কেবিনেট
ভাৰত আৰু আমেৰিকাৰ মাজত পৃথিৱী বিজ্ঞানৰ ক্ষেত্ৰত বৈজ্ঞানিক আৰু কাৰিকৰী সহযোগিতাৰ দিশত স্বাক্ষৰিত বুজাবুজি চুক্তিত কেবিনেটৰ অনুমোদন
06 DEC 2018 9:38PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেবিনেট বৈঠকত ভাৰত আৰু আমেৰিকাৰ মাজত পৃথিৱী বিজ্ঞানৰ ক্ষেত্ৰত বৈজ্ঞানিক আৰু কাৰিকৰী সহযোগিতাৰ দিশত স্বাক্ষৰিত বুজাবুজি চুক্তিত অনুমোদন জনায়৷ ২০১৮ৰ নৱেম্বৰত এই বুজাবুজি চুক্তিখন স্বাক্ষৰ কৰা হয়৷
ভাৰত আৰু আমেৰিকাৰ মাজৰ এই সহযোগিতাই দুয়ো দেশৰ সংস্থাসমূহৰ মাজত বিশেষজ্ঞৰ বিনিময় আৰু পৃথিৱী বিজ্ঞানৰ ক্ষেত্ৰখনৰ সৈতে জড়িত অত্যাধূনিক প্ৰযুক্তি গ্ৰহণৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব৷ পৰিস্থিতিতন্ত্ৰ, জলবায়ুৰ বিভিন্নতা আৰু ভূমি ব্যৱহাৰৰ সলনি, শক্তি, খনিজাত সামগ্ৰী, পৰিৱেশীয় স্বাস্থ্য, প্ৰাকৃতিক দুৰ্যোগ, মুল্যায়নৰ ক্ষতিশংকা আৰু সুস্থিৰতা, জলসম্পদ আৰু তথ্য বিজ্ঞান আৰু তথ্য সংহতিকে ধৰি একাংশ বিশেষ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা আগবঢ়াব৷ এই বুজাবুজি চুক্তিৰ অধীনত সংশ্লিষ্ট ক্ষেত্ৰসমূহৰ ক্ষেত্ৰত দুয়োখন দেশৰ মাজত কাৰিকৰী তথ্যৰ বিনিময়, ভ্ৰমণ, প্ৰশিক্ষণ আৰু চলিত কাৰ্যসূচী সহযোগিতামূলক গৱেষণাৰ ধাৰাবাহিকতা অব্যাহত ৰখাৰ ব্যৱস্থা থাকিব৷

Cabinet
Cabinet approves MoU between India and the USA concerning Scientific and Technical Cooperation in the Earth Sciences
06 DEC 2018 9:38PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has been apprised of Memorandum of Understanding (MoU) between India and the United States of America (USA) concerning Scientific and Technical Cooperation in the Earth Sciences. The MoU was signed on 1st November 2018.
The collaboration between India and the USA will enable sharing of the expertise available with organizations in both countries, and adoption of the latest state-of-the-art technology in the field of Earth Science. Specific areas of cooperation include ecosystems, climate variability and land-use changes, energy, minerals, environmental health, natural hazards, risk and resilience of assessments, water resources, and informatics and data integration. The cooperation under this MoU is envisaged through various modes viz. exchange of technical information, visits, training and cooperative research consistent with on-going programmes of both countries in the above fields.