প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিশ্ব পৰ্যায়ত মন্দাৱস্থাৰ সত্ত্বেও ব্ৰিকছ দেশসমূহৰ আর্থিক বিকাশ হৈছে, বহু লোক দাৰিদ্ৰ সীমাৰেখাৰ ওপৰলৈ অগ্ৰসৰ হৈছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
আন্তঃব্ৰিকছ বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগৰ লক্ষ্য আৰু অধিক উচ্চাকাংক্ষী হোৱা উচিতঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাজনৈতিক সুস্থিৰতা, পূৰ্বাভাস নীতি আৰু বাণিজ্য অনুকূল সংস্কাৰৰ বাবে ভাৰতে এতিয়া বিশ্বৰ আটাইতকৈ মুক্ত তথা বিনিয়োগ অনুকূল অর্থনীতিঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী ব্ৰিকছ ব্যৱসায়িক ফ’ৰামত ভাষণ আগবঢ়ায় প্ৰধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে
14 NOV 2019 4:11AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ব্রাজিলত আজি ব্ৰিকছ সন্মিলনৰ সমান্তৰালভাৱে ব্ৰিকছ ব্যৱসায়িক ফ’ৰামত ভাষণ আগবঢ়ায়৷ ব্ৰিকছৰ অন্তৰ্ভূক্ত অন্যান্য দেশসমূহৰ প্ৰধানসকলেও ব্ৰিকছ ব্যৱসায়িক ফ’ৰামত ভাষণ আগবঢ়ায়৷
এই উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্রীয়ে কয় যে বিশ্বৰ আর্থিক বিকাশৰ ৫০ শতাংশই ব্ৰিকছ দেশসমূহৰ কৃতিত্ব। আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত মন্দাৱস্থাৰ সত্ত্বেও ব্ৰিকছৰ অন্তৰ্ভূক্ত দেশসমূহৰ আর্থিক বিকাশ হৈ আহিছে, বহু লোকে দাৰিদ্ৰসীমা ৰেখাৰ ওপৰলৈ আহিব পাৰিছে তথা প্ৰযুক্তি আৰু উদ্ভাৱতো নতুন সাফল্য অর্জন কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্রীয়ে আন্তঃব্ৰিকছ বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগৰ লক্ষ্যক আৰু উচ্চ পৰ্যায়লৈ নিয়াৰ ইচ্ছা প্ৰকাশ কৰে আৰু তেওঁ ব্ৰিকছৰ অন্তৰ্ভূক্ত দেশসমূহৰ মাজত ব্যৱসায়ৰ ব্যয় আৰু অধিক পৰিমাণে হ্ৰাস কৰাৰ বাবে সকলোৰে পৰা পৰামর্শ বিচাৰে। প্ৰধানমন্ত্রীৰ পৰামর্শ এই যে পৰৱর্তী ব্ৰিকছ সন্মিলনৰ পূৰ্বেই অন্তত পাঁচটা ক্ষেত্ৰ চিহ্নিত কৰা হওঁক য’ত ব্ৰিকছৰ অন্তৰ্ভূক্ত দেশবোৰে যৌথ উদ্যোগ হাতত ল’ব পাৰে।
প্ৰধানমন্ত্রীয়ে কয় যে কাইলৈৰ সন্মিলনত ইনোভেশ্যন ব্ৰিকছ নেটৱর্ক আৰু ব্ৰিকছ ইনষ্টিটিউছন ফৰ ফিউচাৰ নেটৱর্কৰ দৰে গুৰুত্বপূর্ণ প্ৰচ্ষ্টাৱলীক লৈ আলোচনা হ’ব। তেওঁ বেচৰকাৰী খণ্ডক মানৱ সম্পদৰ ওপৰত আলোকপাত কৰিবলৈ এই প্ৰচেষ্টাৰ সৈতে চামিল হ’বলৈ অনুৰোধ জনায়৷ তেওঁ লগতে পাঁচখন দেশৰ মাজত সামাজিক সুৰক্ষা চুক্তিৰ বিষয়টো বিবেচনা কৰা উচিৎ বুলিও পৰামৰ্শ আগবঢ়ায়।
প্ৰধানমন্ত্রীয়ে কয় যে ৰাজনৈতিক সুস্থিৰতা, পূৰ্বাভাস নীতি আৰু বাণিজ্য অনুকূল সংস্কাৰৰ বাবে ভাৰতে এতিয়া বিশ্বৰ আটাইতকৈ মুক্ত তথা বিনিয়োগ অনুকূল অর্থনীতি।

Prime Minister's Office
Despite recession at the global level, BRICS countries accelerated economic growth, drove millions out of poverty: PM
Intra-BRICS trade and investment targets should be more ambitious: PM
India is the world's most open and investment friendly economy due to political stability, predictable policy and business friendly reforms: PM
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses BRICS Business Forum
14 NOV 2019 4:11AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the BRICS Business Forum, on the sidelines of BRICS Summit in Brazil today. Heads of states of other BRICS countries, also addressed the Business Forum.
Speaking on the occasion, PM Shri Narendra Modi said that BRICS countries account for 50% of the world's economic growth. Despite recession at the global level, BRICS countries accelerated economic growth, drove millions out of poverty and achieved new breakthroughs in technology and innovation, he added.
Prime Minister wished that Intra-BRICS trade and investment targets should be more ambitious and invited their suggestions to further reduce the cost of trade between the BRICS countries. PM also suggested that by the next BRICS Summit, at least five areas should be identified in which joint ventures can be formed between the BRICS countries on the basis of complementarities.
Prime Minister said that Important initiatives such as innovation BRICS Network, and BRICS Institution for Future Network will be considered for discussions during the summit tomorrow. He requested the private sector to join these efforts focused on human resources. He also suggested that the five countries should also consider a Mutual Social Security Agreement.
Prime Minister said that India is the world's most open and investment friendly economy due to political stability, predictable policy and business friendly reforms.