ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମରିସସ୍ ଗସ୍ତ ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବିବୃତି
10 MAR 2025 6:18PM by PIB Bhubaneswar
ମୋର ବନ୍ଧୁ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ନବୀନଚନ୍ଦ୍ର ରାମଗୁଲାମଙ୍କ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କ୍ରମେ, ମୁଁ ମରିସସର ୫୭ତମ ଜାତୀୟ ଦିବସ ସମାରୋହରେ ଭାଗ ନେବା ପାଇଁ ମରିସସକୁ ଦୁଇ ଦିନିଆ ସରକାରୀ ଗସ୍ତରେ ବାହାରିଛି।
ମରିସସ୍ ହେଉଛି ଏକ ଘନିଷ୍ଠ ସାମୁଦ୍ରିକ ପଡ଼ୋଶୀ, ଭାରତ ମହାସାଗରରେ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ସହଯୋଗୀ ଏବଂ ଆଫ୍ରିକା ମହାଦେଶର ଏକ ପ୍ରବେଶ ଦ୍ୱାର ଆମେ ଇତିହାସ, ଭୂଗୋଳ ଏବଂ ସଂସ୍କୃତି ଦ୍ୱାରା ଯୋଡ଼ି ହୋଇ ରହିଛୁ। ଗଭୀର ପାରସ୍ପରିକ ବିଶ୍ୱାସ, ଗଣତନ୍ତ୍ରର ମୂଲ୍ୟବୋଧ ଉପରେ ବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ବିବିଧତା ହେଉଛି ଆମର ଶକ୍ତି। ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଘନିଷ୍ଠ ଏବଂ ଐତିହାସିକ ସମ୍ପର୍କ ହେଉଛି ଆମ ସହଭାଗୀ ସମ୍ପର୍କର ଉତ୍ସ। ଗତ ଦଶ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଆମେ ଜନକୈନ୍ଦ୍ରିକ ପଦକ୍ଷେପ ସହିତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଗ୍ରଗତି କରିଛୁ।
ମୁଁ ମରିସସ୍ ନେତୃତ୍ୱ ସହିତ ଏହାର ସମସ୍ତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆମର ଭାଗିଦାରୀକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ଏବଂ ଆମ ଲୋକଙ୍କ ପ୍ରଗତି ଓ ସମୃଦ୍ଧି ତଥା ଭାରତ ମହାସାଗର ଅଞ୍ଚଳରେ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ବିକାଶ ପାଇଁ ଆମର ସ୍ଥାୟୀ ବନ୍ଧୁତ୍ୱକୁ ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ ଆମର ଭିଜନ୍ ସାଗରର ଅଂଶ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାର ସୁଯୋଗକୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛି।
ମୋର ବିଶ୍ୱାସ ଯେ ଏହି ଗସ୍ତ ଅତୀତର ମୂଳଦୁଆକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ ଏବଂ ଭାରତ ଓ ମରିସସ୍ ସମ୍ପର୍କରେ ଏକ ନୂତନ ଓ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଅଧ୍ୟାୟ ସୃଷ୍ଟି କରିବ।

Prime Minister's Office
PM’s departure statement ahead of his state visit to Mauritius
10 MAR 2025 6:18PM by PIB Delhi
At the invitation of my friend, Prime Minister Dr. Navinchandra Ramgoolam, I am embarking on a two-day State Visit to Mauritius to participate in the celebrations of the 57th National Day of Mauritius.
Mauritius is a close maritime neighbour, a key partner in the Indian Ocean, and a gateway to the African Continent. We are connected by history, geography and culture. Deep mutual trust, a shared belief in the values of democracy, and celebration of our diversity are our strengths. The close and historical people-to-people connect is a source of shared pride. We have made significant strides in the past ten years with people centric initiatives.
I look forward to the opportunity to engage with the Mauritius leadership to elevate our partnership in all its facets and strengthen our enduring friendship for the progress and prosperity of our peoples, as well as for security and development in the Indian Ocean Region, as part of our Vision SAGAR.
I am confident that this visit will build on the foundations of the past and open a new and bright chapter in the India and Mauritius relationship.