Ministry of Information & Broadcasting
FTII student bags ‘La Cinef’ Award at 77th Cannes Film Festival
“Sunflowers were the first ones to know” - film by FTII student Chidanand S Naik (Director) and his team shines at Cannes
Chidanand S Naik - one of the ‘75 Creative Minds of Tomorrow’ and FTII Student of 2022 batch
FTII alumni Santosh Sivan, Payal Kapadia, Maisam Ali among others, shine at Cannes
24 MAY 2024 3:15PM by PIB Delhi
“SUNFLOWERS WERE THE FIRST ONES TO KNOW”, a course end film by Chidanand Naik, a student of Film and Television Institute of India (FTII), received the Cannes’ La Cinef Award for Best Short at 77th Cannes Film Festival in France. The winner was officially announced on 23rd May 2024 at the festival where the student Director Shri Chidanand Naik received the award.
The film has been directed by Chidananda S Naik, shot by Suraj Thakur, edited by Manoj V and sound by Abhishek Kadam.
This is a historic moment for the Indian Cinema. Indian films have been receiving accolades at international stage, particularly FTII has performed remarkably well at Cannes with its students’ films being screened at the festival in past few years. The current recognition comes four years after another FTII student film ‘CATDOG’ won an award at 73rd Cannes. 77th Cannes Film Festival witnessed multiple entries from India in different categories. Many of the FTII’s alumni such as Payal Kapadia, Maisam Ali, Santosh Sivan, Chidanand S Naik and his team received recognition at this years’ Cannes.
“SUNFLOWERS WERE THE FIRST ONES TO KNOW” is a story of an elderly woman who steals the village's rooster, which throws the community into disarray. To bring the rooster back, a prophecy is invoked, sending the old lady's family into exile.
This FTII film is a production of the TV Wing’s One-year program where four students from different disciplines i.e. Direction, Electronic Cinematography, Editing, Sound worked together for one project as a year-end coordinated exercise. The film is directed by Chidananda S Naik, shot by Suraj Thakur, edited by Manoj V and sound by Abhishek Kadam. These students worked on the film as part of their final year coordinated exercise and passed out from FTII in 2023.
This is the first time a film by a student from 1-year Television course of FTII has been selected and won at the prestigious Cannes Film Festival. Before joining FTII in 2022, Chidanand S Naik was also selected as one of the 75 Creative Minds at 53rd International Film Festival of India (IFFI), an initiative of Ministry of I&B to recognize and support budding young artists in the field of Cinema.
Shri R. Madhavan, President of FTII has congratulated the entire student unit of the film. He said “Congratulations to Mr. Chidananda Naik and to the entire team of ‘Sunflowers Were the First Ones to Know’ for this very prestigious honour. May this be just the beginning of an illustrious career with many more extraordinary recognition and love. Also, a big cheer and respect to all staff and administration of FTII for churning out such world class talent.”
‘La Cinef’ is an official section of the festival aimed at encouraging new talents and recognises films from film schools across the world. The film was among 18 shorts (14 live-action and 4 animated films) selected from a total of 2,263 films submitted by 555 film schools all over the world.
FTII’s unique pedagogy & focus on practice based co-learning approach to education in the field of Cinema & Television have resulted in the Institute’s students and its alumni winning accolades in various National and International Film festivals over the years. The reception of this prestigious award is a historical achievement for Indian Cinema. Film and television Institute of India stands tall among the best Film schools in the world and made India Proud today.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
এফ.তি.আই.আই. মহৈরোইনা ৭৭শুবা কান্স ফিল্ম ফেস্তিবেলদা 'লা সিনেফ' মনা লৌখ্রে
"সনফ্লাৱরস ৱেয়র দি ফর্স্ত ৱান্স তু নো"- এফ.তি.আই.আই. মহৈরোই চিদানন্দ এস নাইক (দিরেক্তর) অমসুং মহাক্কী কাংবুনা কান্সতা ঙান্থোইখি
চিদানন্দ এস নাইক- '৭৫ ক্রিএতিব মাইন্দস ওব তুমোরো'গী মনুংদা অমনি অমসুং ২০২২ কাংলুপকী এফ.তি.আই.আই. মহৈরোইনি
24 MAY 2024 3:15PM by PIB Imphal
"সনফ্লাৱরস ৱেয়র দি ফর্স ৱান্স তু নো", কোর্স লোইরকপগী ফিল্ম অমসুং তেলিভিজন ইন্সতিত্যুত ওব ইন্দিয়া এফ.তি.আই.আই. গী মহৈরোই অমা ওইরিবা চিদানন্দ নাইককী ফিল্ম অসিনা ফ্রান্সকী ৭৭শুবা কান্স ফিল্ম ফেস্তিবেলগী কান্স' লা সিনেফ এৱার্দ ফোর বেস্ত শোর্তকী মনা ফংখ্রে। মায় পাকপা অসি মে ২৩, ২০২৪দা মহৈরোই ওইরিবা দিরেক্তর শ্রী চিদানন্দ নাইকনা মনা অসি ফংখিবা ফেস্তিবেল অসিদা ওফিসিএল ওইনা লাউথোকখি।
ফিল্ম অসি চিদানন্দ এস নাইকনা দিরেক্ত তৌখি, সুরজ থাকুরনা নমখি, মনোজ ভিনা ইদিত তৌখি অমসুং অভিশেক কদম্না সাউন্দ পীখি।
মসি ভারতকী সিনেমাগীদমক্তদি পুৱারীদা লৈহৌরগদবা মীকুপ অমনি। ভারতকী ফিল্মশিংনা অন্তর্জাতিগী থাক্তা মনা কয়া ফংলক্লি, মরুওইনা এফ.তি.আই.আই.না কান্সতা মখোয়গী মহৈরোইশিংগী ফিল্মশিংবু হৌখিবা চহি খরা অসিদা কাপ্লদুনা মশক থোক্না মফম কল্লক্লি। হৌজিক শকখঙবীরিবা অসিসু ৭৩শুবা কান্সতা এফ.তি.আই.আই. মহৈরোই অমগী ফিল্ম 'কেতদোগ'না মনা অমা লৌখ্রবা মতুং চহি মরিগী মতুংদনি। এফ.তি.আই.আই. এলুম্নি হায়বদি পায়ল কপাদিয়া, মাইসম অলি, সন্তোশ সিভন, চিদানন্দ এস নাইক অমসুং মহাক্কী কাংবুনা হন্দক্কী চহিগী কান্স অসিদা শকখঙবীখি।
"সনফ্লাৱরস ৱেয়র দি ফর্স ৱান্স তু নো" অসি খুঙ্গংগী অমগী য়েনবা অমা হুরাল্লুবী অহল ওইরবী নুপী অমগী ৱারী অমনি, মসিনা খুন্নাই অদুবু অৱাবদা তাহনখি। য়েনবা অদুবু অমুক হন্না পুরক্নবগীদমক, লাই ৱায়েল অমা পুরক্লদুনা অহল ওইরবী নুপীদুগী ইমুং মনুংবু লোই থারম্মি।
হায়রিবা এফ.তি.আই.আই. ফিল্ম অসি তিভি ৱিংসকী চহি অমগী প্রোগ্রাম অমনি, মসিদা তোঙান-তোঙানবা দিসিপ্লিন্দগী হায়বদি দিরেক্সন, ইলেক্ত্রোনিক সিনেমাতোগ্রাফী, ইদিতিং, সাউন্দগী মহৈরোই মরিনা অমত্তা ওইনা চহি লোইরকপগী অপুনবা এক্সর্সাইস অমা ওইনা প্রোজেক্ত অমদা হোৎনমিন্নখি। ফিল্ম অসি চিদানন্দ এস নাইকনা দিরেক্ত তৌখি, সুরজ থাকুরনা নমখি, মনোজ ভিনা ইদিত তৌখি অমসুং অভিশেক কদম্না সাউন্দ পীখি। হায়রিবা মহৈরোইশিং অসিনা ফিল্ম অসিদা মখোয়গী চহি লোইবগী পুনবা এক্সর্সাইসকী শরুক অমা ওইনা হোৎনখি অমসুং এফ.তি.আই.আই.দগী ২০২৩দা পাস আউত তৌখি।
মসিনা এফ.তি.আই.আই.গী চহি অমগী তেলিভিজন কোর্সতা য়াওবা মহৈরোই অমগী ফিল্ম অমবু খনবীদুনা কান্স ফিল্ম ফেস্তিভেলগুম্বা মমল লৈরবা মফম অমদা মায় পাকপা ঙম্বা অহানবনি।
২০২২দা এফ.তি.আই.আই.দা চঙদ্রিঙৈদা, চিদানন্দ এস নাইকপু ৭৫ ক্রিএতিব মাইন্স অমা ওইনা ৫৩শুবা ইন্তর্নেসনেল ফিল্ম ফেস্তিবেল ওব ইন্দিয়া (আই.এফ.এফ.আই.)দা খনখি, মসি আই. বি. মন্ত্রালয়গী সিনেমাগী লমদা নৌরিবা আর্তিস্তশিংবু শৌগৎনবা অমসুং শকখঙবীনবা হোৎনরিবা থৌরাং অমনি।
শ্রী আর মাধবন, এফ.তি.আই.আই.গী প্রেজিদেন্তনা ফিল্ম অসিগী মহৈরোই পুম্ববু হরাওবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি, "শ্রী চিদানন্দ নাইক অমসুং "সনফ্লাৱরস ৱেয়র দি ফর্স ৱান্স তু নো"গী অপুবা কাংবুগী মফমদা অসিগুম্বা মমল লৈরবা ইকাইখুম্নবা অসিগীগদমক হরাওবা ফোঙদোকচরি। তুংদা লাক্কদবা নুংশিবা অমসুং অখন্নবা খোঙচৎকী হৌরকফম অমা মসিনা পুরকপা ওইরসনু। মসিগী মথক্তা, এফ.তি.আই.আই.গী স্তাফ অমসুং এদমিনিস্ত্রেসনগী মইফমদা অসিগুম্বা মালেমগী থাক্তা লৈবা হৈশিংবা পুথোকপীরকপগীদমক থাগৎপা অমসুং ইকাইখুম্নবা উৎচরি।"
'লা সিনেফ' অসি ফেস্তিবেল অসিগী ওফিসিএল সেক্সন অমনি, মসিনা অনৌবা তেলেন্তশিংবু খঙদোক্নবা অমসুং মালেম পুম্বদা লৈরিবা ফিল্ম স্কুলশিংদগী ফিল্মশিং শকখঙবীনবা হোৎনরি। ফিল্ম অসি মালেমগী ফিল্ম স্কুল ৫৫৫তগী থাজিল্লকখিবা অপুনবা ফিল্ম ২২৬৩ গী মনুংদগী খনগৎপা শোর্ত ১৮ (লাইব এক্সন ১৪ অমসুং এনিমেতেদ ৪)গী মনুংদা অমনি।
এফ.তি.আই.আই.গী অখন্নবা পেদাগোজি অমসুং প্রেক্তিসতা য়ুম্ফম ওইবা সিনেমা অমসুং তেলিভিজনগী এজুকেসনদা কো লর্নিংদা মীৎয়েং থম্বনা ইন্সতিত্যুৎ অসিগী মহৈরোইশিং অমসুং এলুম্নিশিংনা তোঙান-তোঙানবা নেসনেল অমসুং ইন্তর্নেসনেল ফিল্ম ফেস্তিভেলশিংদা চহি খরা অসিদা মনা কয়া ফংলক্লিবনি। অসিগুম্বা অৱাংবা থাক্কী মনা অসি ফংলকপা অসি ভারতকী সিনেমাগী ওইনদি পুৱারীদা লৈহৌরগদবা থৌদক অমনি। ফিল্ম অমসুং তেলিভিওন ইন্সতিত্যুৎ ওব ইন্দিয়ানা মালেমগী খ্বাইদগী ফরবা ফিল্ম স্কুলশিংগী মনুংদা অমা ওইনা লংনা লেপ্লি অমসুং ভারতপু ঙসি চাউথোকপা পোকহনবীরি।