Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves doubling of Bakhtiyarpur – Rajgir – Tilaiya single railway line section (104 Km) in Bihar with total cost of Rs. 2,192 crore
24 SEP 2025 3:05PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the doubling of Bakhtiyarpur – Rajgir – Tilaiya single railway line section (104 km) in Bihar with total cost of Rs. 2,192 crore (approx.).
The project covering four Districts in the state of Bihar will increase the existing network of Indian Railways by about 104 Kms.
Project section also provides rail connectivity to prominent destinations such as Rajgir (Shanti Stupa), Nalanda, Pawapuri etc. attracting pilgrims and tourists from across the country.
Multi-tracking projects will enhance connectivity to approx. 1,434 villages and about 13.46 lakh population and two Aspirational Districts (Gaya and Nawada).
This is an essential route for transportation of commodities such as coal, cement, clinker, fly ash etc. The capacity augmentation works will result in additional freight traffic of magnitude 26 MTPA (Million Tonnes Per Annum). The Railways being environment friendly and energy efficient mode of transportation, will help both in achieving climate goals and minimizing logistics cost of the country, reduce oil import (5 Crore Litres) and lower CO2 emissions (24 Crore Kg) which is equivalent to plantation of 1 (One) Crore trees.
The enhanced line capacity will improve mobility, providing enhanced efficiency and service reliability for Indian Railways. The multi-tracking proposal will ease operations and reduce congestion, providing the much-required infrastructural development on the busiest sections across Indian Railways. The projects are in line with Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of a New India which will make people of the region “Atmanirbhar” by way of comprehensive development in the area which will enhance their employment/ self-employment opportunities.
The projects are planned on PM-Gati Shakti National Master Plan with focus on enhancing multi-modal connectivity & logistic efficiency through integrated planning and stakeholder consultations. These projects will provide seamless connectivity for movement of people, goods, and services.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী মন্দলনা বিহারদা বখতিয়ারপুর – রাজগির – তিলাইয়া সিঙ্গল রেলৱে লাইন সেক্সন (কিমি ১০৪) পুন্না লুপা করোর ২,১৯২ চঙনা দব্লিং তৌনবা অয়াবা পীখ্রে
24 SEP 2025 3:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতী ওন ইকনমিক এফ্যার্সনা বিহারদা বখতিয়ারপুর – রাজগির – তিলাইয়া সিঙ্গল রেলৱে লাইন সেক্সন (কিমি ১০৪) পুন্না লুপা করোর ২,১৯২ (চাউরাক্ন) চঙনা দব্লিং তৌনবা অয়াবা পীখ্রে।
বিহারগী দিস্ত্রিক্ত মরি কোনশিল্লিবা প্রোজেক্ত অসিনা হৌজিক লৈরিবা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী নেতৱর্ক অসি কিমি ১০৪ শাংবা হেনগৎহল্লগনি।
প্রোজেক্ত সেক্সন অসিনা রাজগির (শান্তি স্তুপা), নলন্দা, পৱাপুরিনচিংবা মমিং লৈবা লমথুংফমশিংদা রেল কন্নেক্তিবিতী ফংহন্দুনা লৈবাক শিনবা থুংবদগী লাই খুরুম্বা অমদি লম কোয়বশিংভী পুক্নিং চিংশিনগনি।
মল্তি ত্রেক্কিং প্রোজেক্তশিং অসিনা খুঙ্গং ১,৪৩৪ রোম, অমদি মীওই লাখ ১৩.৪৬ লোম অমসুং এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত অনি (গয়া অমদি নৱাদা) দা কন্নেক্তিবিতীগী ফীভম ফগৎহনগনি।
মসি কোইলা, সিমেন্ত, ক্লিঙ্কর, ফ্লাই এসনচিংবা পোৎলমশিং পুথোক পুশিন তৌবগী মরুওইবা লম্বী অমনি কেপাসিতী ওগমেন্তেসন তৌবসিনা ২৬ MTPA (মিলিয়ন তন্স পর এনম) গী চাংদা পোৎ পুবগী হেনগৎহনগনি। রেলৱেজ অসি অকোয়বগী ফীভমগা চুনবা অমদি ইনর্জী য়াম্না চঙদবা পোৎ পুথোক পুশিন অমদি চত্থোক চৎশিনগী পাম্বৈ ওইবনা, লৈবাকসিগী ক্লাইমেত পান্দমশিং ফংবদা অমদি লোজিস্তিক কোস্ত হন্থহনবদা, উ পাম্বী করোর ১ থাবগা মান্নগদবা থাউ পুশিল্লকপগী চাং হন্থহনবা (লিতর করোর ৫) অমদি CO2 থাদোকপা হন্থহনবদা (কেজি করোর ২৪) মতেং পাংগনি।
ফগৎহল্লবা লাইন কেপাসিতী অসিনা মোবিলিতী ফগৎহন্দুনা ইন্দিয়ন রেলৱেজতা হেন্না ফবা মতিং অমদি সর্ভিসগী থাজবা পীগনি। মল্তি-ত্রেক্কিং প্রপোজেল অসিনা ওপরেসন কোমহন্দুনা অমদি লম্মী চিনবা হন্থহন্দুনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী খ্বায়দগী চিনবা সেক্সনদা য়াম্নমক মথৌ তারিবা ইনফ্রাস্ত্রকচরেল দিভেলপমেন্ত পুরক্কনি। প্রোজেক্তশিং অসি, মীয়ামগী থবক পীবা/মশা মথন্তা থবক পীজবা হেনগৎহনগদবা লমশিংদা মপুং ফাবা মওংদা শেমগৎ শাগত্তুনা লমদম অসিগগী মীয়ামবু “আত্মনিরভর” ওইহনগদবা অনৌবা ভারত অমগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলান পরিংদনি।
প্রোজেক্তশিং অসি ইন্তিগ্রেতেদ প্লান্নিং অমদি স্তেকহোল্দর কন্সলতেসনগী খুত্থাঙদা মল্তি-মোদেল কন্নেক্তিবিতী অমদি লোজিস্তিক ইফিসিএন্সী হেনগৎহনবদা মীৎয়েঙ থমদুনা পি.এম.-গতি শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লানদা থৌরাং তৌবনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা মীয়াম, পোত্থোক অমদি সর্ভসিশিং পুথোক পুশিনগী অপনবা লৈতবা কন্নেক্তিবিতী ফংহনগনি।