Ministry of Civil Aviation
Over 70,000 km of aerial distance covered by Lifeline UDAN flights
Cargo flights operate transport medical supplies to remote parts of the country
01 APR 2020 8:48PM by PIB Delhi
Under Lifeline UDAN cargo flights operated till date, 56 out of the 74 flights, have been operated by the Air India Group. The flights over a six-day period (26-31 March 2020) have been operated by Air India, Alliance Air, IAF, Pawan Hans and private carriers. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 70,000 km and Cargo transported till date is around 38 tons. The Lifeline Udan flights are being operated despite significant logistical challenges in road transportation of cargo to and from airports; and in the movement of aviation personnel.
Bulk of the cargo comprises low-weight-high-volume products like masks, gloves and other consumables that require more cargo space per ton of material. Special permission has been granted to store cargo in the passenger seating area, with due care and precautions.
On the international front, MoCA and Air India are working with Chinese authorities to establish a cargo air-bridge between India and China for critical medical supplies from 3rd April 2020 onwards. The Ministry of Civil Aviation and the aviation industry is determined to support India’s war against COVID-19 by transporting medical air-cargo to India’s remote corners in the most efficient and cost-effective manner.
The date-wise breakup of the Lifeline Udan flights is as follows:
S.
No.
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total flights operated
1
26.3.2020
02
-
-
-
02
04
2
27.3.2020
04
09
-
-
-
13
3
28.3.2020
04
08
-
06
-
18
4
29.3.2020
04
10
06
--
-
20
5
30.3.2020
04
-
03
--
-
07
6
31.3.2020
09
02
01
12
Total Flights
27
29
10
06
02
74
* Air India and IAF collaborated for Ladakh, Dimapur, Imphal, Guwahati and Port Blair

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা এরিয়েল অরাপ্পা কিলোমীতর ৭০,০০০ হেন্না পাইখ্রে
লৈবাক্কী মনুং হঞ্জিনবা শরুকশিংদা মেদিকেল সপ্লাইশিং ত্রান্সপোর্ত তৌনবা কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি
01 APR 2020 8:48PM by PIB Imphal
লাইফলাইন উরানগী মখাদা ঙসি ফাওবদা ওপরেৎ তৌরিবা কার্গো ফ্লাইৎ ৭৪গী মনুংদা ৫৬তি এয়র ইন্দিয়া গ্রুপনা ওপরেৎ তৌরি। নুমিৎ তরুক (২৬-৩১ মার্চ ২০২০) হেনবদগী এয়র ইন্দিয়া, এলাইন্স এয়র, আই.এ.এফ., পৱন হন্স অমসুং প্রাইবেৎ কেরিয়রশিংনা ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি। ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা পাইদুনা চৎখিবা অরাপ্পা অসি কিলোমীতর ৭০,০০০ হেনখ্রে অমদি ঙসি ফাওবদা চাউরাক্না কার্গো তন ৩৮ ত্রান্সপোর্ত তৌখ্রে।
কার্গো মপৈশিং অসিদা মাস্কশিং, গ্লোবশিং অমসুং অতোপ্পা তুমশিলহন্নীংঙাই ওইবা কা হেন্না লুমদবা মফম চাউনা কনবা পোৎলমশিং য়াওরি মদুনা পোৎ তন খুদিংগী অহেনবা কার্গো স্পেস দরকার ওইরি। চেকশিন থৌরাংগা লোয়ননা পেসেঞ্জর ফমফম এরিয়া অমদি ওবর হেদ কেবিন্দা কার্গো স্তোর তৌনবা অখন্নবা অয়াবসু লৌরে।
ইন্তর্নেস্নেল ফ্রন্ততা সিবিল এভিয়েসন মন্ত্রালয় অমসুং এয়র ইন্দিয়ানা ২০২০গী এপ্রিল ৩দগী হৌরগা ক্রিতিকেল মেদিকেল সপ্লাইগীদমক ভারত অমসুং চাইনাগী মরক্তা কার্গো এয়র – ব্রিজ অমা হৌদোক্নবা চাইনিজ ওথোরিতীগা লোয়ননা থবক তৌরি। কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা ভারতকী লান্দা মতেং পাংনবগীদমক লৈবাক্কী মনুং হুঞ্জিনবা শরুকশিংদা চংদ্রবা য়াদবা মেদিকেল কার্গো ত্রান্সপোর্ত তৌনবগীদমক সিবিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়না লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি।
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংগী দেৎ-ৱাইজ ব্রেকঅপ মখাদা লৈরে:
সি. নং.
তাং
এয়র ইন্দিয়া
এলাইন্স
আই.এ.এফ.
ইন্দিগো
স্পাইসজেৎ
অপুনবা মশিং
১
২৬.৩.২০২০
০২
-
-
-
০২
০৪
২
২৭.৩.২০২০
০৪
০৯
-
-
-
১৩
৩
২৮.৩.২০২০
০৪
০৮
-
০৬
-
১৮
৪
২৯.৩.২০২০
০৪
১০
০৬
--
-
২০
৫
৩০.৩.২০২০
০৪
-
০৩
--
-
০৭
৬
৩১.৩.২০২০
০৯
০২
০১
১২
অপুনবা ফ্লাইৎ
২৭
২৯
১০
০৬
০২
৭৪
* লদাখ, দিমাপুর, ইম্ফাল, গুৱাহাতী অমসুং পোর্ত ব্লেয়রগীদমক এয়র ইন্দিয়া অমসুং আই.এ.এফ.না পুন্না থবক তৌমিন্নরি।