প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
নাগৰিকত্ব সংশোধনী আইন ২০১৯ সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ বাৰ্তা
16 DEC 2019 2:28PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভাৰতীয় নাগৰিকসকলক এইবুলি আশ্বাস প্ৰদান কৰে যে নাগৰিকত্ব সংশোধনী আইনে ভাৰতৰ কোনো ধৰ্মৰ কোনো লোককে প্ৰভাৱান্বিত নকৰে৷ টুইটাৰত প্ৰকাশ কৰা এলানি টুইটত তেওঁ এইদৰে কয়, ‘‘নাগৰিকত্ব সংশোধনী আইনৰ ক্ষেত্ৰত পৰিলক্ষিত হোৱা হিংসামূলক আন্দোলন অতিশয় দুৰ্ভাগ্যজনক৷ তৰ্ক, আলোচনা আৰু মতভেদ গণতন্ত্ৰৰ অভিন্ন অংগ কিন্তু ৰাজহুৱা সম্পত্তি ধ্বংস আৰু সাধাৰণ জীৱনযাত্ৰা ব্যাহত কৰাটো কেতিয়াও আমাৰ মূল্যবোধৰ অংশ নহয়৷ সংখ্যাগৰিষ্ঠ সমৰ্থনৰ সৈতে দুয়োটা সদনতে নাগৰিকত্ব সংশোধনী আইন, ২০১৯ গৃহীত হৈছে৷ বৃহৎ সংখ্যক ৰাজনৈতিক দল আৰু সাংসদে ইয়াত সহমত প্ৰকাশ কৰিছে৷ এই আইনৰ জৰিয়তে ভাৰতৰ গ্ৰহণযোগ্যতা, সামঞ্জস্যতা, দয়া আৰু ভ্ৰাতৃত্ববোধৰ শতিকাপুৰণি পৰম্পৰা প্ৰতিফলিত হৈছে৷ মই দ্ব্যৰ্থহীনভাৱে মোৰ ভাৰতীয় নাগৰিকসকলক কব খোজো যে চিএএয়ে ভাৰতৰ কোনো ধৰ্মৰ কোনো নাগৰিককে প্ৰভাৱান্বিত নকৰে৷ কোনো ভাৰতীয়ই এই সন্দৰ্ভত উদ্বিগ্ন হোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই৷ এই আইনে কেৱল সেইসকল ধৰ্মীয়ভাৱে উৎপীড়িত লোকক সুৰক্ষা প্ৰদান কৰিব যাৰ ভাৰতৰ বাহিৰে অন্য ঠাইত স্থান নাই৷ ভাৰতৰ বিকাশৰ বাবে এই সময়চোৱাত আমি সকলোৱে একত্ৰিতভাৱে থিয় দিয়াটো প্ৰয়োজন আৰু সকলো ভাৰতীয়কে, বিশেষকৈ দুখীয়া, নিপীড়িত আৰু বঞ্চিতসকলৰ সৱলীকৰণ কৰাটো প্ৰয়োজন৷ আমি কোনো বহিঃ শক্তিক আমাক দ্বিখণ্ডিত কৰাৰ বাবে তথা সম্প্ৰীতি নষ্ট কৰাৰ অৱকাশ প্ৰদান কৰিব নালাগে৷’’

Prime Minister's Office
PM’s important message on Citizenship Amendment Act 2019
16 DEC 2019 2:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi assured fellow Indians that Citizenship Amendment Act does not affect any citizen of India of any religion. In a series of tweets he said,
“Violent protests on the Citizenship Amendment Act are unfortunate and deeply distressing.
Debate, discussion and dissent are essential parts of democracy but, never has damage to public property and disturbance of normal life been a part of our ethos.
The Citizenship Amendment Act, 2019 was passed by both Houses of Parliament with overwhelming support. Large number of political parties and MPs supported its passage. This Act illustrates India’s centuries old culture of acceptance, harmony, compassion and brotherhood.
I want to unequivocally assure my fellow Indians that CAA does not affect any citizen of India of any religion. No Indian has anything to worry regarding this Act. This Act is only for those who have faced years of persecution outside and have no other place to go except India.
The need of the hour is for all of us to work together for the development of India and the empowerment of every Indian, especially the poor, downtrodden and marginalised.
We cannot allow vested interest groups to divide us and create disturbance.
This is the time to maintain peace, unity and brotherhood. It is my appeal to everyone to stay away from any sort of rumour mongering and falsehoods.”