Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Bhagwan Mahavir on Mahavir Jayanti
10 APR 2025 8:44AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi paid tributes to Bhagwan Mahavir on the occasion of Mahavir Jayanti today. Shri Modi said that Bhagwan Mahavir always emphasised on non-violence, truth and compassion, and that his ideals give strength to countless people all around the world. The Prime Minister also noted that last year, the Government conferred the status of Classical Language on Prakrit, a decision which received a lot of appreciation.
In a post on X, the Prime Minister said;
“We all bow to Bhagwan Mahavir, who always emphasised on non-violence, truth and compassion. His ideals give strength to countless people all around the world. His teachings have been beautifully preserved and popularised by the Jain community. Inspired by Bhagwan Mahavir, they have excelled in different walks of life and contributed to societal well-being.
Our Government will always work to fulfil the vision of Bhagwan Mahavir. Last year, we conferred the status of Classical Language on Prakrit, a decision which received a lot of appreciation.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভগৱান মহাবীর জয়েন্তীনা লাকপদা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে
10 APR 2025 8:44AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মহাবীর জয়েন্তীগী থৌরমদা ভগৱান মহাবীরগী মফমদা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভগৱান মহাবীরনা মতম পুম্নমক্তা অহিংশা, অচুম্বা অমসুং মীনুংশিবু লুনা লৌজরম্মী অমদি মহাক্কী ৱাখল্লোনশিংনা মালেমসিদা লৈরিবা মীওই কয়াদা থৌনা হাপ্পীরি। প্রধান মন্ত্রীনা ৱাফম অমসু ফোংদোকখি মদুদি হৌখিবা চহীদা সরকারনা প্রাকৃত অসি ক্লাসিকেল লোলগী থাক্নি হায়না লাওথোকখিবগী ৱারোপ অসিদা মীওই কয়ানা থাগৎনরক্লি।
X তা থাগৎপা পোস্ত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“মতম পুম্নমক্তা অহিংশা, অচুম্বা অমসুং মীনুংশিবু লুনা লৌজরম্বা ভগৱান মহাবীরগী মফমদা ইকোক নোন্না খুরুমজরি। মহাক্কী ৱাখল্লোনশিংনা মালেমসিদা লৈরিবা মীওই কয়াদা থৌনা হাপ্পীরি।মহাক্কী পাওতাকশিং নিংথিনা প্রিজর্ব তৌখ্রে অমসুং জৈনগী মীওই কাংলুপ্না মীয়ামদা খংহনখ্রে। ভগৱান মহাবীরনা পুক্নিং থৌগৎপিদুনা মখোয়শিং অদুনা পুন্সিগী খোংথাং কয়াদা থোইদোক-হেন্দোক্না মশক থোকহল্লি অমদি খুন্নাই অসিদা নুংঙাই-য়াইফনা হিংমিন্নবদা থৌদাং লৌরি।
ঐখোয়গী সরকারনা মতম পুম্বদা ভগৱান মহাবীরগী ভিজন অসিবু মপুং ফানবা হোৎনগনি। হৌখিবা চহীদা প্রাকৃত অসি ক্লাসিকেল লোলগী থাক্নি হায়না লাওথোকখিবগী ৱারেপ অসিদা মীয়াম্না অদুক্কী মতিক থাগৎনরক্লি।”