Prime Minister's Office
A US Congressional delegation calls on Prime Minister Narendra Modi
The US Delegation appreciates the scale, fairness and transparency of elections and democratic processes in India
PM notes the significance of consistent and bipartisan support of the US Congress in advancing India-US ties
PM recalls his historic State Visit to the US last year during which he addressed the Congress for a second time
20 JUN 2024 5:10PM by PIB Delhi
A seven-member US Congressional delegation led by Rep. Michael McCaul, Chairman of the House Foreign Affairs Committee, called on Prime Minister Shri Narendra Modi today.
The other members of the delegation included Rep. Nancy Pelosi, Rep. Gregory Meeks, Rep. Mariannette Miller-Meeks, Rep. Nicole Malliotakis, Rep. Amerish Babulal “Ami Bera” and Rep. Jim McGovern.
The delegation members congratulated Prime Minister on his election for the historic third consecutive term.
They expressed deep appreciation for the scale, fairness and transparency of the recently concluded world’s largest democratic electoral exercise in India.
The delegation described India- US relations as the most consequential one and expressed their strong support for further deepening Comprehensive Strategic Global Partnership in all areas, including trade, new and emerging technology, defence, people to people exchanges.
Prime Minister highlighted the significant role played by the consistent and bipartisan support of the US Congress in advancing India-US ties, which are based on shared democratic values, respect for rule of law and strong people-to-people ties. He reiterated commitment to further strengthen bilateral relations for the global good.
Prime Minister recalled his State Visit to the US in June last year during which he had an opportunity to address a Joint Session of the US Congress for a historic second time.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ু.এস কংগ্রেসকী মীহুৎ কাংবু অমা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী উনখ্রে
য়ু.এস মীহুৎ কাংবু অদুনা ভারত্তা পাংথোক্লিবা মীখলশিং অমসুং গনতন্ত্রগী থবকশিংগী পাক-চাউবা অমসুং অরোন-অথুপ লৈতবা অদু থাগৎপা ফোঙদোকখি
ভারত-য়ু.এস মরীশিং খুমাং চাউশিন্নবা য়ু.এস কংগ্রেসকী দল অনিমক্না শৌগৎপা অদু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি
হৌখিবা চহিদা মহাক্না য়ু.এসতা অনিরকশুবা ওইনা কংগ্রেসতা ৱা ঙাংখিবা মহাক্কী পুৱারি ওইরবা খোঙচৎ অদু প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি
20 JUN 2024 5:10PM by PIB Imphal
ঙসি হাউস ফোরেন এফেয়ার্স কম্মিতিগী চিয়ার্মেন, রেবরেন্ত মাইকেল মেক্কাউলনা লুচিংবা মীওই তরেৎনা শাবা য়ু.এস কংগ্রেসকী মীহুৎ কাংবু অমা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী উনখ্রে।
মীহুৎ কাংবু অদুগী অতোপ্পা মেম্বরশিংগী মনুংদা রেপ নান্সি পেলোসি, রেপ গ্রোগোরি মিকস, রেপ মরিয়ান্নেতে মিল্লর-মিকস, রেপ নিকোল মাল্লিওতাকিস, রেপ অমেরিস বাবুলাল “অমি বেরা” অমসুং রেপ জিম মেকগভর্ন য়াওরি।
মহাক্কী মীখলদা পুৱারি ওইনা অহুমলকশুবা তার্ম মাইপাকপগীদমক মীহুৎ কাংবু অদুগী মেম্বরশিংনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি।
হন্দক ভারত্তা পাংথোকখিবা মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা গনতন্ত্রগী মীখলগী থবকশিং অদুগী পাক-চাউবা অমসুং অরোন-অথুপ লৈতবা অদু মখোয়না থাগৎপা ফোঙদোকখি।
মীহুৎ কাংবু অদুনা হায়খি ভারত-য়ু.এস মরী অসি লিশাং শীৎনা লৈরক্লবা অমনি অমসুং ললোন-ইতিক, অনৌবা তেক্নোলোজি, ঙাক-শেন, মীগা মীগা লৈনবা মরী য়াওনা হিরম কয়াদা মখা তানা কমপ্রেহেন্সিপ স্ত্রাতেজিক গ্লোবেল পার্তনরশিপ মখোয়না শৌগৎলিবা অদু মখোয়না ফোঙদোকখি।
ভারত-য়ু.এস মরীশিং খুমাং চাউশিন্নবা য়ু.এস কংগ্রেসকী দল অনিমক্না শৌগৎপা অদু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মরী অসি গনতন্ত্রগী গুনশিং, নিয়মগী মতুংইন্না লৈবাক ঙাকপদা ইকায়খুম্নবা অমসুং অকনবা মীগা মীগা লৈনবা মরীশিংদা য়ুম্ফম ওইবনি। মালেমগী য়াইফনবা লৈবাক অনিগী মরীশিং মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মহাক্না অমুক হন্না থাজবা পীখি।
হৌখিবা জুন থাদা মহাক্না পুৱারি ওইনা অনিরকশুবা ওইনা য়ু.এস কংগ্রেসকী অপুনবা মীফম অমদা ৱা ঙাংবগী খুদোংচাবা অমা ফংখিবা মহাক্কী য়ু.এস খোঙচৎ অদু প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি।