তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
৫৫ তম আইএফএফআই ২০২৪-এ আত্মপ্ৰকাশ ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ উদযাপন কৰিবলৈ নতুন শাখা প্ৰৱৰ্তন কৰিছে
৫ খন ডেবিউ ফিচাৰ ফিল্ম প্ৰদৰ্শন কৰিবলৈ “শ্ৰেষ্ঠ আত্মপ্ৰকাশ ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ শাখা ২০২৪”
“ভাৰতীয় ফিচাৰ ফিল্মৰ শ্ৰেষ্ঠ আত্মপ্ৰকাশ পৰিচালক”ক ৫ লাখ টকাৰ প্ৰমাণপত্ৰ আৰু নগদ পুৰস্কাৰেৰে পুৰস্কৃত কৰা হ’ব
14 SEP 2024 3:25PM by PIB Guwahati
২০২৪ চনৰ ২০ ৰ পৰা ২৮ নৱেম্বৰলৈ গোৱাত ৫৫ তম আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ (আইএফএফআই) ২০২৪ অনুষ্ঠিত হ'ব। এক স্বাগতম মূলক পদক্ষেপহিচাপে, তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ে “শ্ৰেষ্ঠ আত্মপ্ৰকাশ ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ শাখা ২০২৪” নামৰ ভাৰতীয় যুৱ চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতাৰ বাবে আইএফএফআই, ২০২৪-ৰ অংশ হিচাপে এটা নতুন শাখা মুকলি কৰিছে।
শ্ৰেষ্ঠ আত্মপ্ৰকাশ ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ শাখা ২০২৪
এই শাখাৰ জৰিয়তে, আইএফএফআইয়ে ভাৰতীয় প্ৰথম চলচ্চিত্ৰৰ ওপৰতো গুৰুত্ব দিব, যিয়ে সমগ্ৰ দেশৰ পৰা বিভিন্ন ধৰণৰ বৰ্ণনা আৰু চলচ্চিত্ৰ শৈলী প্ৰদৰ্শন কৰিব। এই নিৰ্বাচনবোৰে যুৱ চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতাসকলৰ সৃষ্টিশীল দৃষ্টিভংগী আৰু অনন্য কাহিনী কোৱাৰ দৃষ্টিভংগীক আলোকপাত কৰিব। ইয়াৰ উদ্দেশ্য হৈছে যুৱ প্ৰতিভাসকলক এক মঞ্চ প্ৰদান কৰা, নতুন পৰিচালকসকলৰ কাম প্ৰদৰ্শন কৰা। ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰলৈ নতুন দৃষ্টিভংগী আৰু কাহিনীৰ অৱদান আগবঢ়োৱা নতুন পৰিচালকসকলৰ কাম প্ৰদৰ্শন কৰা সৰ্বাধিক ৫ খন প্ৰথম ফিচাৰ ফিল্ম নিয়ম আৰু নিয়ম অনুসৰি বাছনি কৰা হ'ব আৰু শ্ৰেষ্ঠ আত্মপ্ৰকাশ ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ শাখাত প্ৰদৰ্শন কৰা হ'ব।
ভাৰতীয় ফিচাৰ ফিল্ম এৱাৰ্ডৰ শ্ৰেষ্ঠ আত্মপ্ৰকাশ পৰিচালক
ইয়াৰ উপৰিও, ভাৰতীয় ফিচাৰ ফিল্ম বঁটাৰ শ্ৰেষ্ঠ আত্মপ্ৰকাশ পৰিচালক ও ভাৰতৰ ৫৫ তম আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ, ২০২৪-ত প্ৰদান কৰা হ'ব। এই সন্মানৰ উদ্দেশ্য হৈছে প্ৰথমবাৰৰ বাবে পৰিচালকসকলৰ সৃষ্টিশীলতা আৰু সম্ভাৱনাক সন্মান জনোৱা, ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰৰ বিৱৰ্তনত তেওঁলোকৰ অৱদানক স্বীকাৰ কৰা।
"ভাৰতীয় ফিচাৰ ফিল্ম এৱাৰ্ডৰ শ্ৰেষ্ঠ আত্মপ্ৰকাশ পৰিচালক" বিৱৰণবোৰ নিম্নগামী:
বঁটাৰ নাম
বিৱৰণ
বঁটা প্ৰাপ্ত
বঁটা উপাদান
এজন পৰিচালক বঁটাৰ শ্ৰেষ্ঠ আত্মপ্ৰকাশ ভাৰতীয় ফিচাৰ ফিল্ম
ভাৰতীয় আত্মপ্ৰকাশ পৰিচালকৰ ওচৰত তেওঁৰ সৃষ্টিশীল দৃষ্টিভংগী, শৈল্পিক যোগ্যতা, কাহিনী কোৱা আৰু সামগ্ৰিক প্ৰভাৱৰ বাবে উপস্থাপন কৰা হৈছে
পৰিচালক
ক. পৰিচালকলৈ প্ৰমাণপত্ৰ
খ. পৰিচালকক ৫ লাখ টকাৰ নগদ পুৰস্কাৰ
৫৫ তম আইএফএফআইত “শ্ৰেষ্ঠ আত্মপ্ৰকাশ ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ শাখা”ৰ প্ৰবিষ্টি এতিয়া মুকলি আৰু ছবিখন https://iffigoa.org/festival/indian-debut-director দাখিল কৰিব পাৰি। ২৩ ছেপ্টেম্বৰ, ২০২৪ হৈছে দাখিলকৰাৰ সময়সীমা আৰু অন্যান্য সম্পৰ্কিত বিৱৰণ www.iffigoa.org উপলব্ধ।
এই নৱাগতসকলৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি, শাখাটোৱে পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ চলচ্চিত্ৰ গল্পকাৰসকলক উৎসাহিত কৰাৰ বাবে আইএফএফআইৰ প্ৰতিশ্ৰুতি প্ৰদৰ্শন কৰে।

Ministry of Information & Broadcasting
55th IFFI 2024 Introduces New Section to Celebrate Debutant Indian Films
"Best Debut Indian Film Section 2024" to showcase 5 Debut Feature Films
“Best Debut Director of Indian Feature Film” to be Awarded with Certificate and Cash Prize of Rs 5 Lakh
14 SEP 2024 3:25PM by PIB Mumbai
The 55th International Film Festival of India (IFFI) 2024 is slated to be held in Goa from 20th to 28th November 2024. In a welcome move, the Ministry of Information and Broadcasting has instituted a new section as part of IFFI, 2024 for the Indian young filmmaker called "Best Debut Indian Film Section 2024".
Best Debut Indian Film Section 2024
Through this section, IFFI will also focus on Indian debut films, which will showcase a diverse range of narratives and cinematic styles from across the country. These selections will highlight the creative vision and unique storytelling approaches of young filmmakers. This aims to provide a platform to the young talent, showcasing the work of new directors. A maximum of 5 debut feature films showcasing the work of new directors who are contributing fresh perspectives and stories to Indian cinema shall be selected in accordance with the rules and regulations and shall be shown in the Best Debut Indian Film section.
Best Debut Director of Indian Feature Film Award
In addition to this, a Best Debut Director of Indian Feature Film Award will also be presented at 55th International Film Festival of India, 2024. This accolade aims to honour the creativity and potential of first-time directors, acknowledging their contribution to the evolution of Indian cinema.
The “Best Debut Director of Indian Feature Film Award” details are as under:
Award Name
Description
Awardee
Award Component
Best Debut Indian Feature Film of a Director Award
Presented to Indian Debut Director for his/her creative vision, artistic merit, storytelling and overall impact
Director
a. Certificate to the Director
b. Cash Prize of Rs. 5 lakhs to the Director
The entries for the "Best Debut Indian Film Section" in 55th IFFI are open now and the film can be submitted at https://iffigoa.org/festival/indian-debut-director. 23 September, 2024 is the deadline for submission and other related details are available at www.iffigoa.org.
By putting a spotlight on these newcomers, the section shows IFFI's commitment to encouraging the next generation of cinematic storytellers.