Prime Minister's Office
Prime Minister meets the President of the Council of Ministers of Italy
19 NOV 2024 8:34AM by PIB Delhi
The Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, met today with the President of the Council of Ministers of the Italian Republic, H.E. Giorgia Meloni, during the G20 Summit in Rio de Janeiro. This was the fifth meeting between the two Prime Ministers in the last two years. The two leaders had met last in June 2024, in Puglia, Italy on the occasion of the G7 Summit chaired by Prime Minister Meloni. Prime Minister congratulated Prime Minister Meloni for leading the G7 in these challenging times.
Following up on their discussions in Puglia, the two leaders reiterated their commitment to advancing the India-Italy Strategic Partnership and announced a Joint Strategic Action Plan 2025-29 which outlines their vision for the next five years. The Action Plan will pursue joint collaborations, programmes and initiatives in key sectors of trade and investment, science and technology, new and emerging technologies, clean energy, space, defence, connectivity and people-to-people linkages.
The two sides will hold regular ministerial and official dialogues across numerous domains. Co-production, collaborations between respective industries and institutions, innovation and mobility would provide momentum and further depth to the bilateral partnership and benefit the economies and people of both countries.
The two leaders looked forward to continuing their dialogue and work together on multilateral and global platforms for upholding their shared values of democracy, rule of law and sustainable development. They agreed to continue working together for the implementation of plurilateral strategic initiatives, including the Global Biofuels Alliance and the India-Middle East-Europe Economic Corridor, of which they are founding members.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইতালগী কাউন্সিল ওফ মিনিস্তরশিংগী রাস্ত্রপতি উনখ্রে
19 NOV 2024 8:34AM by PIB Imphal
ব্রাজিলগী রিও দে জেনিরোদা পাংথোক্লিবা জি-২০ মীফমগী নাকলদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইতালিগী কাউন্সিল ওফ মিনিস্তরশিংগী রাস্ত্রপতি জর্জিয়া মেলোনিগা উনখ্রে। হন্দক্কী অসিনা হৌখিবা চহি অনিদা প্রধান মন্ত্রী অনি উনবা মঙারকশুবনি। হৌখিবা জুন ২০২৪ দা প্রধান মন্ত্রী মেলোনিনা লুচিংদুনা ইতালিগী পুগলিয়াদা পাংথোকখিবা জি-৭ মীফমদা লুচিংবা অনি ইকোন কোন্না উনখ্রে। খুদোংচাদবা মতমশিংদা জি-৭ লুচিংবগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী মেলোনি থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
পুগলিয়াদা খন্নখিবশিং অদুগী মখা তারকপা ওইনা, ইন্দিয়া-ইতালি স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপ খুমাঙচাউশিন্নবা লুচিংবা অনিনা মখোয়গী থাজবা অমুক হন্না পীখ্রে অমসু মথং চহি ৫ গী মখোয়গী পান্দমশিংগীদমক অপুনবা স্ত্রাতেজিক এক্সন প্লান ২০২৫-২৯ অমা লাউথোকখ্রে। এক্সন প্লান অসিদা ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদবা, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি, অনৌবা অমসুং নৌনা থোক্লকপা তেক্নোলোজিশিং, ক্লিন ইনর্জি, স্পেস, দিফেন্স, চৎথোক-চৎশিন অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিংদা পুন্না থবক তৌমিন্নগনি।
তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা লৈবাক অনিগী মিনিস্তরশিং অমসুং ওফিসিএলশিং চাং নাইনা ৱারি শান্নগনি। লৈবাক অনিগী ইন্দস্ত্রিশিং অমসুং ইন্সতিতুসনশিং পুন্না পোৎথোক পুথোকমিন্নবা, মতেং পাংনবা, ইন্নোবেসন অমসুং মোবিলিগী মতেং পাংনবা অসিনা লৈবাক অনিগী মরীশিং খোঙজেল য়াংখৎহনগনি অমসুং লৈবাক অনিমক্কী শেন-থুম অমসুং মীয়ামদা কান্নবাপী গনি।
মখোয়না শরুক য়ামিন্নরিবা গনতন্ত্রগী গুনশিং, আইন্দা য়ুম্ফম ওইবা লৈঙাক অমসুং তুংকোইনা চৎনবা য়াগদবা চাউখৎ-থৌরাংগীদমক মখোয় মখা তানা ৱারি শান্নবা অমসুং মালেমগী লুপশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা লুচিংবা অনিনা থাজবা থমখ্রে। লৈবাক অনিনা ফাউন্দিং মেম্বরশিং ওইরিবা গ্লোবেল বাওফুয়েল এল্লাইন্স অমসুং ইন্দিয়া-মিদল ইস্ত-য়ুরোপ ইকোনোমিক কোরিদোর য়াওনা মালেমগী মরুওইবা থবকশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা পুন্না থবক তৌমিন্নবা হায়না মখোয়না য়ানরে।