Ministry of Home Affairs
Drawing inspiration from Prime Minister Shri Narendra Modi's vision to institutionalize Swachhata and minimize pendency in Government, MHA under the guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah successfully conducted the Special Campaign 4.0
During the campaign, 92 References from MPs, 153 References from State Governments and 104 PMO References have been disposed, 4724 Public Grievances and 329 Appeals have also been resolved
2,77,980 physical files and 1,39,780 electronic files reviewed, a total of 38,950 square feet of space freed and more than Rs 2.38 Crore of revenue generated by disposal of scraps
CAPFs, CPOs and other wings of MHA enthusiastically participated in the campaign ensuring its success by achieving 100% in respect of almost all the targets
09 NOV 2024 1:48PM by PIB Delhi
Drawing inspiration from Prime Minister Shri Narendra Modi's vision to institutionalize Swachhata and minimize pendency in Government, Ministry of Home Affairs (MHA) under the guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah successfully conducted the Special Campaign 4.0. The campaign was organized from 2nd October to 31st October, 2024 within the Ministry and across its Attached/Subordinate offices.
The main thrust of the campaign was on cleanliness, disposal of pendency, better space management and enhancement of workplace experience. During the campaign, special focus was laid on field/outstation offices having public interface, across the country.
The campaign was monitored regularly at the highest level with Union Home Minister, Ministers of State and Home Secretary personally participating in the campaign besides monitoring the progress regularly. All Divisions of MHA, Central Armed Police Forces (CAPFs), and other affiliated organisations actively participated in the campaign. Daily progress was monitored by a dedicated team and the data uploaded on the SCPDM (Special Campaing 4.0) portal hosted by Department of Administrative Reforms and Public Grievances.
The campaign commenced with the preparatory phase from 15th September, 2024 wherein the Ministry of Home Affairs identified a total of 7751 Campaign sites, which was subsequently expanded and successfully conducted at 8982 sites. During the campaign, 92 References from Members of Parliament (MPs), 153 References from State Governments and 104 PMO References have been disposed of. Also, a total of 4724 Public Grievances and 329 Appeals have been resolved.
During the period 2,77,980 physical files and 1,39,780 electronic files were reviewed. A total of 38,950 square feet of space was freed and more than Rs 2.38 Crore of revenue has been generated by disposal of scraps. Around 1,100 posts, with the hashtag #SpecialCampaign4 have been posted on X platform (earlier Twitter) to create awareness and promote the activities of MHA under the campaign.
The Central Armed Police Forces (CAPFs), Central Police Organizations (CPOs) and other wings of MHA enthusiastically participated in the campaign ensuring its success by achieving 100% in respect of almost all the targets.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী স্বচ্ছতা ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌনবা অমসুং সরকারদা য়ারিবা মখৈ পেন্দেন্সী হন্থহন্নবা ভিজনদগী ইথিল লৌদুনা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহগী লমজিং মখাদা MHAনা স্পেসিএল কেম্পেন 4.0 মায়পাক্না পাংথোকখ্রে
কেম্পেন অসিগী মনুংদা MPশিংদগী রিফরেন্স 91, রাজ্য সরকারশিংদগী রিফরেন্স 153, PMOগী রিফরেন্স 104 দিস্পোজ তৌখি, পব্লিক গ্রিভান্স 4724 অমসুং অপীল 329 ৱারোইশিনসু পুরকপা ঙমখি
ফিজিকেল ফাইল 2,77,980 অমসুং ইলেক্ত্রোনিক ফাইল 1,39,780 রিভ্যু তৌখি, পুন্না লম স্ক্বার ফিত 38,950 হাংহনবা ঙমখি অমসুং লুপা করোর 2.38 হেনবগী রিভেন্যুসু স্ক্রেপশিং দিস্পোজ তৌবদগী ফংবা ঙমখি
CAPFশিং, CPOশিং অমসুং MHAগী অতৈ ৱিংশিংনা কেম্পেন অসিদা থৱায় য়াওনা শরুক য়াদুনা তার্গেৎ পুম্নমক্তা 100% ফংহন্দুনা মসিবু মায়পাকপা ঙমহনখি
09 NOV 2024 1:48PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী স্বচ্ছতা ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌনবা অমসুং সরকারদা য়ারিবা মখৈ পেন্দেন্সী হন্থহন্নবা ভিজনদগী ইথিল লৌদুনা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহগী লমজিং মখাদা গৃহ মন্ত্রালয় (MHA)না স্পেসিএল কেম্পেন 4.0 মায়পাক্না পাংথোকখ্রে। মন্ত্রালয় অমসুং মাগী এতেচ/সবওর্দিনেৎ ওফিসশিংদা কেম্পেন অসি ওক্তোবর 2দগী ওক্তোবর 31, 2024 ফাওবা পাংথোকখি।
কেম্পেন অসিগী মরুওইবা পান্দমদি ক্লিনলিনেস, পেন্দেন্সী , স্পেস মেনেজমেন্ত হেগৎহনবা অমসুং থবক মফমদা এক্সপরিয়েন্স হেনগৎহনবনি। কেম্পেন অসিগী মনুংদা, লৈবাক শিনবা থুংনা মীয়ামগী ইন্তরফেস লৈবা ফিল্দ/ আউৎস্তেসন ওফিসশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থমখি।
কেম্পেন অসি কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী, রাজ্য মন্ত্রীশিং অমসুং হোম সেক্রেতরীনা মশামক্না শরুক য়াদুনা অমসুং চাং নাইনা থবক্কী খোঙজেল অসি য়েংশিনবগী মথক্তা খ্বাইদগী ৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা য়েংশিনখি। MHAগী দিভিজন পুম্নমক, সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সেস (CAPF) অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা ওর্গনাইজেসনশিংনা কেম্পেন অসিদা থৌদাং লৌখি। দেদিকেতেদ তীম অমনা নুমিৎ খুদিংগী প্রোগ্রেস অদু মোনিতর তৌখি অমসুং দেতা অদু দিপার্তমেন্ত ওফ এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্ম্স এন্দ পব্লিক গ্রীভান্সনা হোস্ত তৌরিবা SCPDM (স্পিসিএল কেম্পেইন 4.0) পোর্তেলদা অপলোদ তৌখি।
কেম্পেন অসি সেপ্তেম্বর 15, 2024দগী প্রিপরেতরী ফেজ অমগা লোয়ননা হৌদোকখি। মসিগী মনুংদা গৃহ মন্ত্রালয়না কেম্পেনগী মফম 7751 মশক খঙদোকখি। মসিগী মতুংদা কেম্পেন অসি পাকথোক চাউথোকহনখি অমসুং মফম 8982দা মায় পাক্না পাংথোকখি। কেম্পেন অসিগী মনুংদা, পার্লিয়ামেন্ত মেম্বরশিং (MPশিং) গী রিফরেন্স 92, রাজ্য সরকারশিংগী রিফরেন্স 153 অমসুং PMOগী রিফরেন্স 104 দিস্পোজ তৌখি। মসিগা লোয়ননা, অপুনবা পব্লিক গ্রিভান্স 4724 অমসুং অপীল 329 গী ৱারোইশিন পীখ্রে।
মতম অসিগী মনুংদা ফিজিকেল ফাইল 2,77,980 অমসুং ইলেক্ত্রোনিক ফাইল 1,39,780 য়েংশিনখি। অপুনবা স্ক্বার ফিত 38,950গী অহাংবা মফম অমা হাংহনবা ঙমখ্রে অমসুং স্ক্রেপশিং দিস্পোজ তৌদুনা লুপা করোর 2.38গী শেনফম তানবা ঙমখ্রে। কেম্পেন অসিগী মখাদা MHAগী থবক থৌরমশিংবু মীয়ামদা খঙহন্নবা অমসুং প্রমোৎ তৌনবা X প্লেৎফোর্ম (হান্নগী ত্বিতর) দা #SpecialCampaign4 হায়বা হেশতেগ অসিগা লোয়ননা পোস্ত 1,100 রোম তৌখ্রে।
সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সেস (CAPF), সেন্ত্রেল পুলিস ওর্গনাইজেসনশিং (CPO) অমসুং MHAগী অতোপ্পা শরুকশিংনা কেম্পেন অসিদা থৱায় য়াওনা শরুক য়াখি অমসুং পান্দম পুম্নমক্তা 100% ফংদুনা কেম্পেন অসি মায় পাকহনখি।