Ministry of Youth Affairs and Sports
Prime Minister Extends Best Wishes to Indian Contingent for Paris Olympics 2024
PM introduces hashtag #Cheer4Bharat as Nation Gears Up for Paris Olympics
30 JUN 2024 1:03PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi extended his heartfelt wishes to the Indian contingent participating in the upcoming Paris Olympics during his Mann Ki Baat address today. Recognizing the dedication and preparation of Indian athletes following their commendable performance in Tokyo, the Prime Minister expressed confidence in their abilities to shine on the global stage once again.
“Right after the Tokyo Olympics, our athletes were whole-heartedly engaged in the preparations for the Paris Olympics. If we take all the players together, then all of them have participated in nearly nine hundred international competitions. This is a very big number”, he said.
Informing the nation about certain things which will happen for the first time, Prime Minister remarked, “In shooting, the talent of our players is coming to the fore. Both men’s and women’s teams have qualified in table tennis. Our shooter daughters are also part of the Indian shotgun team. This time, members of our team will compete in wrestling and horse riding in those categories as well, in which they had never participated before. From this, you can make out that this time we will see a different level of excitement in sports.”
Recalling India’s earlier performance, Prime Minister said, “a few months ago, we displayed our best performance in the World Para Athletics Championship. Our players have also won glorious laurels in chess and badminton.”
Prime Minister further conveyed the nation's collective hope for a stellar performance in the Paris Olympics, urging everyone to rally behind the athletes using the hashtag #Cheer4Bharat.
He also mentioned that, in the coming days, he will be meeting the Indian team participating in Paris Olympic Games and will encourage them on behalf of the whole nation.
To read PM’s full address in the 111th Episode of ‘Mann Ki Baat’, Click Here.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
পেরিস ওলেম্পিক্স ২০২৪ শরুক য়াগদবা ভারতকী কন্তিঞ্জেন্তদা প্রধান মন্ত্রীনা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
পেরিস ওলেম্পিক্স লৈবাক শীনবা থুংনা পুক্নিং থৌগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা হেস্তেগ #Cheer4Bharat হৌদোক্লে
30 JUN 2024 1:03PM by PIB Imphal
ঙসি শন্দোকখিবা মহাক্কী মন কি বাত মনুংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হন্দক পাংথোক্কদৌরিবা পেরিস ওলেম্পিক্সতা শরুক য়াগদবা ভারতকী শান্নরোয়শিংদা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে। তোকিওদা মখোয়না শিংথাবা য়ানা শান্নখ্রবা মতুংদা ভারতকী শান্নরোয়শিংগী কৎথোকপা অমসুং শেম-শাবা অদু শক খঙলদুনা, মখোয়গী মতিক মগুনশিং অমুক হন্না মালেমগী থাক্তা ঙানগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা ফোঙদোকখি।
মহাক্না হায়খি তোকিও ওলেম্পিক্স হেক মতুংদা, ঐখোয়গী শান্নরোয়শিং পেরিস ওলেম্পিক্সকীদমক থৱায় য়াওনা শেম-শারে। করিগুম্বা ঐখোয়গী শান্নরোয়শিং অসি পুনশিল্লবদি, মখোয়না মালেমগী ওইবা চাংদম্নবা ৯০০ রোম শরুক য়াবা ঙমগনি। মসি য়াম্লবা মশিং অমনি।
লৈবাক অসিদা অহানবা ওইনা থোকপা খর পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, সুতিংদা ঐখোয়গী শান্নরোয়শিংগী হৈথোই-শিংথোইবা মাঙজিল থারে। তেবল তেন্নিসকী নুপা অমসুং নুপীগী তিম অনিমক ক্বালিফাই ওইরে। ভারতকী সোতগুন তিমদা ঐখোয়গী সুত্তর ইচানুপীশিং শরুক য়ারে। মমাঙদা অমুক্তা শরুক য়াখিদবা হোর্স রাইদিং অমসুং রেস্তলিংগী ঐখোয়গী তিম শরুক য়ারগনি। ঐখোয়না হন্দক অসি শান্নবদা তোঙানবা হরাওবা অমা উরগনি।
ভারতনা মমাঙদা শান্নখিবশিং অদু নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি থা খরগী মমাংদা, ঐখোয়না ৱার্ল্দ পেরা এথলেতিক্স চেম্পিয়নশিপতা ঐখোয়না খ্বাইদগী ফজনা শান্নবা অদু উৎখ্রে। চেস অমসুং বেতমিন্তনদা ঐখোয়গী শান্নরোয়শিংনা মিংচৎ কয়া পুরক্লে।
পেরিস ওলেম্পিক্তা অঙকপা শান্নবা অমা উবা ফংগনি হায়না লৈবাক মীয়াম্না থাজবা অমা থম্লি অমসুং শান্নরোয়শিংগী মতুংদা মখোয়গী পুক্নিং থৌগৎনবা হেস্তেগ #Cheer4Bharat শীজিন্ননবা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা তকশিনখি।
মহাক্না হায়খি নুমিৎ খরনিগী মতুংদা, মহাক্না পেরিস ওলেম্পিক্স শরুক য়াগদবা ভারতকী তিম উনগনি অমসুং লৈবাক মীয়ামগী মহুৎশীন্দুনা মখোয়গী পুক্নিং থৌগৎকনি।
মন কি বাতকী ১১১শুবা তাঙ্কক্তা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল পানবা মফম অসিদা নম্বীয়ু।