Prime Minister's Office
The name ‘Sri Vijaya Puram’ honours the rich history and heroic people of Andaman and Nicobar islands: Prime Minister
13 SEP 2024 9:11PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today emphasised that the name "Sri Vijaya Puram" pays tribute to the heroic people of the Andaman and Nicobar Islands and symbolizes a break from colonial legacies.
Reacting to a tweet on X by Home Minister Shri Amit Shah, Shri Modi wrote:
“The name Sri Vijaya Puram honours the rich history and heroic people of Andaman and Nicobar islands. It also reflects our commitment to break free from the colonial mindset and celebrate our heritage.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
‘শ্রী ৱিজয়া পুরম’ হায়বা মিং অসিনা অন্দমান অমসুং নিকোবারগী শিংথানিংঙাই ওইরবা পুৱারি অমসুং মথৌনা-মরিংজেল লৈরবা মীশিংবু ইকাইখুম্নবা উৎলি: প্রধান মন্ত্রী
13 SEP 2024 9:11PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি য়াম্না মরু ওইনা পনখি মদুদি “শ্রী ৱিজয়া পুরম” হায়বা মিং অসিনা অন্দমান অমসুং নিকোবার ঈথৎশিংগী মথৌনা-মরিংজেল লৈরবা মিশিংদা ইকাইখুম্নবা উৎলি অমসুং লোইলম শাশনদগী নিংখা তম্বা অদুবু মশক তাকই।
য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা Xতা তৌরকপা ত্বীত অমদা রিয়েক্ত তৌরদুনা, শ্রী মোদীনা অসুম্না ইখি:
“শ্রী ৱিজয়া পুরম হায়বা মিং অসিনা অন্দমান অমসুং নিকোবারগী শিংথানিংঙাই ওইরবা পুৱারি অমসুং মথৌনা-মরিংজেল লৈরবা মীশিংবু ইকাইখুম্নবা উৎলি। মসিনা লোইলম শাশনগী ৱাখল্লোনদগী নিংখা তম্নবা লেপ্লিবা এখোয়গী ফিরেপ অদুবু ময়েক শেংনা উৎলি অমসুং থাইনদগী লৈরক্লবা ঐখোয়গী পারি-পুরিগী চৎনবীবু সেলেব্রেত তৌই।”