Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah chairs a high-level meeting to review the security situation of Manipur, in New Delhi today
Union Home Minister says, Government of India, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, is fully committed to ensure safety and security of all citizens in Manipur
Shri Amit Shah stresses on strategic deployment of central forces to restore peace and tranquility in Manipur, says forces will be increased if required
Home Minister also reviews situation of relief camps, and directs proper availability of food, water, medicines and other basic amenities
Home Minister directs to take strict legal action against those who indulge in violence
Shri Amit Shah instructs Chief Secretary of Manipur to ensure proper health and education facilities for the displaced people and their rehabilitation
Union Home Minister says Ministry of Home Affairs will talk to both the groups, Meiteis and Kukis, so as to bridge the ethnic divide, at the earliest
17 JUN 2024 8:33PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah chaired a high-level meeting to review the security situation in Manipur, in New Delhi today. The meeting was attended by the Chief of Army Staff General Manoj Pande, Union Home Secretary, Director, Intelligence Bureau (IB), Chief of Army Staff (Designate) Lt. General Upendra Dwivedi, Security Advisor to Government of Manipur, Director General of Assam Rifles, Chief Secretary, Director General of Police (DGP) of Manipur and senior officials of Army and Ministry of Home Affairs (MHA).
Union Home Minister Shri Amit Shah did holistic review of security situation in Manipur and directed to ensure that no further incident of violence take place in Manipur. Home Minister stressed upon strategic deployment of the central forces to restore peace and tranquility in Manipur. He added that the forces will be increased, if required. Home Minister further directed that strict action must be taken as per law against the perpetrators of violence.
Union Home Minister said that the Government of India, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, is fully committed to ensure safety and security of all citizens of Manipur. Shri Amit Shah also reviewed the situation in relief camps, especially in respect of proper availability of food, water, medicines and other basic amenities. Home Minister directed Chief Secretary of Manipur to ensure proper health and education facilities for the displaced people and their rehabilitation.
Home Minister underscored the importance of coordinated approach to resolve the ongoing ethnic conflict. He said that the Ministry of Home Affairs will talk to both the groups, Meiteis and Kukis, so as to bridge the ethnic divide, at the earliest. Government of India has been actively supporting the Manipur Government in strengthening the security situation in the state.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ঙসি নিউ দিল্লিদা হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা লুচিংদুনা মনিপুরগী ফিবম হন্না য়েংশিন্নবা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোকখ্রে
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা, ভারত সরকারনা, মনিপুরগী মীওই খুদিংমক অশোই-অঙাম থোক্তনবা অমসুং ঙাক-শেন্নবা থবক পায়খৎলে
শ্রী অমিত সাহনা হায়খি মনিপুরদা শান্তি অমসুং ইং-চিকপা হঞ্জিল্লক্নবা কেন্দ্রগী ফোর্সশিং থম্লে, করিগুম্বা দরকার ওইরবদি ফোর্স হেনগৎহনগনি
হোম মিনিস্তরনা রিলিফ কেম্পশিংগী ফিবম হন্না য়েংশিনখ্রে, অমসুং চীঞ্জাক, ঈশিং, হিদাক-লাংথকশিং অমসুং অতোপ্পা দরকার ওইবা পোৎলমশিং মতিক চানা ফংহন্নবা খঙহনখ্রে
হিংশাগী থবক পাংথোকপা মীওইশিং অকনবা আইনগী থবক লৌখৎনবা হোম মিনিস্তরনা য়াথং পীখ্রে
লাঞ্জেন্নরিবা মীয়াম মতিক চাবা হকশেল অমসুং লাইরিক-লাইশুগী খুদোংচাবশিং পীনবা অমসুং মখোয় খুন্দা-লৈতানবা থবক পায়খৎনবা শ্রী অমিত সাহনা মনিপুরগী চীফ সেক্রেতরিদা খঙহনখ্রে
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি অথুবা মতমদা, কাংলুপকী মুক্নবা অসি য়াশিন্নবা পুরক্নবা হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা মৈতৈশিং অমসুং কুকিশিং অনিমক ৱারি শান্নগনি
17 JUN 2024 8:33PM by PIB Imphal
ঙসি নিউ দিল্লিদা হোম অমসুং কোওপরেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা লুচিংদুনা মনিপুরগী ফিবম হন্না য়েংশিন্নবা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোকখ্রে। মীফম অদুদা চীফ ওফ আর্মি স্তাফ জেনেরেল মনোজ পান্দে, য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরি, দিরেক্তর ইন্তিলিজেন্স ব্যুরো(আই বি), চীফ ওফ আর্মি স্তাফ(খল্লবা) লেপ্তনেন্ত জেনেরেল উপেন্দ্র দ্বিবেদি, মনিপুর সরকারগী সেকুরিতি এদভাইজর, অসাম রাইফলসকী দিরেক্তর জেনেরেল, চীফ সেক্রেতরি, মনিপুরগী দিরেক্তর জেনেরেল ওফ পুলিস, আর্মিগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং অমসুং হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা মনিপুরগী সেকুরিতিগী ফিবম য়েংশিনখি অমসুং মনিপুরদা মখা তানা হিংশাগী থবক থোকহন্দনবা য়াথং পীখি। শ্রী অমিত সাহনা হায়খি মনিপুরদা শান্তি অমসুং ইং-চিকপা হঞ্জিল্লক্নবা কেন্দ্রগী ফোর্সশিং থম্লে, করিগুম্বা দরকার ওইরবদি ফোর্স হেনগৎহনগনি। হিংশাগী থবক পাংথোকপা মীওইশিং অকনবা আইনগী থবক লৌখৎনবা হোম মিনিস্তরনা য়াথং পীখ্রে।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা, ভারত সরকারনা, মনিপুরগী মীওই খুদিংমক অশোই-অঙাম থোক্তনবা অমসুং ঙাক-শেন্নবা থবক পায়খৎলে। হোম মিনিস্তরনা রিলিফ কেম্পশিংগী ফিবম হন্না য়েংশিনখি। চীঞ্জাক, ঈশিং, হিদাক-লাংথকশিং অমসুং অতোপ্পা দরকার ওইবা পোৎলমশিং মতিক চানা ফংহন্নবা থবক পায়খৎনবা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা চীফ সেক্রেতরিদা খঙহনখি। লাঞ্জেন্নরিবা মীয়াম মতিক চাবা হকশেল অমসুং লাইরিক-লাইশুগী খুদোংচাবশিং পীনবা অমসুং মখোয় খুন্দা-লৈতানবা থবক পায়খৎনবা শ্রী অমিত সাহনা মনিপুরগী চীফ সেক্রেতরিদা খঙহনখ্রে।
হৌজিক মায়োক্নরিবা কাংলুপকী ইরাং অসি লোইশিন্নবা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী মরুওইবা অদু য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা পনখি। মহাক্না হায়খি হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা অথুবা মতমদা, কাংলুপকী মুক্নবা অসি য়াশিন্নবা পুরক্নবা মৈতৈশিং অমসুং কুকিশিং অনিমক ৱারি শান্নগনি। রাজ্য অসিগী সেকুরিতিগী ফিবম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ভারত সরকারনা মনিপুর সরকার মপুংফানা শৌগৎলি।