Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Savitribai Phule and Rani Velu Nachiyar on their Jayanti
03 JAN 2024 8:09AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi paid tributes to Savitribai Phule and Rani Velu Nachiyar on their Jayanti.
Shri Modi said that both inspired society with their compassion and courage and their contribution towards our nation is invaluable.
The Prime Minister also shared some excerpts from Mann Ki Baat where he expressed his views about Savitribai Phule and Rani Velu Nachiyar.
The Prime Minister posted on X;
“Tributes to Savitribai Phule and Rani Velu Nachiyar on their Jayanti. Both of them inspired society with their compassion and courage. Their contribution towards our nation is invaluable. Here is how we paid tributes to them during the recent #MannKiBaat.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସାବିତ୍ରୀବାଇ ଫୁଲେ ଏବଂ ରାଣୀ ଭେଲୁ ନାଚିଆରଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି
03 JAN 2024 8:09AM by PIB Bhubaneswar
ସାବିତ୍ରୀବାଇ ଫୁଲେ ଏବଂ ରାଣୀ ଭେଲୁ ନାଚିଆରଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଦେଇଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଉଭୟେ କରୁଣା ଏବଂ ସାହସ ଦ୍ୱାରା ସମାଜକୁ ପ୍ରେରିତ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଆମ ରାଷ୍ଟ୍ର ପ୍ରତି ସେମାନଙ୍କ ଯୋଗଦାନ ଅତୁଲ୍ୟ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମନ୍ କୀ ବାତ୍‌ର କିଛି ଅଂଶ ମଧ୍ୟ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯେଉଁଥିରେ ସେ ସାବିତ୍ରୀବାଇ ଫୁଲେ ଏବଂ ରାଣୀ ଭେଲୁ ନାଚିଆରଙ୍କ ସମ୍ପର୍କରେ ନିଜ ବିଚାର ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘ସାବିତ୍ରୀବାଇ ଫୁଲେ ଏବଂ ରାଣୀ ଭେଲୁ ନାଚିଆରଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ସେମାନଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି । ଏହି ଦୁଇ ଜଣ କରୁଣା ଏବଂ ସାହସ ଦ୍ୱାରା ସମାଜକୁ ପ୍ରେରିତ କରିଛନ୍ତି । ଆମ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ସେମାନଙ୍କ ଯୋଗଦାନ ଅତୁଲ୍ୟ । ନିକଟରେ ମନ୍ କୀ ବାତ୍‌ରେ ଆମେ ସେମାନଙ୍କୁ ଏପରି ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଦେଇଥିଲୁ ।’