প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বেংককত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘ছাৱাছডী পিএম মোদী’ শীৰ্ষক প্ৰৱাসী ভাৰতীয়ৰ অনুষ্ঠান সম্বোধন কৰে
‘তিৰুক্কুৰাল’ৰ থাই অনুবাদ গ্ৰন্থ উন্মোচন, গুৰু নানকৰ ৫৫০সংখ্যক জন্মবাৰ্ষিকী উপলক্ষে স্মাৰক ডাক টিকট মুকলি প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
ত্ৰিপাক্ষিক ঘাইপথৰ মাধ্যমেৰে ভাৰত-ম্যানমাৰ-থাইলেণ্ডৰ মসৃণ যোগাযোগ ব্যৱস্থাই সমগ্ৰ অঞ্চলটোৰ উন্নয়ন প্ৰসাৰিত কৰিবঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
02 NOV 2019 8:40PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি থাইলেণ্ডৰ বেংককত ‘ছাৱাছডী পিএম মোদী’ শীৰ্ষক প্ৰৱাসী ভাৰতীয়ৰ এক অনুষ্ঠান সম্বোধন কৰে৷ সমগ্ৰ থাইলেণ্ডৰ পৰা অহা হাজাৰ হাজাৰ প্ৰৱাসী ভাৰতীয় লোকে অনুষ্ঠানটোত উপস্থিত থাকে৷
ভাৰত-থাইলেণ্ডৰ ঐতিহাসিক সম্পৰ্ক
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে থাইলেণ্ডৰ প্ৰৱাসী ভাৰতীয়সকলৰ বৈচিত্ৰতাক প্ৰতিফলিত কৰি বিভিন্ন ভাৰতীয় ভাষাত প্ৰেক্ষাগৃহত উপস্থিত দৰ্শকক সম্ভাষণ জনায়৷ ভাষণত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰত-আছিয়ান সন্মিলনত অংশ ল’বলৈ তেওঁ প্ৰথমবাৰৰ বাবে আনুষ্ঠানিকভাৱে থাইলেণ্ড ভ্ৰমণ কৰিছে৷ তেওঁ শতিকা পুৰণি ঐতিহাসিক ভাৰত-থাইলেণ্ডৰ সম্পৰ্কৰ কথা উল্লেখ কৰি কয় যে হাজাৰ হাজাৰ বছৰ আগতে ব্যৱসায়িক কাৰণত ভাৰতীয় উপকূলীয় ৰাজ্যসমূহৰ সৈতে দক্ষিণ-পূব এছিয়াৰ সম্পৰ্ক গঢ়ি উঠিছিল৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেওঁ ভ্ৰমণ কৰা প্ৰতিখন দেশতে প্ৰৱাসী ভাৰতীয়সকলক সাক্ষাৎ কৰিবলৈ তেওঁ প্ৰয়াস কৰিছে৷ ভাৰতীয় সংস্কৃতি আৰু পৰম্পৰাৰ প্ৰকৃত দূত হিচাপে কাম কৰি থকা প্ৰৱাসী ভাৰতীয়সকলক তেওঁ প্ৰশংসা কৰে৷
‘তিৰুক্কুৰাল’ৰ থাই অনুবাদ গ্ৰন্থ আৰু গুৰু নানকৰ ৫৫০সংখ্যক জন্মবাৰ্ষিকী উপলক্ষে স্মাৰক ডাক টিকট উন্মোচন
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘তিৰুক্কুৰাল’ৰ থাই অনুবাদ গ্ৰন্থ উন্মোচন কৰে৷ তেওঁ কয় যে গ্ৰন্থখনে মানুহ এজনক জীয়াই থকাৰ বাট পোহৰাই তুলিব৷ তেওঁ লগতে গুৰু নানকৰ ৫৫০সংখ্যক জন্মবাৰ্ষিকী উপলক্ষে স্মাৰক ডাক টিকট উন্মোচন কৰে৷ অনু্ষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে গুৰু নানকৰ শিক্ষা হ’ল সমগ্ৰ মানৱ জাতিৰ বাবে এক ঐতিহ্য৷ অহা ৯ নৱেম্বৰৰ পৰা কাৰ্টাৰপুৰ কৰিড’ৰৰ মাজেৰে পোনপটীয়াকৈ যোগাযোগ স্থাপন হ’বলগীয়া কাৰ্টাৰপুৰ ছাহিব দৰ্শন কৰিবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সকলোকে আহ্বান জনায়৷
পৰ্যটনক উদগণি আৰু এক্ট ইষ্ট পলিচীৰ প্ৰতি দায়বদ্ধতাঃ
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পৰ্যটনৰ প্ৰসাৰৰ বাবে বুদ্ধ চাৰ্কিট বিকশিত কৰিবলৈ লোৱা পদক্ষেপ সন্দৰ্ভত বিশ্লেষণ আগবঢ়ায়৷ ভাৰতে যোৱা চাৰি বছৰত ভ্ৰমণ আৰু পৰ্যটনৰ গোলকীয় সূচাংকত ১৮টা স্থান আগুৱাবলৈ সক্ষম হৈছে বুলি উল্লেখ কৰি তেওঁ কয় যে চৰকাৰে পৰ্যটনক উদগণি যোগাবলৈ যোগাযোগ ব্যৱস্থ্যা উন্নত কৰাৰ সমান্তৰালকৈ ঐতিহ্যমণ্ডিত, আধ্যাত্মিক আৰু চিকিৎসা পৰ্যটনৰ প্ৰসাৰৰ ক্ষেত্ৰতো গুৰুত্ব দিছে৷
ভাৰতৰ এক্ট ইষ্ট পলিচীৰ প্ৰসংগত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ সৈতে থাইলেণ্ডৰ যোগাযোগ ব্যৱস্থা শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত মনোনিৱেশ কৰিছে৷ চৰকাৰে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলক দক্ষিণ-পূব এছিয়াৰ দূৱাৰমুখ হিচাপে গঢ়ি তুলিবলৈ প্ৰচেষ্টা অব্যাহত ৰাখিছে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে উল্লেখ কৰে যে ভাৰত-ম্যানমাৰ-থাইলেণ্ড ত্ৰিপাক্ষিক ঘাইপথে দেশসমূহৰ মাজত মসৃণ যোগাযোগ ব্যৱস্থা নিশ্চিত কৰিব, য়িযে সমগ্ৰ অঞ্চলটোৰ উন্নয়নক উদগণি যোগাব৷
জনসাধাৰণৰ কল্যাণৰ বাবে চৰকাৰ সংকল্পবদ্ধ
গণতন্ত্ৰৰ প্ৰতি ভাৰতৰ দায়বদ্ধতাক প্ৰতিফলিত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিগত লোকসভা নিৰ্বাচনৰ প্ৰসংগ উত্থাপন কৰে, য’ত তেওঁৰ চৰকাৰে বৃহৎ সংখ্যাগৰিষ্ঠতাৰে দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে শাসনভাৰ লাভ কৰে৷
৩৭০নং অনুচ্ছেদ বিলুপ্ত কৰাকে ধৰি শেহতীয়াকৈ কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে হাতত লোৱা গুৰুত্বপূৰ্ণ সিদ্ধান্ত আৰু সফলতাসমূহৰ কথাও প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে৷ তেওঁ কয় যে যোৱা ৩ বছৰত ৮কোটি পৰিয়ালে এলপিজি সংযোগ লাভ কৰিছে৷ ইয়াৰ উপভোক্তাৰ পৰিমাণ হ’ল থাইলেণ্ডৰ মুঠ জনসংখ্যাতকৈও অধিক৷ প্ৰায় ৫০ কোটি ভাৰতীয়ক স্বাস্থ্যসেৱা আগবঢ়োৱাৰ লক্ষ্যৰে আয়ুস্মান ভাৰত আঁচনি মুকলি কৰা হৈছে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে এই কথাও কয় যে ২০২২ৰ ভিতৰত দেশৰ প্ৰতিগৰাকী নাগৰিকৰ বাবে খোৱা পানী উপলব্ধ কৰাবলৈ তেওঁৰ চৰকাৰ সংকল্পবদ্ধ৷

Prime Minister's Office
PM addresses ‘Sawasdee PM Modi’ community event in Bangkok
Thai translation of ‘Tirukkural’ and Commemorative Coins marking Guru Nanak’s 550th Birth Anniversary released by PM
India-Myanmar-Thailand seamless connectivity through trilateral highway will boost development of entire region: PM
02 NOV 2019 8:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the ‘Sawasdee PM Modi’ community event in Bangkok, Thailand today. Thousands of members of Indian diaspora from all over Thailand attended the event.
Historic India-Thailand relations
Prime Minister welcomed the audience in several Indian languages, reflecting the diversity of the Indian diaspora in Thailand. Addressing the gathering, Prime Minister said that this was his first official visit to the country to participate in the India-Asean Summit. He reflected on the age old historic relations between India and Thailand which were forged thousands of years ago through trade relations of Indian coastal states with South-East Asia. These relations have only gained in strength over time reflected in cultural and lifestyle similarities between the two counties.
Prime Minister said that it has been his endeavour to meet people of Indian community in the country he travels to. He appreciated the people present for being the perfect ambassadors of India culture and tradition.
Thai translation of ‘Tirukkural’ and Commemorative Coins marking Guru Nanak’s 550th Birth Anniversary released
Prime Minister unveiled the Thai translation of Thiruvalluvar’s Tamil classic ‘Tirukkural’. He said that the book is a guiding light for living one’s life. He also released commemorative coins minted to mark the 550th birth anniversary of Guru Nanak, adding that the teachings of Guru Nanak are heritage for entire humanity. He said that from 9th November, direct connectivity will be established to Kartarpur Sahib via the Kartarpur Corridor, welcoming everyone to come and visit.
Boosting Tourism & Commitment to Act East Policy
Prime Minister narrated steps being taken to develop Buddha circuit for promoting tourism. He highlighted that India has jumped 18 ranks in the last 4 years in travel and tourism global index, stating that government has been focussed on promoting heritage, spiritual and medical tourism along with developing connectivity infrastructure for boosting tourism.
Outlining the contours of India’s Act-East Policy, he said that India is focussed on deepening North-East’s connect with Thailand. He said that the government is working towards developing the region as gateway of South-East Asia. Prime Minister added that the India-Myanmar-Thailand trilateral highway will establish seamless connectivity between the countries, which will boost the development of the entire region.
Government committed to welfare of people
Stressing on India’s commitment to democracy, Prime Minister narrated the story of the historic General Elections 2019 which catapulted his government to a second term with an even bigger majority.
Prime Minister listed some of the recent major decisions and achievements of the government including abrogation of Article 370. He said that in the last three years, 8 crore households have been given LPG connections - the number of beneficiaries is more than the population of entire Thailand. Ayushman Bharat scheme has been launched to provide health care benefits to over 50 crore Indians. He added that the government is committed to ensure the availability of water for everyone and a household for all by 2022.