Ministry of New and Renewable Energy
Launch of Pilot projects in Steel Sector under the National Green Hydrogen Mission
18 OCT 2024 11:21AM by PIB Delhi
As part of National Green Hydrogen Mission, the Union Government has sanctioned three pilot projects for use of Hydrogen in steel production. Earlier the Ministry of New and Renewable Energy had issued guidelines for Implementation of Pilot projects in Steel Sector under this Mission.
The objectives of the scheme were to identify advance technologies for utilizing green hydrogen in steelmaking, through pilot projects. These pilot projects can demonstrate safe and secure operations of green hydrogen-based steel making processes, validating technical feasibility and performance, evaluating their economic viability thereby leading to low-carbon iron and steel production. Accordingly, the proposals were invited for three components (i) Pilot project to produce DRI using 100 % Hydrogen using vertical shaft, (ii) Use of Hydrogen in Blast Furnace to reduce coal/ coke consumption and (iii) Injection of Hydrogen in vertical shaft based DRI making unit.
Based on the evaluations of the proposals received, the Ministry of New and Renewable Energy has sanctioned total three pilot projects in the steel sector, (a) Matrix Gas and Renewables Ltd (Consortium members: Gensol Engineering Ltd, Indian Institute of Technology Bhubaneswar, Metsol AB, Sweden) with pilot plant capacity 50 ton-per-day (TPD), (b) Simplex Castings Ltd (Consortium member: BSBK Pvt. Ltd., Ten Eight Investment, IIT Bhilai) with pilot plant capacity 40 TPD and (c) Steel Authority of India Ltd (Ranchi) with plant capacity 3200 TPD.
The total financial support made available will be Rs. 347 Crore from the Government of India. These pilot projects are likely to be commissioned in next 3 years, paving way to the scaleup of such technologies in India.
The Scheme Guidelines can be accessed here.
The National Green Hydrogen Mission was launched on 04th January 2023 with an outlay of Rs. 19,744 crores up to FY 2029-30. It will contribute to India’s goal to become Aatmanirbhar (self-reliant) through clean energy and serve as an inspiration for the global Clean Energy Transition. The Mission will lead to significant decarbonization of the economy, reduced dependence on fossil fuel imports, and enable India to assume technology and market leadership in Green Hydrogen.

ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
নেস্নেল গ্রীন হায়দ্রোজেন মিসনগী মখাতা স্তীল সেক্তরদা পাইলোত প্রোজেক্ত হৌদোকপা
18 OCT 2024 11:21AM by PIB Imphal
নেস্নেল গ্রীন হায়দ্রোজেন মিসনগী শরুক অমা ওইনা, কেন্দ্র লৈঙাক্না স্তীল প্রদক্সন্দা হায়দ্রোজেন শীজিন্ননবা পাইলোত প্রোজেক্ত অহুম সেংসন তৌখ্রে‍। মমাঙদা, নিউ এন্দ রিনিউএবল ইনর্জী মন্ত্রালয়না মিসন অসিগী মখাদা স্তীল সেক্তরদা পাইলোত প্রোজেক্ত পায়খৎনবা চৎন-পথাপ থোকখ্রে‍।
স্কীম অসিগী পান্দমদি পাইলোত প্রোজেক্তশিং অসিগী খুত্থাঙদা স্তীলমেকিংদা গ্রীন হায়দ্রোজেন শীজিন্ননবা খুমাঙ চাওশিল্লবা তেক্নোলোজীশিং খঙদোকপনি‍। পাইলোত প্রোজেক্তশিং অসিনা গ্রীন হায়দ্রোজেন-বেজ স্তীল মেকিং প্রোসেস শাফনা অমসুং সিক্যুর ওইনা থবক পায়খৎপা উৎনবা, তেক্নিকেল ফীজিবিলিতী অমসুং পর্ফোর্মেন্স ভেলিদেত তৌনবা, মখোয়গী ইকনমিক ভাইএবিলিতী ইভালুএত তৌদুনা লো-কার্বোন আইরন অমসুং স্তীল প্রদক্সন পুরক্নবা মীৎয়েঙ থম্লি‍। মসিগী মতুং ইন্না, (১) ১০০ % হায়দ্রোজেন ভর্তিকেল সাফ্ত শীজিন্নদুনা DRI পুথোক্নবা পাইলোত প্রোজেক্ত (২) কোইলা/কোক শীজিন্নবা হন্থহন্নবা ব্লাস্ত ফর্নেন্সতা হায়দ্রোজেন শীজিন্নবা অমসুং (৩) ভর্তিকেল সাফ্ত বেজ DRI মেকিং য়ুনিত্তা হায়দ্রোজেন ইঞ্জেক্সন তৌবা হায়রিবা কম্পোমেন্ত অহুমসিগী প্রপোজেলশিং তৌখি‍।
ফংলিবা প্রপোজেলগী ইভালুএসন্দা য়ুম্ফম ওইরগা, নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জী মন্ত্রালয়না স্তীল সেক্তরদা (ক) পাইলোত প্লান্ত কেপাসিতী ৫০ তন-পর-দে (TPD) লৈগদবা মেত্রিক্স গ্যাস এন্দ রিনিউএবল্স লিমিতেদ (কন্সোর্সিয়ম মেম্বর্স:গেন্সোল ইঞ্জিনিয়রিং লিমিতেদ, ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ তেক্নোলোজী ভুবনেস্বর, মেতসোল AB, স্বিদেন), (খ) প্লান্ত কেপাসিতী ৪০ TPD লৈগদবা সিমপ্লেক্স কাস্তিং লিমিতেদ (কন্সোর্সিয়ম মেম্বর: BSBK প্রাইভেত লিমিতেদ, তেন ঐত ইনভেস্তমেন্ত, IIT ভিলাই) (গ) প্লান্ত কেপাসিতী ৩২০০ TPD লৈগদবা স্তীল ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (রাঞ্চি)‍ হায়রিবা পাইলোত প্রোজেক্ত অহুম অসি স্তীল সেক্তরদা সেংসন তৌখিবনি‍।
ভারত লৈঙাক্তগী ফংহনগদৌরিবা অপুন্বা শেলগী তেংবাং লুপা করোর ৩৪৭ ওইগনি‍। হায়রিবা পাইলোত প্রোজেক্তশিং অসি লাক্কদৌরিবা চহি ৩ সিদা কম্মিসন তৌরবা য়াই, অমদি ভারত্তা অসিগুম্বা তেক্নোলোজীশিং পাকথোক চাউথোকহন্নবা লম্বী য়াৎলগনি‍।
স্কীম গাইদলাইনশিং অসি মফমসিদা য়েংবা য়াগনি‍।
নেস্নেল গ্রীন হায়দ্রোজেন মিসন FY ২০২৯-৩০ ফাওবগী ওইনা লুপা করোর ১৯,৭৪৪গী শেনফমগা লোয়ননা জনুৱারী ০৪, ২০২৩দা হৌদোকখিবনি‍। মসিনা ক্লীন ইনর্জীগী খুত্থাঙদা আত্মনিরভর (মরোমদোম লেপচবা) ওইরক্নবা ভারতকী পান্দমদা থৌদাং য়াগনি অমসুং মালেমগী ক্লীন ইনর্জী ত্রাঞ্জিসনগী পুক্নিং থৌগৎনফম অমা ওইগনি‍। মিসন অসিনা শেন্মিৎলোন্দা শিংথানিংঙাই ওইবা দিকার্বোনাইজেসন পুরক্তুনা ফোসিল ফ্যুল পুশিল্লকপদা তাংবগী চাং হন্থহনগনি, অমসুং ভারতপু গ্রীন হায়দ্রোজেনগী লমদা তেক্নোলোজী অমসুং মার্কেত লীদর্সিপকী ফীভম পায়বা ঙমহনগনি‍।