Prime Minister's Office
PM to lay foundation stone, inaugurate and dedicate to nation various projects in Maharashtra worth over Rs. 11,200 crore on 29 September
PM to inaugurate Pune Metro section of District Court to Swargate
PM to dedicate to nation Bidkin Industrial Area
PM to inaugurate Solapur Airport
28 SEP 2024 6:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will lay the foundation stone, inaugurate and dedicate to the nation various projects in Maharashtra worth over Rs. 11,200 crore at around 12:30 PM on 29 September, through video conferencing.
Prime Minister will inaugurate the Pune Metro section of District Court to Swargate which will also mark the completion of Pune Metro Rail Project (Phase-1). The cost of the underground section between District Court to Swargate is around Rs 1,810 crore.
Further, Prime Minister will lay the foundation stone for Swargate-Katraj Extension of Pune Metro Phase-1 to be developed at the cost of around Rs 2,955 crore. This southern extension of around 5.46 km is completely underground with three stations namely Market Yard, Padmavati and Katraj.
Prime Minister will dedicate to the nation Bidkin Industrial Area, a transformative project covering an expansive 7,855 acres under the National Industrial Corridor Development Program of Govt. of India, situated 20 kms south of Chhatrapati Sambhajinagar in Maharashtra. The project developed under Delhi Mumbai Industrial Corridor holds immense potential as a vibrant economic hub in the Marathwada region. Central Government has approved this project with an overall project cost of over Rs. 6,400 crore for development in 3 phases.
Prime Minister will inaugurate the Solapur Airport which would significantly improve connectivity, making Solapur more accessible to tourists, business travellers and investors. The existing terminal Building of Solapur has been revamped to serve around 4.1 lakh passengers annually.
Prime Minister will also lay the foundation stone for the Memorial for Krantijyoti Savitribai Phule’s First Girls’ School at Bhidewada.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সেপ্তেম্বর ২৯ দা মহারাস্ত্রাদা লুপা করোর ১১,২০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি, শঙ্গাগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা শ্বারগেত্তা পুনে মেত্রোগী দিস্ত্রিক কোর্ত সেক্সন শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা বিদকিন ইন্দস্ত্রিএল এরিয়া মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা সোলাপুর এয়রপোর্ত শঙ্গাগনি
28 SEP 2024 6:59PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা সেপ্তেম্বর ২৯,২০২৪গী নুমিৎয়ুংবা মতুং পুং ১২:৩০ রোম তাবদা মহারাস্ত্রাদা লুপা করোর ১১,২০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি, শঙ্গাগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা পুনে মেত্রো রেল প্রোজেক(ফেজ-১) লোইশিল্লকপা ওইনা দিস্ত্রিক কোর্ততগী শ্বারগেত ফাওবগী পুনে মেত্রো সেক্সন শঙ্গাগনি। দিস্ত্রিক কোর্ততগী শ্বারগেত ফাওবগী লৈনুংগী শরুক অসি লুপা করোর ১,৮১০ রোম চঙনা শেমগৎপনি।
মখা তানা, লুপা করোর ২,৯৫৫ রোম চঙনা পুনে মেত্রো ফেজ-১গী শ্বারগেত-কাতরাজ এক্সতেন্সনগী প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। খা-থংবা মাইকৈদা শেম্লিবা রুত অসি চাউরাক্না কিমি ৫.৪৬ রোম লৈনুংদা ওইগনি অমসুং মসিদা স্তেসন অহুম হায়বদি মার্কেত য়ার্দ, পাদ্মবতি অমসুং কাতরাজ লৈগনি।
মহারাস্ত্রাগী ছত্রপতি শম্বাজিনগরদগী খাদা কিমি ২০ রোম থাপ্না, ভারত সরকারগী নেসনেল ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর দিবলপমেন্ত প্রোগ্রামগী মখাদা একর ৭.৮৫৫ পাক-চাউবা লম অমদা শেমগৎপা বিদকিন ইন্দস্ত্রিল এরিয়া প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। দিল্লি মুম্বাই ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোরগী মখাদা শেমগৎপা প্রোজেক অসিনা মরাথৱারা লমদমদা অচৌবা শেন-থুমগী মফম অমা ওইরগনি। তাঙ্কক অহুম থোক্নবা শেমগৎনবা অপুনবা শেনফম লুপা করোর ৬,৪০০ হেনবগী প্রোজেক অসি ভারত সরকারনা অয়াবা পীখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা সোলাপুর এয়রপোর্ত শঙ্গাগনি অমসুং মসিনা সোলাপুরদা লমকোয়বা মীওইশিং ললোনবশিং অমসুং শেন থাদবা মীওইশিং চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা হেন্না ফগৎহল্লগনি। সোলারপুগী হৌজিক লৈরিবা তর্মিনেল অসি অমুক হন্না শেমগৎপদগী চহি অমদা পেসেঞ্জর লাখ ৪.১ রোম চৎথো-চৎশিন তৌবা ঙমহল্লগনি।
ভিদেৱারাদা ক্রান্তিজয়তি সাবিত্রিবাই ফুলেগী অহানবা নুপীমচাশিংগী স্কুলগী মেমোরিএল শানবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি।