Prime Minister's Office
PM takes charge of the Prime Minister’s Office
“PMO should become an institution of service and the People's PMO”
“Entire nation has faith in this team”
“Together, we will achieve the target of ‘Nation First’ with the intention of Viksit Bharat 2047”
“We must take the nation to the heights no other nation has ever achieved”
“These elections put a stamp of approval on the efforts of government employees”
10 JUN 2024 5:33PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has taken charge of the Prime Minister’s Office today. Addressing the officers and staff of the Prime Minister’s Office, Shri Modi asserted that it has been an endeavour to make the PMO an institution of service and the People's PMO from the very beginning. “We have tried to develop the PMO as a catalytic agent which becomes a source of new energy and inspiration”, the Prime Minister said.
Prime Minister Modi said that the Government means new energy of strength, dedication and resolve and expressed confidence that the PMO is primed to serve the people with dedication. He highlighted that it is not Modi alone who runs the government but thousands of minds that come together and shoulder the responsibilities, and as a result, it is the citizens who become witnesses to the magnificence of its abilities.
Shri Modi underlined that the people who belong to his team have no time constraints, limits to thinking or any set benchmarks for effort. “Entire nation has faith in this team”, the Prime Minister said.
The Prime Minister took the opportunity to thank those who have been a part of his team and also exhorted those who wish to join and become a part of the journey of Viksit Bharat for the next 5 years and dedicate themselves to nation-building. “Together, we will achieve the target of ‘Nation First’ with one intention of Viksit Bharat 2047”, the Prime Minister said. He also reiterated that his every moment belongs to the nation.
Prime Minister Modi explained that the combination of desire and stability makes for determination while success is achieved when determination is complemented by hard work. He further added that if one’s wish is stable, it takes the form of a resolution whereas a wish that constantly takes new forms is merely a wave.
The Prime Minister expressed the desire to take the nation to new heights and exhorted his team to breach the global benchmark while outperforming the work done for the past 10 years in the future. “We must take the nation to the heights no other nation has ever achieved”, Shri Modi exclaimed.
PM Modi highlighted that the prerequisites of success are clarity of thought, faith in conviction and character to act. “If we have these three things, then I don't believe failure will be anywhere near”, he added.
The Prime Minister credited the employees of the Government of India who dedicated themselves to a vision and said that they deserve a huge share in the government’s achievements. “These elections put a stamp of approval on the efforts of government employees”, PM Modi said. He encouraged the team to develop new ideas and boost the scale of the work being done. The Prime Minister concluded the address by throwing light on the secret of his energy and said that a successful person is one that keeps the student within him alive.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী প্রধান মন্ত্রী ওফিসকী থবক পায়বা হৌখ্রে
“পি.এম.ও থবক্কী লোয়শঙ অমা ওইগদবনি অমসুং মীয়ামগী পি.এম.ও ওইগদবনি”
“লৈবাক হুপ্না কাংবু অসিদা থাজবা থম্লি”
“অমতা ওইনা, বিকসিত ভারত ২০৪৭গী পান্দমগা লোয়ননা ঐখোয়না ‘ লৈবাক্কী থবক্না অহানবা’ পান্দম অসি ফংবা ঙমগনি”
“ঐখোয়না লৈবাক অসি হৌজিক ফাওবা অতোপ্পা লৈবাকশিংনা য়ৌবা ঙমদ্রিবা থাকশিংদা পুখৎকদবনি”
“মীখলশিং অসিনা সরকারগী থবক তৌরিবশিংনা পাংথোক্লিবা থবকশিংদা অয়াবা পীবগী স্তাম্প অমা নম্লে”
10 JUN 2024 5:33PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী প্রাইম মিনিস্তরস ওফিসকী থবক পায়বা হৌরে। প্রাইম মিনিস্তরস ওফিসকী ওফিসারশিং অমসুং স্তাফশিংদা ৱা ঙাংবদা, শ্রী মোদীনা হায়খি হেক হৌবদগী পি.এম.ও থবক্কী লোয়শঙ অমা ওইগদবনি অমসুং মীয়ামগী পি.এম.ও ওইগদবনি। পি.এম.ও অসি অনৌবা থৌনা অমসুং অনিংবশিংগী হৌরকফম অমা ওইনা পি.এম.ও অসি অহোংবা পুরক্নবা এজেন্ত অমা ওইনবা ঐখোয়না হোৎনরে।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি সরকার হায়বগী ৱাহন্থোক্তি পাঙ্গলগী অনৌবা থৌনা, কৎথোকপা অমসুং ৱাশক হায়বনি অমসুং কৎথোকপগা লোয়ননা পি.এম.ওনা মীয়ামগী থবক তৌগনি হায়বগী থাজবা থম্লি। মোদী মথন্থনা সরকার পায়বা নত্তে, মসি মীওই লিশিং কয়া পুন্না শরুক য়ারি অমসুং থৌদাং কয়া লৌরি অমসুং মসিগী ফল ওইনা মীয়াম্না মসিগী তৌবা ঙম্বা থবকশিং উবা ফংলে।
শ্রী মোদীনা হায়খি কাংবু অসিদা য়াওরিবা মীওইশিংগী থবক তৌবগী অকক্নবা মতম, ৱাখল খনবগী পনখৈ নত্ত্রগা থবক তৌনবগী নাপচৈ অমতা লৈতে। লৈবাক হুপ্না কাংবু অসিদা থাজবা থম্লি।
মহাক্কী কাংবুদা শরুক য়ারিবশিং থাগৎপগী খুদোংচাবা প্রধান মন্ত্রীনা লৌখি অমসুং শরুক য়ানিংবশিংদশু তকশিনখি অমসুং মথং চহি ৫ দা বিকসিত ভারতকী খোঙচৎকী শরুক অমা ওইনবা অমসুং মখোয় মশামক লৈবাক শেমগৎপদা কৎথোক্নবা তকশিনখি। অমতা ওইনা, বিকসিত ভারত ২০৪৭গী পান্দমগা লোয়ননা ঐখোয়না ‘ লৈবাক্কী থবক্না অহানবা’ পান্দম অসি ফংবা ঙমগনি। মহাক্কী পুন্সিগী মিকুপ খুদিং লৈবাক অসিগীনি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি অচেৎপা ফিরেপ অসি থবক কন্না হোৎনবনা মতেং পাংলকপা মতমদা অনিংবা অমসুং তুংদু-লৈতাবা পুরকপা ঙম্মী। কনাগুম্বা অমগী অনিংবা অদু লৈতারবা মতমদা,মসি ৱারেপ অমগী মওংদা লাকই অমসুং অনিংবা অদুনা অনৌবা শক্তমশিং ওইরক্তুনা ইহৌ অমা ওইরকই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অসিদা অনৌবা থাকশিংদা পুখৎনিংবগী অপাম্বা লৈরি অমসুং হৌখিবা চহি ১০ দা মহাক্কী কাংবুনা শিংথানিঙাই ওইবা থবকশিং পাংথোক্তুনা মালেমগী থাক য়ৌশিনবা ঙম্লে। ঐখোয়না লৈবাক অসি হৌজিক ফাওবা অতোপ্পা লৈবাকশিংনা য়ৌবা ঙমদ্রিবা থাকশিংদা পুখৎকদবনি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি মাইপাকপগী তঙাইফদনা চঙদ্রবা য়াদ্রবশিংদি ৱাখল্লোন ময়েক শেংবা, ইশানা ইশা থাজবা অমসুং থবক তৌবগী লমচৎ-শাজৎনি। করিগুম্বা ঐখোয়না হায়রিবা অহুম অসি লৈরবদি, মাইথিবা ফংগনি হায়বা ঐ থাজদে।
পান্দম অমদা মখোয় মশামক কৎথোক্লিবা ভারত সরকারগী থবক তৌরিবা মীওইশিং থাগৎলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সরকারগী মাইপাকপশিংদা মখোয়গী অচৌবা শরুক অমা য়াওরি। মীখলশিং অসিনা সরকারগী থবক তৌরিবশিংনা পাংথোক্লিবা থবকশিংদা অয়াবা পীবগী স্তাম্প অমা নম্লে। কাংবু অসিনা অনৌবা ৱাখল্লোন পুথোক্কদবনি অমসুং পাংথোক্কদৌরিবা থবক্কী পাক-চাউবা হেনগৎহনগদবনি। মহাক্কী থৌনাগী অরোনবা ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি অমসুং হায়খি মহাক মশামক মনুংদা মহৈরোয় অমা ওইরিবা মীওই অদু মাইপাকপা মীওই অমনি।