Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Savitribai Phule and Rani Velu Nachiyar on their Jayanti
03 JAN 2024 8:09AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi paid tributes to Savitribai Phule and Rani Velu Nachiyar on their Jayanti.
Shri Modi said that both inspired society with their compassion and courage and their contribution towards our nation is invaluable.
The Prime Minister also shared some excerpts from Mann Ki Baat where he expressed his views about Savitribai Phule and Rani Velu Nachiyar.
The Prime Minister posted on X;
“Tributes to Savitribai Phule and Rani Velu Nachiyar on their Jayanti. Both of them inspired society with their compassion and courage. Their contribution towards our nation is invaluable. Here is how we paid tributes to them during the recent #MannKiBaat.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সাবিত্রী ফুলে অমদি রানী ভেলু নাচিয়রগী মফমদা মখোয়গী মপোক কুমওন্দা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখ্রে
03 JAN 2024 8:09AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সাবিত্রী ফুলে অমদি রানী ভেলু নাচিয়রগী মফমদা মখোয়গী মপোক কুমওন নুমিত্তা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখ্রে‍।
মখোয় অনিমক্না মখোয়গী মিনুংসি অমদি থৌনানা খুন্নাইবু পুক্নিং থৌগৎখি অমদি ইরৈবাক্কী মফমদা মখোয়না য়ারম্বা থৌদাং মমল নাইদে হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি‍।
প্রধান মন্তরীনা সাবিত্রী ফুলে অমদি রানী ভেলু নাচিয়রগী মরমদা মহাক্কী ৱাখল্লোন ফোঙদোকখিবা মন কী বাত্তগী লৌথোকপা ৱাফম খরসু ময়ামদা থম্লকখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা X তা থাগৎলকখি;
“সাবিত্রী ফুলে অমদি রানী ভেলু নাচিয়ারগী মফমদা মখোয়গী মপোক কুমওন্না লাকপদা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎচরি‍। মখোয় অনিমক্না মখোয়গী মিনুংসি অমদি থৌনানা খুন্নাইবু পুক্নিং থৌগৎখি‍। ইরৈবাক্কী মফমদা মখোয়না য়ারম্বা থৌদাং মমল নাইদে‍। হন্দক্কী #MannKiBaat থৌরমদা মখোয়গী মফমদা ঐখোয়না কমদৌনা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখিবগে হায়বদু মসিদা লৈরে‍।”