Election Commission
General Elections 2024 -Dissemination of Counting Day Trends and Results
01 JUN 2024 7:44PM by PIB Delhi
The counting of votes for General Election to the House of the People – 2024 and State Legislative Assemblies of Andhra Pradesh and Odisha and bye-elections to Assembly Constituencies shall be held on 4th June, 2024 (Tuesday) starting 8AM onwards. The counting of votes for GE to the State Legislative Assembly of Sikkim and Arunachal Pradesh will start from 6AM on June 2, 2024 (Sunday). CEC Shri Rajiv Kumar along with ECs Shri Gyanesh Kumar and Dr. Sukhbir Singh Sandhu had reviewed the counting day preparations with all CEOs and ROs.
The counting trends and results, as per data entered by RO/ARO for AC/PC will be available on the ECI Website at the URL https://results.eci.gov.in/ as well as on the Voter Helpline App, both iOS and Android Mobile Apps. The Voter Helpline App can be downloaded from the Google Play Store or Apple Play Store. Users can use the available filter to find out the winning/leading or trailing candidate details, along with the constituency-wise or State-wise results from the Voter Helpline App. Link to download VHA:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eci.citizen&hl=en_US iOS: https://apps.apple.com/in/app/voter-helpline/id1456535004
Handbook for Returning Officers and Counting agents available on ECI website can be accessed here: https://tinyurl.com/yknwsu7r & https://tinyurl.com/mr3cjwhe respectively.
The comprehensive instructions of the Commission for counting arrangements, procedure of counting of votes and storage of EVMs/VVPATs are already available on ECI website which can be accessed here:
1. Counting Arrangements: https://tinyurl.com/yxvm5ueh
2. Counting Process: https://tinyurl.com/2sdsjkc9
3. Storage of EVMs/VVPATs: https://tinyurl.com/5hcnzrkc
The local display of the trends and results by the CEOs/ROs/DEOs may also be done through the Digital Display Panels.

ইলেক্সন কমিসন
সাধারন মীখল ২০২৪- মশিং থিবা নুমিৎকী ফিবমশিং অমসুং ফলশিং ফংহনবা
01 JUN 2024 7:44PM by PIB Imphal
সাধারন মীখল ২০২৪ অমসুং রাজ্য বিধান সভাশিং হায়বদি অন্ধ্র প্রদেস অমসুং ওরিসা অমসুং বিধান সভা কেন্দ্রগী বাই-ইলেক্সনশিংগী মশিং থিবা জুন ৪,২০২৪গী অয়ুক পুং ৮ দগী হৌরগনি। সিক্কিম অমসুং অরুনাচল প্রদেসকী বিধান সভাগী মীখলশিংগী ভোৎ মশিং থিবা জুন ২,২০২৪ গী অয়ুক পুং ৬ দগী হৌরগনি। সি.ই.সি শ্রী রজিব কুমারগা লোয়ননা ই.সিশিং শ্রী গ্যানেস কুমার অমসুং দোক্তর সুখবির সিংহ সন্ধুনা সি.ই.ওশিং অমসুং আর.ওশিংগা লোয়ননা ভোৎ মশিং থিবা নুমিৎকী থৌরাং তৌরিবশিং অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে।
মীখলগী ফলশিং আর.ও/এ.সি/পি.সিগী এ.আর.ওনা পীরকপা দেতাগী মতুংইন্না ই.সি.আইগী ৱেবসাইত URL https://results.eci.gov.in/ অমসুং ভোত্তর হেল্পলাইন এপ্প, আই.ও.এস অমসুং এন্দ্রোইত ভর্সন অনিমক্তা ফংগনি। ভোত্তর হেল্পলাইন এপ্প অসি গুগল প্লে স্তোর নত্ত্রগা এপ্পল প্লে স্তোরদগী লৌথবা য়াগনি। ভোত্তর হেল্পলাইন এপ্পতগী মীয়াম্না কেন্দ্র নত্ত্রগা রাজ্যগী ওইবা মাইপাক্লবা/মাংজিল থাবা নত্ত্রগা তান্নরিবশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং ফংবা য়াগনি। ভোত্তর হেল্পলাইন এপ্পকী লিঙ্ক মখাদা পীরি:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eci.citizen&hl=en_US iOS: https://apps.apple.com/in/app/voter-helpline/id1456535004
আর.ও অমসুং মশিং থিবা শরুক য়ারিবা এজেন্তশিংগী হেন্দবুক ই.সি.আইগী ৱেবসাইত অসিদগী ফংগনি: https://tinyurl.com/yknwsu7r & https://tinyurl.com/mr3cjwhe
মশিং থিনবা শেম-শাবা, ভোৎ মশিং থিবগী থবকশিং অমসুং ই.ভি.এমশিং/ভি.ভি.পেতশিং থম্বগী মতাংদা অপুনবা পাউতাকশিং ই.সি.আইগী ৱেবসাইত্তা য়াওরে অমসুং মসিদগী ফংগনি:
1. মশিং থিনবা শেম-শাবা: https://tinyurl.com/yxvm5ueh
2. মশিং থিবগী থবক : https://tinyurl.com/2sdsjkc9
3. ই.ভি.এমশিং/ভি.ভি.পেতশিং থম্বা : https://tinyurl.com/5hcnzrkc
দিজিতেল দিপ্লে পেনেলশিংগী খুৎথাংদা সি.ই.ওশিং/আর.ওশিং/দি.ই.ওশিংনা মফম মফমগী ওইনা ফলশিং উৎকনি।