Ministry of Information & Broadcasting
55th IFFI 2024 Introduces New Section to Celebrate Debutant Indian Films
"Best Debut Indian Film Section 2024" to showcase 5 Debut Feature Films
“Best Debut Director of Indian Feature Film” to be Awarded with Certificate and Cash Prize of Rs 5 Lakh
14 SEP 2024 3:25PM by PIB Mumbai
The 55th International Film Festival of India (IFFI) 2024 is slated to be held in Goa from 20th to 28th November 2024. In a welcome move, the Ministry of Information and Broadcasting has instituted a new section as part of IFFI, 2024 for the Indian young filmmaker called "Best Debut Indian Film Section 2024".
Best Debut Indian Film Section 2024
Through this section, IFFI will also focus on Indian debut films, which will showcase a diverse range of narratives and cinematic styles from across the country. These selections will highlight the creative vision and unique storytelling approaches of young filmmakers. This aims to provide a platform to the young talent, showcasing the work of new directors. A maximum of 5 debut feature films showcasing the work of new directors who are contributing fresh perspectives and stories to Indian cinema shall be selected in accordance with the rules and regulations and shall be shown in the Best Debut Indian Film section.
Best Debut Director of Indian Feature Film Award
In addition to this, a Best Debut Director of Indian Feature Film Award will also be presented at 55th International Film Festival of India, 2024. This accolade aims to honour the creativity and potential of first-time directors, acknowledging their contribution to the evolution of Indian cinema.
The “Best Debut Director of Indian Feature Film Award” details are as under:
Award Name
Description
Awardee
Award Component
Best Debut Indian Feature Film of a Director Award
Presented to Indian Debut Director for his/her creative vision, artistic merit, storytelling and overall impact
Director
a. Certificate to the Director
b. Cash Prize of Rs. 5 lakhs to the Director
The entries for the "Best Debut Indian Film Section" in 55th IFFI are open now and the film can be submitted at https://iffigoa.org/festival/indian-debut-director. 23 September, 2024 is the deadline for submission and other related details are available at www.iffigoa.org.
By putting a spotlight on these newcomers, the section shows IFFI's commitment to encouraging the next generation of cinematic storytellers.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
৫৫শুবা IFFI ২০২৪না দেব্যুতেন্ত ইন্দিয়ন ফিলমশিং সেলেব্রেত তৌনবা অনৌবা সেক্সন অমা হৌদোক্লগনি
“বেস্ত দেব্যুত ইন্দিয়ন ফিলম সেক্সন ২০২৪”না দেব্যুত ফীচর ফিলম ৫ উৎকদৌরি
“ইন্দিয়ন ফীচর ফিলমগী বেস্ত দেব্যুত দাইরেক্তর”দা সর্তিফিকেত অমসুং শেল ওইনা লুপা লাখ ৫গী মনা পীরগনি
14 SEP 2024 3:25PM by PIB Imphal
৫৫শুবা ইন্তর্নেস্নেল ফিলম ফেস্তিভল ওফ ইন্দিয়া (IFFI) ২০২৪ অসি ২০২৪গী নবেম্বর ২০দগীনা ২৮ ফাওবা গোৱাদা পাংথোক্লগনি। য়াম্না তরাম্না ওকপা খোংথাং অমদা, ইনফোর্মেশন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না IFFI, ২০২৪গী শরুক অমা ওইনা ভারতকী নহা ওইরিবা ফিলমমেকরগীদমক্তা “বেস্ত দেব্যুত ইন্দিয়নফিলম সেক্সন ২০২৪” হায়বা অনৌবা সেক্সন অমা হৌদোকখ্রে।
বেস্ত দেব্যুত ইন্দিয়না ফিলম সেক্সন ২০২৪
মসিগী সেক্সন অসিগী খুত্থাংদা, IFFIনা ভারতকী দেব্যুত ফিলমশিংদশু মিৎয়েং থম্লগনি, মসিনা লৈবাক অসি শিনথুংনা তোঙান-তোঙানবা ৱারিশিং অমসুং সিনিমাগী স্তাইলশিং উৎলগনি। মসিগী সেলেক্সনশিং অসিনা নহা ওইরিবা ফিলমমেকরশিংগী ক্রিয়েতিব ভিজন অমসুং ৱারি লিবগী তোপ-তোপ্পা মওংশিং অদু উৎলগনি। মসিনা নহা ওইরিবা তেলেন্তশিংগীদমক্তা, অনৌবা দাইরেক্তরশিংগী থবকশিং অদুবু উত্তুনা, মখোয়গী প্লেতফোর্ম অমা পীনবগী পান্দম থম্লি। ভারতকী সিনিমাদা অনৌবা মিৎয়েং অমসুং ৱারিশিং উৎথোক্লিবা নহা ওইরিবা দাইরেক্তরগী থবক উৎলিবা য়াম্লবদা দেব্যুত ফীচর ফিলম ৫ রুলস অমসুং রেগুলেশনগী মতুং ইন্না খনগৎলগনি অমসুং বেস্ত দেব্যুত ফিলম সেক্সনদা উৎলগনি।
ভারতকী ফীচর ফিলমগী বেস্ত দেব্যুত দাইরেক্তর এৱার্দ
মসিগী মথক্তা, ভারতকী ফীচর ফিলমগী বেস্ত দেব্যুত দাইরেক্তর এৱার্দশু ৫৫শুবা ইন্তর্নেস্নেল ফিলম ফেস্তিভল ওফ ইন্দিয়া ২০২৪দা পীরগনি। মসিগী মনা অসিনা অহানবা ওইনা দাইরেক্তর ওইরিবশিংবু ভারতকী সিনিমাদা অহোনবা অমা পুরকপদা মখোয়না লৌরিবা থৌদাং অদুবু মশক খঙবীদুনা মখোয়গী ক্রিয়েতিবিতী অমসুং পোতেন্সিয়েল অদুবু ইকাইখুম্ননবগী পান্দম থম্লি।
“ভারতকী ফীচর ফিলমগী বেস্ত দেব্যুত দাইরেক্তর এৱার্দ”কী অকুপ্পা মরোলশিং অদু মখাদা পীরি:
এৱার্দ মমিং
দেস্ক্রিপসন
এৱার্দী
এৱার্দ কমপোনেন্ত
দাইরেক্তর অমগী বেস্ত দেব্যুত ইন্দিয়ন ফীচর ফিলম এৱার্দ
ইন্দিয়ন দেব্যুত দাইরেক্তরদা মহাক্কী ক্রিয়েতিব ভিজন, আর্তিস্তিক মেরিৎ, স্তোরিতেলিং অমসুং মদুনা পীরিবা শাফু
দাইরেক্তর
a. দাইরেক্তরদা সর্তিফিকেত
b. দাইরেক্তরদা লুপা লাখ ৫গী কেস প্রাইজ
৫৫শুবা IFFIদা “বেস্ত দেব্যুত ইন্দিয়ন ফিলম সিলম সেক্সন”গীদমক্তা এন্ত্রীশিং অদু হৌজিক হাংদোক্লে অমসুং ফিলম অদু https://iffigoa.org/festival/indian-debut-director দা থাজিনবা য়াগনি। ২০২৪গী সেপ্তেম্বর ২৩ আসি সবমিসনগীদমক্ত আঅরোইবা নুমিৎনি অমসুং অতোপ্পা মরি লৈনবা অকুপ্পা মরোলশিং অদু www.iffigoa.org তা ফংবীগনি।
ন্যুকমরশিং অসিদা স্পোতলাইত থমদুনা, সেক্সন অদুনা সিনেমেতিক স্তোরিতেলরশিংগী মথংগী মীরোলসিংগীদমক্তা পুক্নিং থৌগৎনবা IFFIগী অচেৎপা ফিরেপ অদুবু উৎলি।