কেবিনেট
জৈৱ প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰত আৰু ব্ৰাজিলৰ মাজত হোৱা বুজাবুজিৰ চুক্তিপত্ৰত কেবিনেটৰ অনুমোদন
15 APR 2019 12:32PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ পৌৰহিত্যত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটক ২০১৮ চনৰ মে’ মাহত ভাৰত আৰু ব্ৰাজিলৰ মাজত হোৱা এক চুক্তিপত্ৰৰ বিষয়ে অৱগত কৰোৱা হয়৷
এই স্বাক্ষৰিত চুক্তিপত্ৰখনত জৈৱ প্ৰযুক্তিৰ শিক্ষা আৰু গৱেষণাৰ ক্ষেত্ৰখনত বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তিৰ কৌশলগত কংক্ৰিট পৰিকল্পনা প্ৰস্তুতি উদ্ভাৱনৰ বাবে ভাৰত আৰু ব্ৰাজিলৰ মাজত সহযোগিতা সৱলীকৰণ কৰা সম্পৰ্কে উল্লেখ আছে৷
সহযোগিতাৰ বিস্তৃত ক্ষেত্ৰসমূহ হ’লঃ
বায়’মেডিচিন আৰু স্বাস্থ্য, বিশেষকৈ জৈৱ প্ৰযুক্তিভিত্তিক সামগ্ৰী
জৈৱিক প্ৰজনন অভ্যাস
জৈৱিক ইন্ধন আৰু জৈৱ-শক্তি
নেন’ প্ৰযুক্তি আৰু বায়’ইন্সট্ৰুমেণ্টেচন
জৈৱ বৈচিত্ৰতা আৰু টেক্স’ন’মী

Cabinet
Cabinet apprised about MoU between India and Brazilin the area of Biotechnology
15 APR 2019 12:32PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, was apprised about an MoU signed in May, 2018 between India and Brazil.
The MoU has been signed to strengthen the ties between India and Brazil to work out the future agenda for the collaboration for innovation in Science & Technology diplomacy to evolve a concrete strategic plan in the area of biotechnology education, training and research.
The broad areas of collaboration are:
Biomedicine and health, especially biotech based products
Agriculture breeding practices
Biofuel and bio-energy
Nanotechnology and Bioinstrumentation
Biodiversity and Taxonomy