Ministry of Education
Last date for registration for self-nominations for National Teachers’ Award 2024 extended till 18th July 2024
Completed application for self-nomination can be submitted by 21st July 2024
16 JUL 2024 7:38PM by PIB Delhi
The last date for registration for the online self-nominations from eligible teachers for the National Teachers' Awards 2024 has been extended till 18 July 2024. Applicants may submit their completed self-nomination by 21st July 2024. The nominations were invited with effect from 27 June 2024 on the Ministry of Education’s portal http://nationalawardstoteachers.education.gov.in.
This year, 50 teachers will be selected through the three-stage selection process, i.e., at the District, State and National level. The award will be conferred by the President of India on 5th September 2024 at a ceremony held at Vigyan Bhawan, New Delhi.
The Department of School Education & Literacy, Ministry of Education, organizes a national level function on Teachers Day, i.e., 5th September every year to confer the National Awards to the best teachers of the country selected through a rigorous, transparent, and online selection process. The purpose of the National Teachers’ Award is to celebrate the unique contribution of some of the finest teachers in the country and to honour those teachers who, through their commitment and industry, have not only improved the quality of school education but also enriched the lives of their students.
Eligibility conditions:
School teachers and Heads of Schools working in recognized primary/middle/high/higher secondary schools run by State Govt./UT Administrations, local bodies, and Private schools affiliated with the State/UTs Board are eligible for the Award.
• Central Govt. Schools, i.e., Kendriya Vidyalayas (KVs), Jawahar Navodaya Vidyalayas (JNVs), Sainik Schools run by Ministry of Defence (MoD), schools run by Atomic Energy Education Society (AEES), and Eklavya Model Residential Schools (EMRS) run by Ministry of Tribal Affairs; and
• Schools affiliated with the Central Board of Secondary Education (CBSE) and Council for Indian Schools Certificate Examination (CISCE).

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
নেসনেল তিচর্স এৱার্দ ২০২৪গী মশা মরোমদোম চে থাজিনবগী অরোইবা মতম জুলাই ১৮,২০২৪ ফাওবা শাংদোক্লে
মশানা মশাগী চে থাজিন্নবা মপুংফারবা এপ্লিকেসন জুলাই ২১,২০২৪ ফাওবা পীশিনবা য়াগনি
16 JUL 2024 7:38PM by PIB Imphal
নেসনেল তিচর্স এৱার্দ ২০২৪গী মশা মরোমদোম চে থাজিনবগী অরোইবা মতম জুলাই ১৮,২০২৪ ফাওবা শাংদোক্লে। ওজাশিংনা মখোয়গী সেল্ফ-নোমিনেসনগী মপুংফারবা এপ্লিকেসন জুলাই ২১,২০২৪ ফাওবা পীশিনবা য়াগনি। ইজুকেসন মিনিস্ত্রিগী পোর্তেল http://nationalawardstoteachers.education.gov.in. দা জুন ২৭,২০২৪ দগী নোমিনেসনশিং কৌবা হৌখিবনি।
চহি অসিগী ওইনা, জিলা, রাজ্য অমসুং জাতিগী থাক্তা পাংথোকপা তাঙ্কক অহুমদা খন্নবগী থবকশিং পাংথোক্তুনা ওজা ৫০ খনগনি। মনা অসি সেপ্তেম্বর ৫,২০২৪ দা নিউ দিল্লিগী বিগ্যান ভাবন্দা পাংথোকপা থৌরম অমদা ভারতকী রাস্ত্রপতিনা পীগনি।
কন্না হোৎনদুনা, অরোন-অথুপ লৈতবা মওংদা অমসুং ওনলাইন্দা খনবগী থবক পাংথোক্তুনা খনবা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ফবা ওজাশিংদা ইজুকেসন মিনিস্ত্রিগী স্কুল ইজুকেসন অমসুং লিতেরেসি দিপার্তমেন্তনা শীন্দুনা চহি খুদিংগী সেপ্তেম্বর ৫ দা পাংথোকপা ওজাগী নুমিৎ থৌরমদা নেসনেল এৱার্দশিং পীগনি। স্কুল ইজুকেসন মগুন হেনগৎহনবা অমসুং মখোয়গী মহৈরোয়শিংগী পুন্সিগী মগুন হেনগৎহন্নবা কৎথোকপগা লোয়ননা থবক তৌরিবা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ফবা ওজা খর ইকায়খুম্নবা উৎনবা নেসনেল তিচর্স এৱার্দ অসি পীবনি।
শরুক য়ানবগী ফিবমশিং :
রাজ্য সরকার/য়ু.তি এদমিনিস্ত্রেসন, লোকেল বোদিশিং, রাজ্য/য়ু.তিশিংগী মখা লৈবা মশক খঙলবা প্রাইমারি/মিদল/হায়/হায়র সেকেন্দরি স্কুলশিং অমসুং বোর্দশিংদা এফিলিয়েত তৌরবা লনাই স্কুলশিংগী ওজাশিং অমসুং হেদশিং মনা অসি ফংবা য়াই।
• দিফেন্স মিনিস্ত্রিগী সাইনিক স্কুলশিং, এতোমিক ইনর্জি ইজুকেসন সোসাইতিগী স্কুলশিং অমসুং ত্রাইবেল এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা এক্লাব্য মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুলশিং, কেন্দ্র সরকারগী স্কুলশিং হায়বদি কেন্দ্র বিদ্যলয়াশিং, জৱাহর নবোদ্যা বিদ্যলয়শিং, অমসুং
• সি.বি.এস.ই অমসুং সি.আই.এস.সি.ইদা এফিলিয়েত তৌবা স্কুলশিং।