যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
১৯ ফেব্ৰুৱাৰীত গুৱাহাটীত খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় ক্ৰীড়াৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব কেন্দ্ৰীয় যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰ আৰু অসমৰ মুখ্যমন্ত্ৰীয়ে
17 FEB 2024 7:11PM by PIB Guwahati
আড়ম্বৰপূৰ্ণ আয়োজনৰ মাজৰে গুৱাহাটীয়ে ১৯ ফেব্ৰুৱাৰীত সৰুসজাই ষ্টেডিয়ামত খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় গেমছ ২০২৩ ৰ চতুৰ্থ সংস্কৰণৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠান আয়োজন কৰিবলৈ সাজু হৈছে। উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ সাতখন ভগ্নী ৰাজ্যত অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া এই খেলসমূহ ২৯ ফেব্ৰুৱাৰীত সমাপ্ত হ'ব। খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় গেমছ ২০২৩ত সমগ্ৰ দেশৰ ২০০ খন বিশ্ববিদ্যালয়ৰ প্ৰায় ৪,৫০০ খেলুৱৈয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিব।
কেন্দ্ৰীয় ক্ৰীড়া আৰু যুৱ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰে অসমৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মাৰ সৈতে খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় ক্ৰীড়াৰ অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভিডিঅ' বাৰ্তাৰ জৰিয়তে খেলুৱৈসকলক অনুপ্ৰেৰণা যোগাব। এয়া খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় গেমছৰ চতুৰ্থ সংস্কৰণ হ’ব। এইবেলি ২০০ খন বিশ্ববিদ্যালয়ৰ প্ৰায় ৪৫০০ খেলুৱৈয়ে খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় গেমছ ২০২৩ ত অংশগ্ৰহণ কৰিব।
পাপন নামেৰে জনপ্ৰিয় শিল্পী অংগৰাগ মহন্তই তেওঁৰ অপূৰ্ব সংগীত শৈলীৰে খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় গেমছ ২০২৩-অষ্টলক্ষ্মীৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানক এক নতুন মাত্ৰা প্ৰদান কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছে। অসমৰ ক্ৰীড়া আৰু যুৱ কল্যাণ দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী নন্দিতা গাৰ্লোছাই কয় যে পাপনৰ উপস্থিতিয়ে উদ্বোধনী অনুষ্ঠানৰ মাধুৰ্যতা বৃদ্ধি কৰিব। শ্ৰীমতী গাৰ্গোছাই কয় "পাপন ভাৰতৰ এজন যুৱ আইকন আৰু গুৱাহাটীয়ে সেইদিনা তেওঁৰ কথা পোনপটীয়াকৈ শুনিব। ভূপেন হাজৰিকাৰ দৰে আমাৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ সংগীতজ্ঞ আছিল । ভাল সংগীতে কোনো প্ৰজন্মক বুজি নাপায়। হাজৰিকা আৰু পাপন দুয়োগৰাকীয়েই তেওঁলোকৰ নিজৰ ধৰণে অনন্য আৰু জুবিন গাৰ্গকো এইক্ষেত্ৰত পাহৰিব নোৱাৰি," ।
খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় গেমছ ২০২৩ -ৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানৰ প্ৰৱেশ সম্পূৰ্ণ বিনামূলীয়া হ’ব। গেমছৰ বিশাল উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত একতা, বৈচিত্ৰ্য আৰু খেলুৱৈসূলভ মনোভাৱৰ মূল্যবোধৰ বিষয়ত আলোকপাত কৰিব পৰাকৈ এখন বিষয়ভিত্তিক প্ৰদৰ্শনীও অনুষ্ঠিত কৰা হ'ব। ইয়াৰ উপৰি অসমৰ সমাজ জীৱন, সংস্কৃতি, থলুৱা কলাৰ মনোমোহা প্ৰদৰ্শনৰ ব্যৱস্থা কৰা হ’ব।
লক্ষণীয়ভাৱে, খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় গেমছ ২০২৩ অষ্টলক্ষ্মী শনিবাৰে সৰুসজাই ষ্টেডিয়ামত কাবাডী খেলৰ জড়িয়তে আৰম্ভ হৈছে। আজি দুটা পুলত বিভক্ত প্ৰায় আঠটা দলে খিতাপৰ বাবে প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰে।
উল্লেখ্য খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় গেমছ ২০১৬ চনত আৰম্ভ হোৱা ভাৰত চৰকাৰৰ খেলো ইণ্ডিয়া উদ্যোগৰ এটা অংশ। খেলো ইণ্ডিয়া মিছনে তৃণমূল পৰ্যায়ৰ ক্ৰীড়াৰ প্ৰচাৰ আৰু সমগ্ৰ দেশৰ যুৱ প্ৰতিভা চিনাক্তকৰণৰ ক্ষেত্ৰত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰি আহিছে।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Shri Anurag Singh Thakur to attend opening ceremony of Khelo India University Games 2023 in Guwahati on Feb. 19
Papon set to dazzle the Khelo India University Games 2023 Opening Ceremony
17 FEB 2024 7:11PM by PIB Delhi
Union Minister for Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur will attend the inaugural ceremony of the Khelo India University Games 2023 in Guwahati on 19th February.
Famous playback singer and composer Papon will perform at the Sarusajai Sports Complex, Guwahati on February 19.
The Games will be played across seven sister states of the North-East and will end on February 29.
The Union Minister of Sports and Youth Affairs Shri Anurag Singh Thakur will be attending the Khelo India University Games alongside Assam Chief Minister, Shri Himata Biswa Sarma. The Prime Minister Shri Narendra Modi will be inspiring the athletes through a video message. This is the fourth edition of the Games. Close to 4500 athletes from 200 Universities are participating in KIUG 2023.
Angaraag Mahanta, who is popularly known as Papon, is expected to give KIUG 2023 -Ashtalakshmi a rocking start.
Assam’s sports and youth welfare minister, Shrimati Nandita Garlosa said Papon’s inclusion will add glamour to the opening ceremony extravaganza. “Papon is a youth icon of India and Guwahati will listen to him live. We have had the greatest of musicians like Bhupen Hazarika but good music doesn’t understand any generation. Both Hazarika and Papon are unique in their own ways and not to forget Zubeen Garg,” said Shrimati Garlosa.
The grand opening of the Games, which will welcome all attendees free of charge, will also feature a thematic showcase highlighting the values of unity, diversity, and the spirit of sportsmanship. Additionally, the vibrant culture of Assam will take centerstage with captivating displays of indigenous arts, adding an extra layer of cultural immersion to the event.
Notably, the Khelo India University Games 2023 Ashtalakshmi commenced on Saturday with kabaddi matches at the Sarusajai Stadium. As many as eight teams divided into two pools are competing for glory.
The KIUG is a part of the Indian government’s Khelo India initiative that was launched in 2016. The Khelo India mission focuses on promoting grassroots sports and identifying young talents from across the country.
The Sarusajai Sports Complex in Guwahati getting ready for the Khelo India University Games 2023 Ashtalakshmi opening ceremony on February 19.