Election Commission
General Elections 2024 -Dissemination of Counting Day Trends and Results
01 JUN 2024 7:44PM by PIB Delhi
The counting of votes for General Election to the House of the People – 2024 and State Legislative Assemblies of Andhra Pradesh and Odisha and bye-elections to Assembly Constituencies shall be held on 4th June, 2024 (Tuesday) starting 8AM onwards. The counting of votes for GE to the State Legislative Assembly of Sikkim and Arunachal Pradesh will start from 6AM on June 2, 2024 (Sunday). CEC Shri Rajiv Kumar along with ECs Shri Gyanesh Kumar and Dr. Sukhbir Singh Sandhu had reviewed the counting day preparations with all CEOs and ROs.
The counting trends and results, as per data entered by RO/ARO for AC/PC will be available on the ECI Website at the URL https://results.eci.gov.in/ as well as on the Voter Helpline App, both iOS and Android Mobile Apps. The Voter Helpline App can be downloaded from the Google Play Store or Apple Play Store. Users can use the available filter to find out the winning/leading or trailing candidate details, along with the constituency-wise or State-wise results from the Voter Helpline App. Link to download VHA:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eci.citizen&hl=en_US iOS: https://apps.apple.com/in/app/voter-helpline/id1456535004
Handbook for Returning Officers and Counting agents available on ECI website can be accessed here: https://tinyurl.com/yknwsu7r & https://tinyurl.com/mr3cjwhe respectively.
The comprehensive instructions of the Commission for counting arrangements, procedure of counting of votes and storage of EVMs/VVPATs are already available on ECI website which can be accessed here:
1. Counting Arrangements: https://tinyurl.com/yxvm5ueh
2. Counting Process: https://tinyurl.com/2sdsjkc9
3. Storage of EVMs/VVPATs: https://tinyurl.com/5hcnzrkc
The local display of the trends and results by the CEOs/ROs/DEOs may also be done through the Digital Display Panels.

ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗ
ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନ ୨୦୨୪ - ମତଗଣନା ଦିନ ପ୍ରାପ୍ତ ହେବାକୁ ଥିବା ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ଆକଳନ ଓ ପରିଣାମର ସୂଚନା
01 JUN 2024 7:44PM by PIB Bhubaneswar
ଲୋକସଭା ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନ-୨୦୨୪ ଏବଂ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ଓ ଓଡ଼ିଶାର ବିଧାନସଭା ଓ ବିଧାନସଭା ଉପନିର୍ବାଚନ ପାଇଁ ଭୋଟ୍ ଗଣତି ୪ ଜୁନ୍ ୨୦୨୪ (ମଙ୍ଗଳବାର) ସକାଳ ୮ଟାରୁ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ। ସିକିମ୍ ଓ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ବିଧାନସଭା ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନ ପାଇଁ ଭୋଟ୍ ଗଣତି ୨ ଜୁନ୍, ୨୦୨୪ (ରବିବାର) ସକାଳ ୬ଟାରୁ ଆରମ୍ଭ ହେବ। ମୁଖ୍ୟ ନିର୍ବାଚନ ଆୟୁକ୍ତ ରାଜୀବ କୁମାର, ନିର୍ବାଚନ ଆୟୁକ୍ତ ଜ୍ଞାନେଶ କୁମାର ଓ ଡ. ସୁଖବୀର ସିଂହ ସାନ୍ଧୁଙ୍କ ସହ ସମସ୍ତ ମୁଖ୍ୟ ନିର୍ବାଚନ ଅଧିକାରୀ (ସିଇଓ) ଓ ରିଟର୍ଣ୍ଣିଂ ଅଫିସର (ଆରଓ)ଙ୍କ ସହ ଗଣତି ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତି ର ସମୀକ୍ଷା କରିଥିଲେ।
ରିଟର୍ଣ୍ଣିଂ ଅଫିସର /ଅତିରିକ୍ତ ରିଟର୍ଣ୍ଣିଂ ଅଫିସରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ବିଧାନସଭା ନିର୍ବାଚନ ମଣ୍ଡଳୀ ସଂସଦୀୟ ନିର୍ବାଚନ ମଣ୍ଡଳୀ ପାଇଁ ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଥିବା ତଥ୍ୟ ଅନୁଯାୟୀ, ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗ (ଇସିଆଇ) ୱେବସାଇଟରେ ୟୁଆରଏଲ https://results.eci.gov.in/ ଏବଂ ଭୋଟର ହେଲ୍ପଲାଇନ ଆପ୍, ଆଇଓଏସ୍ ଏବଂ ଆଣ୍ଡ୍ରଏଡ୍ ମୋବାଇଲ୍ ଆପ୍‌ରେ ଗଣତିର ଟ୍ରେଣ୍ଡ ଏବଂ ଫଳାଫଳ ଉପଲବ୍ଧ ହେବ। ଭୋଟର ହେଲ୍ପଲାଇନ୍ ଆପ୍ କୁ ଗୁଗୁଲ୍ ପ୍ଲେ ଷ୍ଟୋର୍ କିମ୍ବା ଆପଲ୍ ପ୍ଲେ ଷ୍ଟୋରରୁ ଡାଉନ୍ ଲୋଡ୍ କରାଯାଇପାରିବ। ଭୋଟର ହେଲ୍ପଲାଇନ୍ ଆପରୁ ଉପଲବ୍ଧ ଫିଲ୍ଟର୍ ବ୍ୟବହାର କରି ନିର୍ବାଚନ ମଣ୍ଡଳୀ ଅନୁଯାୟୀ କିମ୍ବା ରାଜ୍ୟଭିତ୍ତିକ ଫଳାଫଳ ସହିତ ଜିତିଥିବା/ ଅଗ୍ରଣୀ ହାସଲ କରିଥିବା କିମ୍ବା ପଛୁଆ ରହିଥିବା ପ୍ରାର୍ଥୀଙ୍କ ବିବରଣୀ ଜାଣି ହେବ । VHA ଡାଉନଲୋଡ୍ କରିବାକୁ ଲିଙ୍କ୍:
ଆଣ୍ଡ୍ରଏଡ୍: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eci.citizen&hl=en_US
ଆଇଓଏସ୍: https://apps.apple.com/in/app/voter-helpline/id1456535004
ରିଟର୍ଣ୍ଣିଂ ଅଧିକାରୀ ଓ ଗଣନା ଏଜେଣ୍ଟଙ୍କ ପାଇଁ ପୁସ୍ତିକା ଇସିଆଇର ୱେବସାଇଟରେ ଉପଲବ୍ଧ ରହିଛି ଯାହାର ଲିଙ୍କ ହେଉଛି ଯଥାକ୍ରମେ : https://tinyurl.com/yknwsu7r ଓ https://tinyurl.com/mr3cjwhe
ଭୋଟ୍ ଗଣତି ପରିଚାଳନା, ଭୋଟ ଗଣତି ପ୍ରକ୍ରିୟା ଏବଂ ଇଭିଏମ୍/ଭିଭିପ୍ୟାଟ୍ ରଖିବା ପାଇଁ ଆୟୋଗଙ୍କ ବିସ୍ତୃତ ନିର୍ଦ୍ଦେଶନାମା ଇସିଆଇ ୱେବସାଇଟରେ ଉପଲବ୍ଧ ଅଛି, ଯାହାକୁ ନିମ୍ନ ଲିଙ୍କରେ ଆକସେସ୍ କରାଯାଇପାରିବ:
୧. ମତଗଣନା ବ୍ୟବସ୍ଥା: https://tinyurl.com/yxvm5ueh
୨. ଭୋଟ୍ ଗଣତି ପ୍ରକ୍ରିୟା: https://tinyurl.com/2sdsjkc9
୩. ଇଭିଏମ୍/ଭିଭିପାଟ୍ ଷ୍ଟୋରେଜ୍: https://tinyurl.com/5hcnzrkc
ସିଇଓ/ଆରଓ/ଡିଇଓ ଦ୍ୱାରା ଟ୍ରେଣ୍ଡ ଏବଂ ଫଳାଫଳର ସ୍ଥାନୀୟ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଡିଜିଟାଲ ଡିସପ୍ଲେ
ପ୍ୟାନେଲ ମାଧ୍ୟମରେ ମଧ୍ୟ କରାଯାଇପାରିବ।