কেবিনেট
ভাৰত আৰু বলিভিয়াৰ মাজত ভূ-তত্ব আৰু খনিজ সম্পদৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ লক্ষ্যৰে স্বাক্ষৰিত বুজাবুজি চুক্তিত কেবিনেটৰ অনুমোদন
15 APR 2019 12:56PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেট বৈঠকত ভাৰত আৰু বলিভিয়াৰ মাজত ভূ-তত্ব আৰু খনিজ সম্পদৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ লক্ষ্যৰে স্বাক্ষৰিত পূৰ্ব-প্ৰস্তাৱিত বুজাবুজি চুক্তিত অনুমোদন জনাইছে৷ ২০১৯ৰ মাৰ্চত বলিভিয়াত এই বুজাবুজি চুক্তিখন স্বাক্ষৰ কৰা হয়৷
প্ৰভাৱঃ
এই বুজাবুজি চুক্তিয়ে ভাৰত আৰু বলিভিয়াৰ মাজত এক প্ৰতিষ্ঠানগত ব্যৱস্থাৰে খনিজ সম্পদৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধি অৰিহণা যোগোব৷ তদুপৰি, খনিজ সম্পদৰ বিষয়ে বিভিন্ন তথ্য, আইন আৰু নীতি, কৌশলগত উন্নয়নৰ ক্ষেত্রত পাৰস্পৰিক মত-বিনিময়ৰ বাবে আলাপ-আলোচনাৰ ব্যৱস্থা কৰা, দুয়ো দেশৰ মাজত প্রযুক্তিৰ আদান-প্রদানকে ধৰি বিভিন্ন্ ক্ষেত্রত এই বুজাবুজি চুক্তিয়ে সহায় কৰিব৷

Cabinet
Cabinet approves MoU between India and Bolivia on Cooperation in the field of Geology and Mineral Resources
15 APR 2019 12:56PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi has given ex-post facto approval to the Memorandum of Understanding (MoU) between India and Bolivia on Cooperation in the field of Geology and Mineral Resources. The MoU was signed in Bolivia in March, 2019.
Impact:
The MoU will provide an institutional mechanism between India and Bolivia for cooperation in the field of Mineral Resources. The MoU provides for exchange of information on resources, laws and policy, organization of seminars to exchange views on development strategies, encouragement of transfer of technologies between the two countries, promotion of value addition, which will enable taking up of activities like documentation and dissemination etc.