প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিশ্ব জৈৱ ইন্ধন দিৱস উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণ
10 AUG 2018 12:42PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি নতুন দিল্লীত বিশ্ব জৈৱ ইন্ধন দিৱস উপলক্ষে আয়োজিত এক অনুষ্ঠানত ভাষণ আগবঢ়ায়। এই উপলক্ষে তেওঁ সমবেত বিভিন্ন ক্ষেত্ৰৰ ব্যক্তি, বিশেষকৈ কৃষক, বিজ্ঞান, উদ্যোগী, শিক্ষাৰ্থী, চৰকাৰী বিষয়াবৰ্গৰ লগতে বিধানপালিকাৰ একাংশ লোকক সম্বোধন কৰে।
তেওঁ কয় যে জৈৱ ইন্ধনে একবিংশ শতিকাত ভাৰতক এক সতেজ গতি প্ৰদান কৰিব। তেওঁ লগতে কয় যে এই ইন্ধন শস্যৰ পৰা উৎপাদন কৰা হ’ব, যি ব্যৱস্থাই গাঁৱৰ লগতে চহৰৰ লোকসকলৰ জীৱন পৰিৱৰ্তন সাধন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে শ্ৰী অটল বিহাৰী বাজপেয়ী প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে কাৰ্যনিবাহ কৰি থকা অৱস্থাতে জৈৱ ইন্ধনৰ পৰা ইথানল উৎপাদনৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছিল। ২০১৪ৰ পাছত ইথানল মিশ্ৰণ কাৰ্যসূচীৰ বাবে এক ৰোডমেপ প্ৰস্তুত কৰা হয়। তেওঁ কয় যে কৃষকসকলক উপকৃত কৰাৰ উপৰি এই ব্যৱস্থাই বিগত বৰ্ষত ৪,০০০ কোটি টকা মুল্যৰ বিদেশী মুদ্ৰা ৰাহি কৰাত সহায় কৰিছে আৰু অহা চাৰি বছৰৰ ভিতৰত এই সংখ্যা ১২,০০০ কোটিলৈ বৃদ্ধিৰ লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয় যে জৈৱ পদাৰ্থক জৈৱ ইন্ধনলৈ ৰূপান্তৰ কৰাৰ প্ৰচেষ্টাৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ বিনিয়োগ কৰিছে। ইয়াৰ বাবে ১২টা আধূনিক শোধনাগাৰ স্থাপনৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছে। এই প্ৰক্ৰিয়াই বৃহৎ পৰিমাণৰ সংস্থাপনৰ সূযোগ সৃষ্টি কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে চৰকাৰৰ জনধন, বন্ধন আৰু গোৱৰধনৰ দৰে আঁচনিসমূহে দুখীয়া, জনজাতীয় লোক তথা কৃষকসকলৰ জীৱনৰ পৰিৱৰ্তন সাধনত সহায় কৰিছে। তেওঁ কয় যে জৈৱ ইন্ধনৰ ৰূপান্তৰশীল সক্ষমতা তেতিয়াহে বাস্তৱ ক্ষেত্ৰত অনুভৱ কৰিব পৰা যাব, যেতিয়া শিক্ষাৰ্থী, শিক্ষক, বিজ্ঞানী, উদ্যোগী আৰু সাধাৰণ জনতাই এই ক্ষেত্ৰত অংশগ্ৰহণ কৰিব। তেওঁ উপস্থিত সকলোকে গ্ৰামাঞ্চলত জৈৱ ইন্ধনৰ সুবিধা গ্ৰহনত সহায় কৰাৰ বাবে আহ্বান জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে “জৈৱ ইন্ধনৰ ৰাষ্ট্ৰীয় নীতি ২০১৮” শীৰ্ষক এখনি গ্ৰন্থও উন্মোচন কৰে। তদুপৰি, “Proactive and Responsive Facilitation, by Interactive and Virtuous Environmental Single-window Hub” (PARIVESH) ৰো শুভাৰম্ভ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে।

Prime Minister's Office
PM addresses event to mark World Biofuel Day
10 AUG 2018 12:42PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today addressed an event to mark World Biofuel Day in New Delhi. He addressed a diverse gathering, consisting of farmers, scientists, entrepreneurs, students, government officials, and legislators.
He said biofuels can provide fresh momentum to India in the 21st century. He added that it is fuel produced from crops, which can change lives of people in both villages and cities.
He said that the plan to produce ethanol from biofuel was initiated when Shri Atal Bihari Vajpayee was the Prime Minister. After 2014, a roadmap was prepared for the Ethanol Blending Programme. He said that besides providing benefit to farmers, this move helped save foreign exchange worth Rs. 4000 crore last year, and the target is to take this number to about Rs. 12,000 crore over the next four years.
The Prime Minister said that the Union Government is investing significantly in the effort to transform biomass to biofuel. There is a plan to set up 12 modern refineries. A large number of employment opportunities will be created in the process.
The Prime Minister said that schemes such as Jandhan, Vandhan and Gobardhan are helping to transform the lives of the poor, the tribal population, and the farmers. He said that the transformative potential of biofuels can be realized only through the participation of students, teachers, scientists, entrepreneurs and the people. He urged everyone present to help take the benefits of biofuel to the rural areas.
The Prime Minister also released a booklet on “National Policy on Biofuels 2018.” He also launched the “Proactive and Responsive Facilitation, by Interactive and Virtuous Environmental Single-window Hub” (PARIVESH).