প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১১সংখ্যক ব্ৰিকছ সন্মিলনৰ আজৰি সময়ত চীনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ঝি ঝিনপিঙৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
14 NOV 2019 5:24AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৩ নৱেম্বৰত ব্ৰাছিলিয়াত অনুষ্ঠিত ১১সংখ্যক ব্ৰিকছ সন্মিলনৰ আজৰি সময়ত চীন গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ঝি ঝিনপিঙৰ সৈতে বৈঠকত মিলিত হয়৷
ৰাষ্ট্ৰপতি ঝি ঝিনপিঙে শেহতীয়াকৈ চেন্নাইত প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে আয়োজন কৰা দ্বিতীয়খন অনানুষ্ঠানিক সন্মিলনৰ বাবে ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীক প্ৰশংসা কৰে৷ তেওঁ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদী আৰু ভাৰতৰ জনসাধাৰণে তেওঁৰ প্ৰতি আগবঢ়োৱা আপ্যায়ন কেতিয়াও পাৰহৰিব নোৱাৰে৷ তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক ২০২০ত চীনত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া তৃতীয় অনানুষ্ঠানিক সন্মিলনৰ বাবে আমন্ত্ৰণ জনায়৷
তেওঁলোকে বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ সম্পৰ্কীয় বিষয়ত ঘনিষ্ঠ আলোচনা অব্যাহত ৰখাৰ প্ৰয়োজন আছে বুলি সন্মতি প্ৰকাশ কৰে৷ ৰাষ্ট্ৰপতি ঝি ঝিনপিঙে শ্বাংহাইত শেহতীয়াকৈ অনুষ্ঠিত চীন আমদানি-ৰপ্তানি এক্সপোত ভাৰতৰ প্ৰতিনিধি অংশগ্ৰহণ কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে৷ নেতা দুগৰাকীয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰে যে বাণিজ্য আৰু অৰ্থনীতিত নতুন উচ্চ পৰ্যায়ৰ পদ্ধতি যথাসম্ভৱ সোনকালে উপলব্ধ কৰোৱা উচিত৷
তেওঁলোকে দুয়োখন ৰাষ্ট্ৰৰ মাজত অহা বৰ্ষত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া কুটনৈতিক সম্পৰ্ক স্থাপনৰ ৭০সংখ্যক বৰ্ষপূৰ্তি উদযাপনৰ প্ৰস্তুতিৰো বুজ লয়৷ দুয়োগৰাকী নেতাই দেশ দুখনৰ নাগৰিকৰ মাজত প্ৰত্যক্ষ সম্পৰ্ক বৃদ্ধিৰ ক্ষেত্ৰতো সহমতত উপনীত হয়৷
নেতা দুগৰাকীয়ে বিশ্ব বাণিজ্য সংস্থা, ব্ৰিকছ আৰু আৰচিইপিকে ধৰি বহুপাক্ষিক বিষয়তো মত বিনিময় কৰে৷

Prime Minister's Office
Meeting of Prime Minister with Mr. Xi Jinping, President of the People's Republic of China on the margins of the 11th BRICS Summit
14 NOV 2019 5:24AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Xi Jinping, President of the People's Republic of China on the sidelines of the 11th BRICS summit at Brasilia on 13 November 2019.
President Xi Jinping conveyed his deep appreciation to PM for hosting him at the 2nd Informal Summit in Chennai and said that he would not forget the welcome given to him by PM Modi and the people of India. He invited PM for the 3rd informal summit in China in 2020. The date and venue for which will be determined through diplomatic channels.
They both agreed on the importance of maintaining close dialogue on matters relating to trade and investment. President Xi thanked PM for India's substantial participation in the just concluded China Import Export Expo in Shanghai. The two leaders agreed that the new High Level Mechanism on Trade and Economy should meet at an early date.
The leaders reviewed preparations for celebrating the 70th anniversary of establishment of diplomatic relations between the two countries next year. They agreed that this will enhance people-to-people relations.
The leaders noted that the Special Representatives will have another meeting on matters relating to the Boundry Question and reiterated the importance of maintaining peace and security in the border areas.
The leaders also exchanged views on multilateral issues including WTO, BRICS and RCEP.