Prime Minister's Office
PM’s departure statement ahead of his state visit to Mauritius
10 MAR 2025 6:18PM by PIB Delhi
At the invitation of my friend, Prime Minister Dr. Navinchandra Ramgoolam, I am embarking on a two-day State Visit to Mauritius to participate in the celebrations of the 57th National Day of Mauritius.
Mauritius is a close maritime neighbour, a key partner in the Indian Ocean, and a gateway to the African Continent. We are connected by history, geography and culture. Deep mutual trust, a shared belief in the values of democracy, and celebration of our diversity are our strengths. The close and historical people-to-people connect is a source of shared pride. We have made significant strides in the past ten years with people centric initiatives.
I look forward to the opportunity to engage with the Mauritius leadership to elevate our partnership in all its facets and strengthen our enduring friendship for the progress and prosperity of our peoples, as well as for security and development in the Indian Ocean Region, as part of our Vision SAGAR.
I am confident that this visit will build on the foundations of the past and open a new and bright chapter in the India and Mauritius relationship.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী মোরিসস খোঙচৎকা মাঙওইননা থমখিবা ৱাফম
10 MAR 2025 6:18PM by PIB Imphal
ঐহাক্কী মরুপ, প্রধান মন্ত্রী দাক্তর নবীনচন্দ্র রামগুলম্না ঐঙোন্দা হায়জরকপদগী ঐহাক্না মোরিসসকী ৫৭শুবা নেস্নেল দেগী থৌরমদা শরুক য়ানবা নুমিৎ নিনিগী ওইবা খোংচৎ অমদা মোরিসস্তা চৎকনি।
মোরিসস অসি য়াম্না নক্নবা সমুদ্রগী য়ুম্লোন্নবা অমা, ভারত মহাসাগরদা মরুওইবা পার্তনর অমা, অমসুং আফ্রিকান কন্তিনেন্তকী থোং অমা ওইরি। পুৱারী, জিওগ্রাফী অমসুং কলচরনা ঐখোয়বু শম্নহল্লি। অচেৎপা ম্যুচেল ত্রস্ত, দেমোক্রেসীগী ভেল্যুশিংদা শরুক য়ামিন্নবা অমসুং ঐখোয়গী তোঙান তোঙানবা মগুনশিংবু থাগৎপা অসি ঐখোয়গী পাঙ্গলনি। পুৱারীগী ওইবা মীগা মীগা নক্নবা মরী অসিনা ঐখোয় পুন্না চাউথোকচবা পোকহল্লি। ঐখোয়না হৌখিবা চহি ১০ অসিদা মীয়ামদা মরুওইবা ইনিসিয়েতিবশিংগা লোয়ননা চাউনা খুমাং চাউশিল্লে।
ঐখোয়গী ভিজন সাগরগী শরুক অমা ওইনা, ঐখোয়গী মীয়ামগী চাউখৎপা অমসুং চাউখৎপা, ভারত মহাসাগর লমদমদা ঙাকশেল অমসুং চাউখৎপগীদমক ঐখোয়গী পার্তনরশিপ অসি মখল খুদিংমক্তা হেনগৎহন্নবা অমসুং ঐখোয়গী অচেৎপা মরুপ ওইবগী মরী অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মোরিসসকী লুচিংবশিংগা ৱারী শানবগী খুদোংচাবা ফংলগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি।
ঐহাক্না থাজবা থম্লি মদুদি মসিগী খোংচৎ অসিনা মমাংদা শেমখ্রবা ফম্বাকশিংদা য়ুম্ফম ওইরগনি অমসুং ভারত অমসুং মোরিসসকী মরীদা অনৌবা অমসুং মঙাল লৈবা তাঙ্কক অমা হৌদোক্লগনি।