প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে সংসদত সকলো ধৰণৰ বিষয় আলোচনা কৰিবলৈ চৰকাৰ প্ৰস্তুত
শীতকালীন অধিৱেশনৰ পূৰ্বে সংবাদ মাধ্যমৰ সন্মুখত বক্তব্য প্ৰদান কৰি সকলো সাংসদক সক্ৰিয়ভাৱে আলোচনাত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান
18 NOV 2019 11:41AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে সংসদৰ চলিত অধিৱেশনক গুৰুত্বপূৰ্ণ বুলি অভিহিত কৰি কয় যে এই অধিৱেশনখন ৰাজ্যসভাৰ ২৫০তম অধিৱেশন হোৱাৰ লগতে ভাৰতীয় সংবিধানেও ৭০তম বৰ্ষত উপনীত হৈছে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আজি সংসদৰ শীতকালীন অধিৱেশন আৰম্ভ হোৱাৰ পূৰ্বে সংবাদ মাধ্যমৰ সন্মুখত বক্তব্য প্ৰদান কৰে৷
ভাৰতক উন্নতিৰ পথত আগুৱাই নিয়াত ৰাজ্যসভাৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ অৱদান সম্পৰ্কে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আলোকপাত কৰে৷
তেওঁ কয়, ‘‘বন্ধুসকল, এয়া ২০১৯ বৰ্ষৰ অন্তিমটো সংসদৰ অধিৱেশন আৰু ৰাজ্যসভাৰ ২৫০তম অধিৱেশন হিচাপেও গুৰুত্বপূৰ্ণ যিয়ে ভাৰতৰ উন্নতিত উল্লেখযোগ্য অৱদান আগবঢ়াইছে৷’’
২৬ নৱেম্বৰৰ দিনা ভাৰতে ৭০তম সংবিধান দিৱস পালন কৰিব৷ ১৯৪৯ চনৰ ২৬ নৱেম্বৰৰ দিনা ভাৰতীয় সংবিধান গ্ৰহণ কৰা হৈছিল৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে সংবিধানে ভাৰতৰ ঐক্যতা, সংহতি আৰু বৈচিত্ৰতাৰ মতবাদ দাঙি ধৰিছে৷
‘’২৬ নৱেম্বৰৰ দিনা আমি ৭০তম সংবিধান দিৱস পালন কৰাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত দেশে সংবিধান গ্ৰহণৰ ৭০ বৰ্ষ অতিক্ৰম কৰিলে৷ এই সংবিধানে ভাৰতৰ ঐক্যতা, সংহতি আৰু বৈচিত্ৰতাৰ মতবাদ দাঙি ধৰিছে৷ ইয়াতেই ভাৰতৰ সৌন্দৰ্য সমাহিত হৈছে৷ আৰু ইয়েই হল ভাৰতৰ চালন শক্তি৷ সংসদৰ এই অধিৱেশনৰ জৰিয়তে জনসাধাৰণে আমাৰ সংবিধানৰ ৭০তম বৰ্ষৰ বিষয়ে অৱগত হোৱা উচিত৷’’
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সাংসদসকলত পূৰ্বৰ অধিৱেশনসমূহৰ দৰে এইবাৰৰ অধিৱেশনতো সক্ৰিয়ভাৱে বিভিন্ন আলোচনাত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায় যাতে এই আলোচনাৰ ফলাফলৰ দ্বাৰা দেশ উপকৃত হয়৷
‘‘যোৱা কেইটামান দিনত আমি প্ৰায় সকলো দলৰ বিভিন্ন নেতাৰ সৈতে সাক্ষাৎ কৰাৰ সুবিধা লাভ কৰিছো৷ নতুন চৰকাৰ গঠন হোৱাৰ ঠিক পিছতে অনুষ্ঠিত হোৱা এই অধিৱেশনতো পূৰ্বৰ অধিৱেশনসমূহৰ দৰে সাংসদসকলৰ সক্ৰিয় অংশগ্ৰহণ হোৱাটো আৱশ্যক৷ শেষৰ অধিৱেশনটোত অতিশয় সফল আছিল৷ মই সগৌৰৱে ৰাজহুৱাভাৱে ঘোষণা কৰিব পাৰো যে এই সাফল্য কোনো চৰকাৰ অথবা ট্ৰেজাৰী বেঞ্চৰ নহয় বৰঞ্চ সমগ্ৰ সংসদৰে হয়; সকলো সদস্যই এই কৃতিত্বৰ অধিকাৰী৷
মই পুনৰবাৰ সকলো সাংসদক তেওঁলোকৰ সক্ৰিয় অংশগ্ৰহণৰ বাবে কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰিছো আৰু আশা প্ৰকাশ কৰিছো যাতে এই অধিৱেশনে যাতে দেশৰ উন্নতিৰ কৰ্মসমূহ পুনৰুজ্জীৱিত কৰে৷
আমি সকলো বিষয় আলোচনা কৰিবলৈ বিচাৰিছো আৰু দেশৰ কল্যাণ তথা উন্নতিৰ বাবে এই আলোচনা অতিশয় প্ৰয়োজনীয়৷
মই সকলো সদস্যকে শুভেচ্ছা জনাইছো৷’’

Prime Minister's Office
Prime Minister says Government open to discuss all issues in Parliament
Speaks to Media on the first day of winter session
Appeals to all MPs to actively participate in discussions
18 NOV 2019 11:41AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi described the current session of Parliament as a very important one as it would be the Rajya Sabha’s 250th Session and also the 70th Year of the Indian Constitution.
Prime Minister was addressing the Media before the commencement of the Winter Session of Parliament today.
He praised the Rajya Sabha for playing a major role in putting India on the track of progress.
“Friends, this is the last session of Parliament for 2019 and also an important session as it is the 250th Session of the Rajya Sabha, which played a pivotal role in the development and progress of India”
On 26th of November India would be observing its 70th Constitution Day. The Indian Constitution was adopted on the 26th of November 1949 marking the completion of 70 years this year.
Prime Minister said the Constitution as the great doctrine that upheld the Unity, Integrity and Diversity of India.
“On the 26th of November we are celebrating the 70th Constitution Day completing 70 years since the its adoption. This constitution upholds the country’s Unity, the country’s Integrity, India’s diversity. It encompasses in itself the beauty of India. And it is the driving force of the country. This session of Parliament should become a source of awareness to the public about the 70 years of our constitution”
Prime Minister appealed to all the MPs to actively and positively participate in various discussions as was the previous session, in order to help the country get the best out of their discussions, so that it can be used for the progress and welfare of the country.
“Last few days we had the opportunity to meet the various leaders of almost all parties. This session, like the previous one which met immediately after the formation of the new government, should also involve the active and positive participation of all the MPs. The last session saw unprecedented achievements. I have to publicly acknowledge with pride that these achievements belong to neither the Government nor the treasury benches but to that of the whole Parliament; all the members are the rightful owners of these achievements.
I once again express my gratitude to all the MPs for their active participation and hope that this session also would with renewed vigour work for the progress of the country.
We want a discussion on all issues and it is necessary we have great debates either for or against and use the best solutions that come out of it for the betterment and welfare of the country.
I wish all the Members their very best.”