Prime Minister's Office
Anthropic CEO Dario Amodei meets Prime Minister
11 OCT 2025 10:17PM by PIB Delhi
Mr. Dario Amodei, CEO of Anthropic, today met Prime Minister, Shri Narendra Modi in New Delhi. During the meeting, discussions focused on Anthropic’s expansion in India and the growing adoption of its AI tools, including Claude Code, whose use in the country has seen a fivefold increase since June.
Shri Modi highlighted India’s vibrant tech ecosystem and the immense potential of its talented youth in advancing human-centric and responsible AI innovation. He welcomed Anthropic’s expansion and expressed confidence that the partnership will further strengthen India’s AI capabilities across key sectors such as education, healthcare, and agriculture.
Mr. Amodei appreciated India’s proactive approach to AI policy and its focus on leveraging technology for inclusive growth.
The Prime Minister posted on X;
“Glad to meet you. India’s vibrant tech ecosystem and talented youth are driving AI innovation that is human-centric and responsible. We welcome Anthropic’s expansion and look forward to working together to harness AI for growth across key sectors.
@DarioAmodei”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
এনথ্রোপিক সি.ই.ও. দারিও অমোদৈগা প্রধান মন্ত্রীগা উন্নখ্রে
11 OCT 2025 10:17PM by PIB Imphal
এনথ্রোপিক সি.ই.ও. মিস্তর দারিও অমোদৈগা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা ন্যু দিল্লীদা উন্নখ্রে। উন্নবা অদুদা ভারত্তা এনথ্রোপিক শন্দোকহন্নবা অমসুং লৈবাক অসিদা শিজিন্নবা অসি জুন থাদগী মরোল মঙা হেনগৎলকপা অমা উন্নখিবা ক্লাউদ কোদ য়াওনা মাগী এ.আই. তুলশিং এদোপ তৌবা হেনগৎহন্নবদা পান্দমদা ৱাফমশিং খন্নখি।
শ্রী মোদীনা হ্যুমেন-সেন্ত্রিক অমসুং রেসপোন্সিবল এ.আই. ইনোবেসন চাউখৎহনবদা ভারতকী নিংথিরবা তেক ইকোসিস্তেম অমসুং ঐখোয়গী তেলেন্ত লৈরবা নহাশিংগী মতাংদা হায়খি। মহাক্না এনথ্রোপিক অসিবু তরাম্না ওকখি অমসুং এজুকেসন, হেল্থকেয়র অমসুং এগ্রীকলচরগুম্বা মরুওইবা সেক্তর পুম্নমক্তা ভারতকী এ.আই. অসি মখা তানা হেন্না ফগৎলগনি হায়বগী থাজবা ফোংদোকখি।
মিস্তর অমোদৈনা ইনক্লুসিব ওইনা চাওখৎপা অসিগীদমক্তা এ.আই. পোলিসী অমসুং মাগী তেক্নোলোজী ফগৎহন্নবা ভারতকী প্রোএক্তিব এপ্রোচ অসিবু থাগৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা X তা ইখি;
“অদোমগা উন্নজবা অসি হরাওবা ফাওই।. হ্যুমেন-সেন্ত্রিক অমসুং রেসপোন্সিবল এ.আই. ইনোবেসন চাউখৎহনবদা ভারতকী নিংথিরবা তেক ইকোসিস্তেম অমসুং ঐখোয়গী তেলেন্ত লৈরবা নহাশিং লৈ। . ঐখোয়না এনথ্রোপিক ওইরবা এক্সপান্সন অসিবু তরাম্না ওকচরি অমদি মরুওইবা সেক্তরশিং ফগৎহন্নবা এ.আই. শিজিন্ননবা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা শেম-শাদুনা লৈজরে।
@DarioAmodei”