Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Anurag Singh Thakur to attend opening ceremony of Khelo India University Games 2023 in Guwahati on Feb. 19
Papon set to dazzle the Khelo India University Games 2023 Opening Ceremony
17 FEB 2024 7:11PM by PIB Delhi
Union Minister for Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur will attend the inaugural ceremony of the Khelo India University Games 2023 in Guwahati on 19th February.
Famous playback singer and composer Papon will perform at the Sarusajai Sports Complex, Guwahati on February 19.
The Games will be played across seven sister states of the North-East and will end on February 29.
The Union Minister of Sports and Youth Affairs Shri Anurag Singh Thakur will be attending the Khelo India University Games alongside Assam Chief Minister, Shri Himata Biswa Sarma. The Prime Minister Shri Narendra Modi will be inspiring the athletes through a video message. This is the fourth edition of the Games. Close to 4500 athletes from 200 Universities are participating in KIUG 2023.
Angaraag Mahanta, who is popularly known as Papon, is expected to give KIUG 2023 -Ashtalakshmi a rocking start.
Assam’s sports and youth welfare minister, Shrimati Nandita Garlosa said Papon’s inclusion will add glamour to the opening ceremony extravaganza. “Papon is a youth icon of India and Guwahati will listen to him live. We have had the greatest of musicians like Bhupen Hazarika but good music doesn’t understand any generation. Both Hazarika and Papon are unique in their own ways and not to forget Zubeen Garg,” said Shrimati Garlosa.
The grand opening of the Games, which will welcome all attendees free of charge, will also feature a thematic showcase highlighting the values of unity, diversity, and the spirit of sportsmanship. Additionally, the vibrant culture of Assam will take centerstage with captivating displays of indigenous arts, adding an extra layer of cultural immersion to the event.
Notably, the Khelo India University Games 2023 Ashtalakshmi commenced on Saturday with kabaddi matches at the Sarusajai Stadium. As many as eight teams divided into two pools are competing for glory.
The KIUG is a part of the Indian government’s Khelo India initiative that was launched in 2016. The Khelo India mission focuses on promoting grassroots sports and identifying young talents from across the country.
The Sarusajai Sports Complex in Guwahati getting ready for the Khelo India University Games 2023 Ashtalakshmi opening ceremony on February 19.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুর ফেব্রুৱারী ১৯দা গুৱাহাতিদা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিবর্সিতী গেম্স ২০২৩ হৌদোকপগী থৌরমদা শরুক য়াগনি
খেলো ইন্দিয়া য়ুনিবর্সিতী গেম্স ২০২৩ হৌদোকপগী থৌরমদা পুক্নিং শুমহৎনবা পাপোন থৌরাং তৌরে
17 FEB 2024 7:11PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুর ফেব্রুৱারী ১৯দা গুৱাহাতিদা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিবর্সিতী গেম্স ২০২৩ হৌদোকপগী থৌরমদা শরুক য়াগনি।
মমিং চৎলবা শৈশকপা অমসুং শৈরাংবা পাপোন ফেব্রুৱারী ১৯দা সারুসজাই স্পোর্তস কমপ্লেক্স, গুৱাহাতিদা পরফোর্ম তৌগনি।
নোর্থ-ইস্তকী রাজ্য তরেৎতা গেম্সশিং শান্নগনি অমসুং ফেব্রুৱারী ২৯দা লোইশিনগনি।
কেন্দ্রগী স্পোর্তস অমসুং য়ুথ এফিয়ার্স মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা অসামগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী হিমতা বিস্ব সর্মগা লোয়ননা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিবর্সিতী গেম্সদা শরুক য়াগনি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এথলেৎশিংবু ভিদিও মেসেজ অমগী থোংদা পুক্নিং থৌগৎকনি। মসি গেম্স অসিগী মরিশুবা এদিসন্নি। কে.আই.য়ু.জি. ২০২৩দা য়ুনিবর্সিতী ২০০দগী এথলেৎ ৪৫০০না শরুক য়ারি।
মীয়াম্না পাপোন হায়রগা খংনবা অঙ্গরাগ মহন্তনা কে.আই.য়ু.জি. ২০২৩ – অশ্তলক্ষমী শুমহৎনিংঙাই ওইনা হৌদোক্লবা য়াই।
অসামগী স্পোর্তস অমসুং য়ুথ ৱেলফেয়র মন্ত্রী শ্রীমতি নন্দিতা গার্লোসানা হায়খি মদুদি পাপোননা শরুক য়াবনা হৌদোকপগী থৌরমদা গ্লেমর পুরক্কনি। শ্রীমতি নন্দিতা গার্লোসানা হায়খি “পাপোন ভারতকী য়ুথ আইকোন অমনি অমদি গুৱাহাতিনা মহাকপু লাইব তাবা ফংলগনি। ঐখোয়গী নাক্তা ভুপেন হজারিকাগুম্বা থোইদোক হেন্দোকপা ম্যুজিসিয়ান লৈরি অদুবু অফবা ম্যুজিক্তি জেনরেসন অমা হেক্তনা খংবা ঙম্মি। হজারিকা অমসুং পাপোন অনিমক মখোয় মশাগী তোপ তোপ্পা লৈজৈ অমসুং জুবিন গর্গপু কাউরোইদবনি।”
গেম্সকী গ্রান্দ ওপনিংদা শরুক য়াবা পুম্নমক মমল লৌদনা তরাম্না ওক্কনি, লোয়ননা য়ুনিতী, দাইবর্সিতী, অমসুং স্পোর্তসমেনশিপকী স্পিরিৎকী ভেল্যুশিংদা হায়লাইত তৌবা থেমেতিক শোকেসসু উৎকনি। মসিদসু নত্তনা, অসামগী ভাইব্রেন্ত কলচরনা ইন্দেজেনস আর্তকী কেপ্তিবেতিং দিসপ্লেশিংগা লোয়ননা সেন্তর স্তেজ লৌগনি, মদুনা থৌরমদা কলচরেল ইমর্সনগী অহেনবা লেয়র অমা হাপচিল্লগনি।
মরুওইনা, খেলো ইন্দিয়া য়ুনিবর্সিতী গেম্স ২০২৩ অশ্তলক্ষমী থাংজ নুমিৎতা সারুসজাই স্তেদিয়মদা কবদ্দী মেচকা লোয়ননা হৌখি। তিম নিপালনা পুল অনি খায়দোক্তুনা মায় পাক্নবগীদমক চাংদম্নরি।
কে.আই.য়ু.জি. অসি ২০১৬দা হৌদোকখিবা ভারত সরকারগী খেলো ইন্দিয়া ইনিসিয়েতিবকী শরুক অমনি। খেলো ইন্দিয়া মিসন্না গ্রাসরুতস স্পোর্তস প্রমোত তৌবা অমসুং লৈবাক পুম্বদগী নহাওইরিবা তেলেন্তশিং মশক খংদোকপদা মীৎয়েং থমলি।
গুৱাহাতিদা লৈরিবা সারুসজাই স্পোর্তস কমপ্লেক্স ফেব্রুৱারী ১৯দা খেলো ইন্দিয়া য়ুনিবর্সিতী গেম্স ২০২৩ অশ্তলক্ষমী ওপনিং সেরেমোনীগীদমক থৌরাংতৌরে।