ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଦାୟିତ୍ୱ ନେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
‘‘ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ସେବାର ଏକ ଅନୁଷ୍ଠାନ ଏବଂ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ସମର୍ପିତ ହେବା ଉଚିତ’’
‘‘ଏହି ଦଳ ଉପରେ ସମଗ୍ର ଦେଶର ବିଶ୍ୱାସ ରହିଛି’’
‘ଆମେ ସମସ୍ତେ ମିଶି ବିକଶିତ ଭାରତ ୨୦୪୭ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟର ସହ ‘ରାଷ୍ଟ୍ର ପ୍ରଥମ’ର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିବୁ’’
‘‘ଆମକୁ ଦେଶକୁ ସେହି ଉଚ୍ଚତାରେ ପହଞ୍ଚାଇବାକୁ ହେବ ଯାହା ଅନ୍ୟ କୌଣସି ଦେଶ ହାସଲ କରିନାହାନ୍ତି’’
‘‘ଏହି ନିର୍ବାଚନ ସରକାରୀ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ପ୍ରୟାସ ଉପରେ ମୋହର ମାରିଛି’’
10 JUN 2024 5:33PM by PIB Bhubaneswar
ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବେ ଦାୟିତ୍ୱ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟର ଅଧିକାରୀ ଓ କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟକୁ ସେବାର ଅନୁଷ୍ଠାନ ଏବଂ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ସମର୍ପିତ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ବା ପିପୁଲ୍ସ ପିଏମ୍ଓରେ ପରିଣତ କରିବା ପାଇଁ ଆରମ୍ଭରୁ ପ୍ରୟାସ ଚାଲିଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ, ‘‘ଆମେ ପିଏମଓକୁ ଏକ ଏପରି ମାଧ୍ୟମ ଭାବରେ ବିକଶିତ କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରିଛୁ ଯାହା ନୂତନ ଶକ୍ତି ଏବଂ ପ୍ରେରଣାର ଉତ୍ସ ପାଲଟିଛି।’’
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ସରକାର ର ଅର୍ଥ ହେଉଛି - ଶକ୍ତି, ସମର୍ପଣ ଏବଂ ସଂକଳ୍ପର ନୂତନ ଶକ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ନିଷ୍ଠାର ସହ ଲୋକଙ୍କ ସେବା କରିବାକୁ ସକ୍ଷମ ବୋଲି ସେ ବିଶ୍ୱାସ ପ୍ରକଟ କରିଥିଲେ। କେବଳ ମୋଦୀ ନୁହଁନ୍ତି ବରଂ ହଜାର ହଜାର ମନ ଏକାଠି ହୋଇ ଦାୟିତ୍ୱ ତୁଲାଉଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହାର ପରିଣାମ ସ୍ୱରୂପ ନାଗରିକମାନେ ହିଁ ଏହାର ସାମର୍ଥ୍ୟର ସାକ୍ଷୀ ପାଲଟିଛନ୍ତି ବୋଲି ସେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ତାଙ୍କ ଦଳର ସହଯୋଗୀମାନଙ୍କ ପାଖରେ କୌଣସି ସମୟ ଅଭାବ ନାହିଁ, ଚିନ୍ତା କରିବାର ସୀମା ନାହିଁ କିମ୍ବା ପ୍ରୟାସ ପାଇଁ କୌଣସି ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ମାନଦଣ୍ଡ ନାହିଁ । ଏହି ଦଳ ଉପରେ ସମଗ୍ର ଦେଶର ବିଶ୍ୱାସ ରହିଛି ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି।
ଯେଉଁମାନେ ତାଙ୍କ ଦଳର ଅଂଶ ବିଶେଷ ଅଛନ୍ତି ସେମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇବା ସହ ଆଗାମୀ ୫ ବର୍ଷ ପାଇଁ ବିକଶିତ ଭାରତର ଯାତ୍ରାରେ ସାମିଲ ହେବାକୁ ଚାହୁଁଥିବା ଏବଂ ଦେଶ ନିର୍ମାଣରେ ନିଜକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଥିବା ଲୋକମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ଏହି ଯାତ୍ରାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ, ଆମେ ମିଳିମିଶି ବିକଶିତ ଭାରତ ୨୦୪୭ର ଏକମାତ୍ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ନେଇ ‘ରାଷ୍ଟ୍ର ପ୍ରଥମ’ର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିବୁ। ତାଙ୍କ ପ୍ରତ୍ୟେକ ମୁହୂର୍ତ୍ତ ଦେଶର ବୋଲି ସେ ଦୋହରାଇଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଇଚ୍ଛା ଏବଂ ସ୍ଥିରତାର ମିଶ୍ରଣ ସଂକଳ୍ପ ଆବଶ୍ୟକ କରେ ଏବଂ କଠିନ ପରିଶ୍ରମ ଦ୍ୱାରା ସଂକଳ୍ପ ପୂରଣ ହେଲେ ସଫଳତା ମିଳିଥାଏ । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଯଦି କାହାର ଇଚ୍ଛା ସ୍ଥିର ଥାଏ, ତେବେ ଏହା ଏକ ସମାଧାନର ରୂପ ନେଇଥାଏ ଏବଂ ଯେଉଁ ଇଚ୍ଛା କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ନୂତନ ରୂପ ଧାରଣ କରେ ତାହା କେବଳ ଏକ ତରଙ୍ଗ ଅଟେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦେଶକୁ ନୂତନ ଉଚ୍ଚତାକୁ ନେବା ପାଇଁ ଇଚ୍ଛା ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତରେ ବିଗତ ୧୦ ବର୍ଷ ଧରି କରାଯାଇଥିବା କାର୍ଯ୍ୟକୁ ଅତିକ୍ରମ କରି ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ମାନଦଣ୍ଡ ଠାରୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବା ଲାଗି ସେ ତାଙ୍କ ଦଳକୁ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଥିଲେ । ‘‘ଆମକୁ ଦେଶକୁ ସେହି ଉଚ୍ଚତାକୁ ନେବାକୁ ହେବ ଯାହା ଅନ୍ୟ କୌଣସି ରାଷ୍ଟ୍ର ହାସଲ କରିନାହାନ୍ତି’’, ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ‘‘ସଫଳତା ପାଇଁ ପ୍ରାଥମିକ ଆବଶ୍ୟକତା ହେଉଛି ଚିନ୍ତାଧାରାର ସ୍ପଷ୍ଟତା, ଦୃଢ଼ ସଂକଳ୍ପ ଏବଂ କାମ କରିବା ଲାଗି ଆବଶ୍ୟକ ଚରିତ୍ର। ଯଦି ଆମର ଏହି ତିନୋଟି ଜିନିଷ ଅଛି, ତେବେ ବିଫଳତା ନିକଟତର ହେବ ବୋଲି ମୁଁ ବିଶ୍ୱାସ କରେ ନାହିଁ।’’
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ସେହି କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କୁ ଶ୍ରେୟ ଦେଇଥିଲେ ଯେଉଁମାନେ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଏକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ପାଇଁ ନିଜକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ । ଏଥିସହିତ ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ସେମାନେ ସରକାରଙ୍କ ସଫଳତାରେ ଏକ ବଡ଼ ଅଂଶବିଶେଷ ହେବା ଲାଗି ହକଦାର । ଏହି ନିର୍ବାଚନ ସରକାରୀ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ପ୍ରୟାସ ଉପରେ ମୋହର ମାରିଛି ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ। ନୂତନ ଚିନ୍ତାଧାରା ବିକଶିତ କରିବା ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ କରାଯାଉଥିବା କାର୍ଯ୍ୟର ବ୍ୟାପକତାକୁ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ସେ ତାଙ୍କ ଦଳକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଭିଭାଷଣ ଶେଷରେ ନିଜ ସାମର୍ଥ୍ୟର ରହସ୍ୟ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି କହିଥିଲେ ଯେ, ନିଜ ଭିତରେ ଥିବା ଛାତ୍ରଙ୍କୁ ବଞ୍ଚାଇ ରଖିଲେ ଜଣେ ବ୍ୟକ୍ତି ସଫଳ ହୋଇପାରିବ ।

Prime Minister's Office
PM takes charge of the Prime Minister’s Office
“PMO should become an institution of service and the People's PMO”
“Entire nation has faith in this team”
“Together, we will achieve the target of ‘Nation First’ with the intention of Viksit Bharat 2047”
“We must take the nation to the heights no other nation has ever achieved”
“These elections put a stamp of approval on the efforts of government employees”
10 JUN 2024 5:33PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has taken charge of the Prime Minister’s Office today. Addressing the officers and staff of the Prime Minister’s Office, Shri Modi asserted that it has been an endeavour to make the PMO an institution of service and the People's PMO from the very beginning. “We have tried to develop the PMO as a catalytic agent which becomes a source of new energy and inspiration”, the Prime Minister said.
Prime Minister Modi said that the Government means new energy of strength, dedication and resolve and expressed confidence that the PMO is primed to serve the people with dedication. He highlighted that it is not Modi alone who runs the government but thousands of minds that come together and shoulder the responsibilities, and as a result, it is the citizens who become witnesses to the magnificence of its abilities.
Shri Modi underlined that the people who belong to his team have no time constraints, limits to thinking or any set benchmarks for effort. “Entire nation has faith in this team”, the Prime Minister said.
The Prime Minister took the opportunity to thank those who have been a part of his team and also exhorted those who wish to join and become a part of the journey of Viksit Bharat for the next 5 years and dedicate themselves to nation-building. “Together, we will achieve the target of ‘Nation First’ with one intention of Viksit Bharat 2047”, the Prime Minister said. He also reiterated that his every moment belongs to the nation.
Prime Minister Modi explained that the combination of desire and stability makes for determination while success is achieved when determination is complemented by hard work. He further added that if one’s wish is stable, it takes the form of a resolution whereas a wish that constantly takes new forms is merely a wave.
The Prime Minister expressed the desire to take the nation to new heights and exhorted his team to breach the global benchmark while outperforming the work done for the past 10 years in the future. “We must take the nation to the heights no other nation has ever achieved”, Shri Modi exclaimed.
PM Modi highlighted that the prerequisites of success are clarity of thought, faith in conviction and character to act. “If we have these three things, then I don't believe failure will be anywhere near”, he added.
The Prime Minister credited the employees of the Government of India who dedicated themselves to a vision and said that they deserve a huge share in the government’s achievements. “These elections put a stamp of approval on the efforts of government employees”, PM Modi said. He encouraged the team to develop new ideas and boost the scale of the work being done. The Prime Minister concluded the address by throwing light on the secret of his energy and said that a successful person is one that keeps the student within him alive.