Prime Minister's Office
PM presents first-ever National Creators Award
“The National Creators Award recognises the talent of our creator's community and celebrates their passion for driving a positive change”
“National Creator Awards is giving identity to the new era before its onset”
“Digital India campaign has created a new world of content creators”
“Our Shiv is Natraj, his dumroo produces Maheshwar Sutra, his Taandav lays the foundation for rhythm and creation”
“Youth with their positive actions have urged the government to look towards content creators”
“You forged an idea, innovated it and gave a life form on the screen. You are the MVPs of the internet”
“Content creation can help in rectifying incorrect perceptions about the country”
“Can we create content which brings awareness among the youth about the negative effects of drugs? We can say - Drugs are not cool”
“India has taken the resolve to become a developed nation by taking pride in hundred percent democracy”
“You are the digital ambassadors of India all over the world. You are the brand ambassadors of Vocal for Local”
“Let us start a Create on India Movement and share India’s stories, culture, heritage and traditions with the whole world. Let us Create on India and Create for the World”
08 MAR 2024 1:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi presented the first-ever National Creators Award today at Bharat Mandapam, New Delhi. He also had a brief interaction with the winners. The National Creators Award is an effort to recognize excellence and impact across domains, including storytelling, social change advocacy, environmental sustainability, education, and gaming among others. The award is envisioned as a launchpad for using creativity to drive positive change.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted the venue of Bharat Mandapam chosen for the occasion and said that the National Creators have assembled on the same spot today where world leaders gave direction to the future at the G20 Summit.
The Prime Minister underlined that it is the country’s responsibility to walk side by side with the change of times and the advent of a new era and said that the nation is fulfilling that responsibility today with the first-ever National Creator Awards. “National Creator Awards is giving identity to the new era before its onset”, the Prime Minister remarked, highlighting the prowess to analyze the future beforehand. He expressed confidence that the National Creator Awards will establish a strong influence in the times to come by energizing the new era and respecting the creativity of the youth and the sensitivity towards the aspects of daily life. In the future, the Prime Minister said, National Creator Awards will become a huge source of inspiration for content creators and create an identity for their work. The Prime Minister congratulated the winners of the awards and also acknowledged the active participation of the contestants in a very short time. “The association of more than 2 lakh creative minds for the event is creating an identity for the nation itself”, he emphasized.
Noting that the first-ever National Creator Awards is taking place on the auspicious occasion of Maha Shivratri, the Prime Minister said that Lord Shiva is hailed as the creator of language, art and creativity. “Our Shiv is Natraj, his dumroo produces Maheshwar Sutra, his Taandav lays the foundation for rhythm and creation”, the Prime Minister said, as he conveyed his best wishes to everyone on Maha Shivratri.
The Prime Minister also noted the occasion of International Women’s Day today and congratulated the women who bagged the awards. He expressed pride in the participation of women in the creative field of India. He conveyed his best wishes to all the women on the occasion and also informed about the decision to reduce gas cylinder prices by Rs 100 drawing huge applause from those present.
Highlighting the impact of a multiplier effect of one scheme or policy on the development journey of the nation, the Prime Minister mentioned the data revolution in the last 10 years and the availability of low-cost data. He credited the Digital India campaign for the formation of a new world for content creators and lauded the efforts of the youth in this direction. “Youth with their positive actions have urged the government to look towards content creators”, the Prime Minister said congratulating them and crediting them for the inception of such awards.
The Prime Minister pointed out that no creator has ever engaged in a course for content creation as none existed and dwelled upon their journey from academics to content creation. “You are the writer, director, producer and editor of your own projects”, PM Modi emphasized noting the collective capability of such talent. “You forged an idea, innovated and gave it a life form on the screen. You have not only introduced the world to your capabilities but have also shown them the world”, the Prime Minister said, lauding the courage and determination of the content creators. He acknowledged the impact of the content all around India and said, “You are the MVPs of the internet.”
The Prime Minister stated that the collaboration of content and creativity grows engagement, collaboration of content and digital brings transformation, and collaboration of content with purpose shows impact. Shri Modi requested the content creators to bring inspiration through content and recalled raising the issue of disrespect towards women from the Red Fort. He urged them to forward the spirit of equality among parents while raising boys and girls. He laid down the approach for content creators to associate with society and take this attitude to every household. He urged content creators to showcase the capabilities of Nari Shakti of India and gave ideas of a mother conducting her daily tasks and women from rural and tribal areas engaging in economic activity. “Content creation can help in rectifying incorrect perceptions”, the Prime Minister said.
Underlining that the Swachh Bharat campaign is a never-ending endeavor, the Prime Minister mentioned a recent video of a tiger picking up a plastic bottle and urged the content creators to continue working in this direction. He suggested creating more awareness on serious issues of mental health and stress among children and also focusing on content creation in local languages. The Prime Minister also praised a short movie on the issue that he watched around 15 years ago. Prime Minister Modi also touched upon Pariksha Pe Charcha program where he gets the chance to connect with children to hear them out before exams. Shri Modi recommended creating content that highlights the negative effects of drugs on the youth and said, “We must say - Drugs are not cool”, he added.
The Prime Minister drew attention to the upcoming Lok Sabha elections and expressed confidence in meeting the content creators next year as well. “This is not Modi’s guarantee, but the guarantee of 140 crore citizens of India”, PM Modi said. He urged them to create awareness among the youth and first-time voters in the country to instill the feeling that voting is not carried out to declare winners and losers in an election but to become a part of the decision-making process that crafts the future of such a massive country. He noted that even though many nations became prosperous in different ways, they eventually opted for democracy. “India has taken the resolve to become a developed nation by taking pride in hundred percent democracy”, the Prime Minister said. He laid down the expectations from the youth and their contribution to making India a model for the world and also emphasized the need to bring out the inherent strength of the disabled people of India with the power of social media.
Throwing light on India’s growing influence in the world, the Prime Minister spoke about the power of the Tricolour that was witnessed during the evacuation of students from Ukraine. Even though the atmosphere and feeling of the world towards India has changed, the Prime Minister stressed giving more emphasis on transforming the country’s image. PM Modi recalled his interaction with a computer engineer working as an interpreter for the government of the invitee nation during one of his foreign visits who asked him about India being the land of snake charmers and witchcraft. The Prime Minister explained that even though India was extremely powerful in those days, its power has now been centered to a computer mouse that shapes the direction of the world.
“You are the digital ambassadors of India all over the world. You are the brand ambassadors of Vocal for Local”, PM Modi remarked. He recalled his visit to Srinagar yesterday and mentioned his interaction with a beekeeping entrepreneur who created a global brand with the power of Digital India.
The Prime Minister exhorted, “Come, let us start a Create on India Movement. Let us share India’s stories, culture, heritage and traditions with the whole world. Let us Create on India and Create for the World.” He urged them to engage the global audience to create content that not only makes for maximum likes for the creator but also the country. Noting the curiosity of the world towards India, the Prime Minister urged content creators to develop work in UN languages such as German, French, Spanish etc to amplify their reach. Shri Modi recalled his latest interaction with Bill Gates about AI and informed about the Cabinet’s approval for the IndiaAI Mission. Crediting the youth of India and its talent, the Prime Minister touched upon the Semiconductor Mission and expressed confidence that India will lead the way similar to the adoption of 5G technology. He also stressed making use of languages prevailing in neighboring nations to enhance relationships. The Prime Minister informed the gathering about the use of AI to translate his ongoing speech in different languages in a short time and sourcing photographs from NaMo app.
The Prime Minister underlined that the potential of content creators can take India's branding to a new height at the national and international levels. He highlighted the power of creativity and gave the example of visualizing excavated artefacts that have the potential to take the viewer back to the same era to experience it. Concluding the address, the Prime Minister acknowledged India’s power of creativity to become a catalytic agent for its development. He congratulated everyone on the occasion and also hailed the efforts of the jury who went through more than 2 lakh applicants in a short time.
Union Minister for Electronics and Information Technology, Shri Ashwini Vaishnaw was present on the occasion among others.
Background
The National Creator Award has witnessed exemplary public engagement. In the first round, more than 1.5 lakh nominations across 20 different categories were received. Subsequently, in the voting round, about 10 lakh votes were cast for digital creators in various award categories. Following this, 23 winners, including three international creators, were decided. This overwhelming public engagement is testimony that the award truly reflects the people's choice.
The award is being provided across twenty categories including the Best Storyteller Award; The Disruptor of the Year; Celebrity Creator of the Year; Green Champion Award; Best Creator For Social Change; Most Impactful Agri Creator; Cultural Ambassador of The Year; International Creator award; Best Travel Creator Award; Swachhta Ambassador Award; The New India Champion Award; Tech Creator Award; Heritage Fashion Icon Award; Most Creative Creator (Male & Female); Best Creator in Food Category; Best Creator in Education Category; Best Creator in Gaming Category; Best Micro Creator; Best Nano Creator; Best Health and Fitness Creator.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ইহান-হানবা নেস্নেল ক্রিএতর এৱার্দ পীখ্রে
“নেস্নেল ক্রিএতর এৱার্দনা ঐখোয়গী ক্রিএতর কম্ম্যুনিতীগী তেলেন্ত শক খঙলি অমসুং মখোয়গী অপাম্বা অদু অফবা অওনবা অমা পুরক্না থাগৎপা ফোঙদোক্লি”
“নেস্নেল ক্রিএতর এৱার্দ আসিনা অনৌবা চহিচা অমা হৌদ্রিঙৈদা মদুগী আইতেন্দিতী অমা পীরি”
“দিজিতেল ইন্দিয়া কেম্পেননা কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংগীদমক অনৌবা লম অমা শেমখি”
“ঐখোয়গী শিব অসি নতরাজনি, মহাক্কী দমরুনা মহেশ্বর সুত্র পুথোকই, মহাক্কী তানদবনা তান্থা অমসুং ক্রিএসনগী য়ুম্ফম থোনখি”
“মখোয়গী পোজিতিব ওইবা এক্সনশিংগা লোয়ননা সরকারদা কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংদা মীৎয়েং থম্নবা হায়খি”
“নখোয়না আইদিয়া অমা পুথোক্লি, মদু ইন্নোভেৎ তৌরি অমসুং স্ক্রীনদা মদুবু থৱায় হাপ্পী। নখোয়না ইন্তর্নেৎকী MVPশিং ওইরি”
“কন্তেন্ত ক্রিএসন্না লৈবাক্কী অরানবা ৱাখল্লোনশিং শেমদোকপদা মতেং পাংগনি”
“ঐখোয়না দ্রগশিংনা পীরিবা অমাংবা অসিগী মতাংদা নহারোলগী মরক্তা এৱের্নেস পীরিবা কন্তেন্ত শেম্বা য়ারোইদ্রা? ঐখোয়না হায়বা য়াই – দ্রগস আর নোৎ কুল”
“ভারতনা দেমোক্রেসীদা চাদা চামা চাউথোকচবা পোক্তুনা চাউখৎপা লৈবাক অমা শেমগৎনবা ফিরেপ লৌখি”
“নখোয়না মালেম শিনবা থুংবদা ভারতকী দিজিতেল এম্বেসেদরনি। নখ
08 MAR 2024 1:45PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নই দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা ঙসি ইহান হানবা নেস্নেল ক্রিএতর্স এৱার্দ পীখ্রে। মহাক্না ৱিন্নরশিংগা লোয়ননা ঙাইহাক ৱারীসু শাখি। নেস্নেল ক্রিএতর্স এৱার্দ অসি ৱারী লীবা, খুন্নাইদা অওনবা পুরক্না এদভোকেৎ তৌরিবা, এনভাইর্নমেন্তেল সস্তেনেবিলিতী, এজুকেসন, অমসুং গেমিং য়াওনা দোমেন কয়াদা মাইপাকপা অমসুং কান্নবা পীরিবা অদু শকখঙনবা খোঙথাং অমনি। এৱার্দ অসিনা পোজিতিব ওইবা অওনবা অমা পুরক্নবা ক্রিএতিবিতী শীজিন্ননবগীদমক লোঞ্চপেদ অমা ওইহন্নবা হোৎনরি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিগীদমক ভারত মন্দপমবু থৌরম মফম ওইনা খনখিবগী মতাংদা পনখি অমসুং হায়খি মদুদি নেস্নেল ক্রিএতর্সনা G20 সম্মিৎতা তুংলমচৎকীদমক মালেমগী লুচিংবশিংনা মাইকৈ তাকখিবা মফমদা ঙসি চপ মান্নবা মফমদা ঙসি পুল্লরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মতমগী অহোংবগা লোয়ননা খুৎশম্নদুনা চৎপা অসি লৈবাক্কী থৌদাংনি অমসুং লৈবাক অসিনা ইহান হানবা নেস্নেল ক্রিএতর এৱার্দসকা লোয়ননা ঙসি থৌদাং অদু থুংহল্লি। “নেস্নেল ক্রিএতর্স এৱার্দনা অনৌবা চহিচা অমা হৌদ্রিঙৈ মমাংদা শক্তাক অমা পীরি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোক্লদুনা তুংলমচৎ মাংজৌননা খঙনবা শক্তি অদু থমখি। মহাক্না নেস্নেল ক্রিএতর এৱার্দসনা অনৌবা চহিচাদা শক্তি পীদুনা অমসুং নহারোলগী ক্রিএতিবিতীবু ইকাই খুম্নবীদুনা অমসুং নোংমগী পুন্সিগী লমশিং খঙনবা লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা চাউনা ইথিল পীরগনি ফোঙদোকখি। তুংলমচৎতা নেস্নেল ক্রিএতর এৱার্দসনা কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংগীদমক অচৌবা ইথিলগী হৌরকফম ওইরগনি অমসুং মখোয়গী থবক্কীদমক আইদেন্তিতী অমা পীরগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মহাক্না এৱার্দ অসিগী ৱিন্নরশিংদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি অমসুং য়াম্না তেনবা মতমগী মনুংদা কন্তেস্তেন্তশিংনা থৱায় য়াওনা শরুক য়ারকপদা থাগৎপা ফোঙদোকখি। “থৌরম অসিগীদমক ক্রিএতিব মাইন্দ লাখ 2 হেনবনা শরুক য়াবা অসিনা লৈবাক্কীদমক আইদেন্তিতী অমা শেম্বীরি” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
ইহান হানবা নেস্নেল ক্রিএতর এৱার্দস অসিনা মহা শিবরাত্রিগী য়াইফরবা নুমিৎতা পাঙথোক্লি হায়রদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ভগৱান শিববু লোল, কলা অমসুং ক্রিএতিবিতীগী মপুনি হায়না থাগৎখি। “ঐখোয়গী শিব অস নতরাজনি, মহাক্কী দমরুনা মহেশ্বর সুত্রা পুথোক্লি, মহাক্কী তনদবনা তান্থা অমসুং ক্রিএসনগী য়ুম্ফম থোনখি,” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোক্লদুনা মহা শিবরাত্রীগীদমক মীপুম খুদিংদা য়াইফ পাউজেল পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি অসি মালেমগী নু্পীশিংগী নুমিৎনি হায়নসু ফোঙদোকখি অমসুং এৱার্দ অসি ফংখিবা নুপীশিংদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না ভারতকী ক্রিএতিব ফিল্দদা নুপীশিংনা শরুক য়াবদা চাউথোকচবা ফোঙদোকখি। মহাক্না নুপী পুম্নমক্তা থৌরম অসিগী নুংঙাইবা ফোঙদোকখি অমসুং ঙসিদগী গ্যাস সিলিন্দরদা লুপা 100 হন্থহন্নবগী ৱারেপকী মতাংদসু ফোঙদোকখি।
লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙচৎতা স্কিম নত্ত্রগা পোলিসী অমগী মল্তিপ্লায়র ইফেক্তকী ইম্পেক্তকী মতাংদা ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় হৌখিবা চহি 10দা পুরকখিবা দেতা রিভোল্যুসন পুরকখি অমসুং লো-কোস্ত দেতা ফংহনি। মহাক্না দিজিতেল ইন্দিয়া কেম্পেন্না কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংগীদমক অনৌবা মালেম অমা শেমখিবগীদমক থাগৎখি অমসুং মাইকৈ অসিদা নহারোলশিংগী খোঙথাংশিংবু শীংথাখি। “পোজিতিব ওইবা এক্সনশিংগা লোয়ননা নহারোলনা সরকারদা কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংগী মাইকৈদা য়েংনবা হায়খি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়দা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি অমসুং মখোয়না অসিগুম্বা এৱার্দশিংগী ৱাখল্লোন পুথোরকপগীদমক থাগৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় ক্রিএতর অমত্তনা কন্তেন্ত ক্রিএসনগী কোর্স অমত্তা লৈতবনা থমখিদে অমসুং একাদেমিক্সতগী কন্তেন্ত ক্রিএসন ফাওবগী মখোয়গী খোঙচৎকী মতাংদা পনখি। “নখোয়না নখোয় নশাগী প্রোজেক্তশিংগী রাইতর, দিরেক্তর, প্রদ্যুসর অমসুং এদিতর ওইরি”, পি.এম. মোদীনা অসিগুম্বা তেলেন্তকী অপুনবা তৌবা ঙম্বা অদুগী মতাংদা মীৎয়েং চংখি। “নখোয়না আইদিয়া অমা পুথোকই, ইন্নোভেৎ তৌই অমসুং স্ক্রীনদা মদুগী লাইফ ফোর্ম অমা পীখি। নখোয়না মালেমদা নখোয়গী তৌবা ঙম্বশিং খঙহনবা খক্তা নত্তনা মদুবু মালেমদা উৎখি” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি, মহাক্না কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংগী থৌনা অমসুং অখাং কনববুসু থাগৎখি। মহাক্না মালেম শিনবা থুংবদা কন্তেন্তকী ইম্পেক্ত অদুসু ফোঙদোকখি অমসুং হায়, “নখোয়না ইন্তর্নেৎকী MVPশিং ওইরি”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কন্তেন্ত অমসুং ক্রিএতিবিতী চুংশিন্নবা অসিনা এঙ্গেজমেন্ত হেনগৎহল্লি, কন্তেন্ত অমসুং দিজিতেলগী চুংশিন্নবনা অওনবা পুরকই অমসুং কন্তেন্ত অমসুং পর্পসকা চুংশিন্নবা অসিনা কান্নবা উবা ফংহল্লি। শ্রী মোদীনা কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংদা কন্তেন্তকী খুত্থাংদা ইথিল পীনবা হায়খি অমসুং লাল কিলাদগী নুপীশিংবু ইকাই খুম্নদবগী মতাংদা পুখৎখিবা অদু নীংশিংখি। মহাক্না মখোয়াদা মমা-মপাশিংগী মরক্তা মচানুপা অমসুং নুপী য়োকপদা থোং মান্নবা ৱাখল্লোন পোকহন্নবা ৱাখল্লোন থৌগৎনবা হায়খি। মহাক্না খুন্নাইগা মর লৈনহন্দুনা মসি য়ুমথোং খুদিংদা য়ৌহন্নবা কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংগীদমক এপ্রোচ অমা থমখি। মহাক্না কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংদা ভারতকী নারী শক্তিগী তৌবা ঙম্বশিং উৎথোক্নবা অমসুং শেন্মীৎলোনগী থবক থৌরমশিংদা খুঙ্গং অমসুং ত্রাইবেলগী মফমশিংদগী নুপীশিং অমসুং মমা ওইবীশিংনা শরুক য়ানবগী আইদিয়াসু পীখি। “কন্তেন্ত ক্রিএসন অসিনা অরানবা ৱাখল্লোনশিং শেমদোকপদা মতেং পাংগনি” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
স্বচ্ছ ভারত কেম্পেন অসি লোইনাইদবা খোঙথাংনি হায়রদুনা প্রধান মন্ত্রীনা কৈ অমনা হন্দক্তা প্লাস্তিক বোত্তল খুনগৎখিবগী ভিদিওগী মতাংদা ফোঙদোকখি অমসুং কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংদা মাইকৈ অসিদা মখা তানা থবক তৌনবা হায়খি। মহাক্না অঙাংশিংগী মরক্তা মেন্তেল হেল্থ অমসুং স্ত্রেসকী অরুবা সমস্যাদা এৱের্নেস পীনবা অমসুং লোকেল লোলশিংদা কন্তেন্ত ক্রিএসন তৌবদা মীৎয়েং চংনবা হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা চহি তরামঙাগী মমাংদা য়েংখিবা ইসু অসিগী শোর্ত ফিল্ম অমবুসু থাগৎখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা অঙাংশিংগা কন্নেক্ত তৌদুনা পরিক্ষাগী মমাংদা মখোয়দগী ৱাফমশিং তাবা ফংবা পরিক্ষা পে চর্চা প্রোগ্রামগী মতাংদসু ফোঙদোকখি। শ্রী মোদীনা নহারোলদা দ্রগনা পীবা অমাংবগী মতাংদা কন্তেন্ত শেম্ববু থাগৎখি অমসুং হায়খি, “ঐখোয়না হায়গদবা অসি – দ্রগস আর নোৎ কুল”।
প্রধান মন্ত্রীনা লাক্কদৌরিবা লোক সভা মীখলশিংদা পুক্নিং চীংশিল্লদুনা মথংগী চহিদসু কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংগা লোয়ননা উনবগী থাজবা ফোঙদোকখি। “মসি মোদীগী গরেন্তী নত্তে মসি ভারতকী প্রজা করোর 140গী গরেন্তীনি”। মহাক্না মখোয়দা নহারোল অমসুং লৈবাক অসিগী অহানবা ওইনা ভোৎ থাদগদৌরিবা ভোত্তরশিংদা ভোৎ থাদবা হায়বা অসি মীখলদা থোইবা অমসুং পোবা লাউথোকপা খক্তা নত্তনা মসি দিসিজন-মেকিং প্রোসেসকী শরুক অমনি হায়বগী ইথিল পোকহন্নবা এৱের্নেস পীনবা হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক কয়ানা তোঙান-তোঙানবা মওংশিংদা চাউখৎলবসু মখোয়না দেমোক্রেসী অদুমক পাম্মি। “ভারতনা দেমোক্রেসী চাদা চামা লৈবগী চাউথোকচাবা পোকপগা লোয়ননা চাউখৎপা লৈবাক অমা ওইনবগী ফিরেপ লৌখি” হায়না পি.এম.না ফোঙদোকখি। মহাক্না নহারোলদগী থাজবা থম্মি অমসুং মালেমগী মোদেল অমা ভারতপু ওইহন্নবা মখোয়না শরুক তমগনি হায়খি অমসুং সোসিএল মেদিয়াগী শক্তিগা লোয়ননা ভারতকী মীমান্নদ্রবা মীওইশিংগী য়াওজরক্লবা শক্তি অদু পুথোকপা মথৌ তাই হায়খি।
মালেমদা ভারতকী ইথিল পীবা হেনগৎলক্লিবা অসিগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা তিরঙ্গাগী শক্তি অসি য়ুক্রেনদা মহৈরোয়শিং হোন্দোরকপদা উবা ফংখি হায়খি। মালেমনা ভারত্তা য়েংলিবা মীৎয়েংদা অহোংবা লাকচরগসু প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী হোংলক্লিবা ইমেজ অসিদা হেন্না মীৎয়েং চংনবা হায়খি। পি.এম.না মহাক্কী মীরমদা চৎপা খোঙচৎ অমদা কম্প্যুতর ইঞ্জিনীয়র অমা ওইনা সরকারগী ইন্তরপ্রিতর ওইনা মথৌ তৌরিবা মীশক অমগা ৱারী শাখিবা অদু নীংশিংখি অমসুং মঙোন্দা ভারতকী স্নেক চার্মর অমসুং কলা-জাদুগী মতাংদা হংলকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় হৌজিক ভারতনা য়াম্না শক্তি লৈরগসু মাগী শক্তি অসি হৌজিক মালেমগী মাইকৈ তাক্লিবা কম্প্যুতর মাউস অমগা মান্নরি।
“নখোয়না মালেম শিনবা থুংবগী ভারতকী দিজিতেল এম্বেসেদরশিংনি। নখোয়না ভোকেল ফোর লোকেলগী ব্রান্দ এম্বেসেদরনি” হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না ঙরাং শ্রীনগরদা চৎখিবা মাগী খোঙচৎ অদু নীংশিংখি অমসুং দিজিতেল ইন্দিয়াগী শক্তিগা লোয়ননা গ্লোবেল ব্রান্দ অমা শেমখিবা খোই য়োকপা ওন্তপ্রিনোর অমগা মহাক্না ৱারী শাখিবা অদু পনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়, “লাক্লো ঐখোয়না ইন্দিয়া মুফমেন্ত অমা হৌদোক্লসি। ঐখোয়না ভারতকী ৱারীশিং, নাৎ, হেরিতেজ অমসুং চৎনবী অসি মালেম শিনবা থুংবদা শিয়র তৌরসি। ঐখোয়না ভারত্তা শারসি অমসুং মালেমগীদমক শারসি”। মহাক্না মখোয়দা ক্রিএতরগীদমক মেক্সিমম লাইক ফংবা খক্তা নত্তনা লৈবাক্কীদমক্তসু গ্লোবেল ওদিয়ন্স এঙ্গেজ তৌনবা কন্তেন্ত শেম্নবা হায়খি। মালেমনা ভারতকী মরমদা খঙনীংবা পোক্লিবা অসিগী মতাংদা মহাক্না কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংদা জর্মন, ফ্রেঞ্চ, স্পেনিশ অসিনচিংবা UN লোলশিংদা ৱার্ক দিবেলপ তৌদুনা মখোয়না য়ৌশিনবা অদু হেনগৎহনবা হায়খি। শ্রী মোদীনা বিল গেৎসকা লোয়ননা AIগী মতাংদা হন্দক ৱারী শাখি অমসুং মন্ত্রী মন্দলনা ইন্দিয়াAI মিসন অয়াবা পীখিবগী মতাংদসু ফোঙদোকখি। ভারতকী নহারোল অমসুং মখোয়গী তেলেন্তপু থাগৎলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা সেমিকন্দক্তর মিসনগী মতাংদা পনখি অমসুং ভারতনা 5G তেক্নোলোজী এদোপ্ত তৌবদা চপ মান্নবা মওংদা লমজিংগনি হায়বগী থাজবা ফোঙদোকখি। মহাক্না য়ুমলোন্নরিবা লৈবাকশিংদা লৈরিবা লোলশিং শিজিন্নদুনা মরী ফগৎহন্নবসু হায়খি। প্রধান মন্ত্রী মীয়ামদা অতেনবা মতমগী মনুংদা তোঙান-তোঙানবা লোলশিংদা ঙাংলিবা ৱা অদু AI শিজিন্নদুন হন্থদোকপা ঙম্বা অমসুং নমো এপ্তগী ফোতোগ্রাফ লৌথোকপা ঙম্বা অদু পাউদমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কন্তেন্ত ক্রিএতরশিংগী তৌবা ঙম্বনা ভারতকী ব্রান্দিং আসি জাতি অমসুং মালেমগী থাকশিংদা অনৌবা পনখৈশিং তম্না পুখৎলি। মহাক্না ক্রিএতিবিতীগী শক্তিগী মতাংদা পনখি অমসুং এক্সকাবেৎ তৌবা আর্তিফেক্তশিং বিজু্‌এলাইজ তৌবা ঙম্বা অদু খুদম ওইনা পীখি। ৱারোল পীবা লোইশিনবদা প্রধান মন্ত্রীনা চাউখৎ-থৌরাংগীদমক ভারতকী ক্রিএতিবিতীনা কেতলাইতিক এজেন্ত ওইবা ঙম্বগী শক্তি অদু ফোঙদোকখি। মহাক্না থৌরম অসিগীদমক মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি অমসুং অতেনবা মতমগী মনুংদা এপ্লিকেন্ত লাখ অনি হেন্না য়েংখিবা জরীবুসু থাগৎখি।
থৌরম অসিদা ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী অস্বিনি বৈশ্নোসু শরুক য়াখি।
বেকগ্রাউন্দ
নেস্নেল ক্রএতর এৱার্দ অসিদা অচৌবা পব্লিক এঙ্গেজমেন্ত উবা ফংখি। অহানবা রাউন্দদা কেতগোরী 20দগী নোমিনেসন লাখ 1.5 লাকখি। মতুংদা ভোতিং রাউন্দদা ভোৎ লাখ তরা তোঙান-তোঙানবা এৱার্দ কেতগোরীশিংদা দিজিতেল ক্রিএতরশিংগীদমক থাদরকখি। মসিগী মতুংদা ৱিন্নর 23, ইন্তরনেস্নেল ক্রিএতর অহুম য়াওনা ৱারেপ লৌখি। মসিগী অচৌবা পব্লিক এঙ্গেজমেন্ত অসিনা এৱার্দ অসিদা তশেংনা মীয়ামগী অপাম্বগী মমি তাই তাক্লি।
এৱার্দ অসি বেস্ত স্তোরীতেল্লর এৱার্দ; দি দিসরপ্তর ওফ দি ইয়র; সেলেব্রেতী ক্রিএতর ওফ দি ইয়র; গ্রীন চেম্পিয়ন এৱার্দ; বেস্ত ক্রিএতর ফোর সোসিএল চেঞ্জ; মোস্ত ইম্পেক্তফুল এগ্রি ক্রিএতর; কলচরেল এম্বেসেদর ওফ দি ইয়র; ইন্তরনেস্নেল ক্রিএতর এৱার্দ; বেস্ত ত্রেবেল ক্রিএতর এৱার্দ; স্বচ্ছতা এম্বেসেদর এৱার্দ; দি ন্যু ইন্দিয়া চেম্পিয়ন এৱার্দ; তেক ক্রিএতর এৱার্দ; হেরিতেজ আইকন এৱার্দ; মোস্ত ক্রিএতিব ক্রিএতর (মেল অমসুং ফিমেল); বেস্ত ক্রিএতর ইন ফুদ কেতগোরী; বেস্ত ক্রিএতর ইন এজুকেসন কেতগোরী;বেস্ত ক্রিএতর ইন গেমিং কেতগোরী; বেস্ত মাইক্রো ক্রিএতর; বেস্ত নেনো ক্রিএতর; বেস্ত হেল্থ এন্দ ফিৎনেস ক্রিএতর য়াওনা কেতগোরী কুনদা পীখি।।