Ministry of Labour & Employment
17.28 lakh new workers enrolled under ESI Scheme in the month of October 2023
8.25 lakh young employees upto the age group of 25 years constitute new registrations
Around 23,468 new establishments registered under ESI Scheme in the month of October 2023
Benefits of ESI Scheme extended to 51 transgender employees in October, 2023
15 DEC 2023 11:35AM by PIB Delhi
The provisional payroll data of Employees’ State Insurance Corporation (ESIC) reveals that 17.28 lakh new employees have been added in the month of October, 2023.
Around 23,468 new establishments have been registered and brought under the social security umbrella of the Employees’ State Insurance Corporation in the month of October, 2023, thus ensuring more coverage.
Data evidently reveals that more jobs have been generated for the youth of the nation as out of the total 17.28 lakh employees added during the month of October 2023, 8.25 lakh employees up to the age group of 25 years constitute the majority of new registrations which is 47.76% of the total employees.
Gender-wise analysis of payroll data indicates that net enrollment of female members has been 3.31 lakh in October, 2023. The data shows that a total of 51 transgender employees have also got registered under ESI Scheme in the month of October, 2023. It shows that ESIC is committed to deliver its benefits to every section of the society.
The payroll data is provisional since the data generation is a continuous exercise.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
ESI স্কিমগী মখাদা ২০২৩ গী ওক্তোবর থাদা অনৌবা শিন্মী লাখ ১৭.২৮ এনরোলদ তৌখি
অনৌবা রেজিস্ত্রেসনশিং অসিদা চহি ২৫ ফাওবদা লৈরিবা নহা ওইরিবা ইমপ্লোইয়ী লাখ ৮.২৫ য়াওরি
ESI স্কিমগী মখাদা ২০২৩ গী ওক্তোবর থাদা চাউরাক্না অনৌবা ইস্তাব্লিসমেন্ত ২৩,৪৬৮ না রেজিস্তর তৌখি
ESI স্কিমগী কান্নবশিং অসি ওক্তোবর, ২০২৩ দা ত্রান্সজেন্দর ৫১ ফা ফংহনখি
15 DEC 2023 11:35AM by PIB Imphal
ইমপ্লোইয়ীজ স্তেত ইন্সুরেন্স কোর্পোরেসন (ESIC) গী মরক্কী ওইবা পেরোল দেতা অসিনা ২০২৩ গী ওক্তোবর থাদা অনৌবা ইমপ্লোইয়ী লাখ ১৭.২৮ হাপখি হায়বা উৎলি।
২০২৩ গী ওক্তোবর থাদা ইমপ্লোইয়ীজ স্তেত ইন্সুরেন্স কোর্পোরেসন (ESIC) গী সোসিএল সেক্যুরিতী অম্ব্রেলাগী মখাদা চাউরাক্না অনৌবা ইস্তাব্লিসমেন্ত ২৩,৪৬৮ রেজিস্তর তৌখি অমসুং য়াওরকখি, অশুম্না হেন্না কোনশিনবা ঙমহল্লি।
২০২৩ গী ওক্তোবর থাদা হাপচিল্লকখিবা অপুনবা ইমপ্লোইয়ী লাখ ১৭.২৮ অদুগী মনুংদা চহি ২৫ ফাওবদা লৈরিবা ইমপ্লোইয়ী লাখ ৮.২৫ অসিনা অনৌবা রেজিস্ত্রেসনগী অয়াম্বা শরুক ওইদুনা অপুনবা ইমপ্লোইয়ীশিংগী ৪৭.৭৬% ওইরদুনা লৈবাক অসিগী নহাশিংদা থবক হেন্না পীরি হায়বা দেতা অসিনা ময়েক শেংনা উৎলি।
পেরোল দেতাগী জেন্দর-ৱাইজ এনালাইসিস অসিনা উৎলি মদুদি ওক্তোবর, ২০২৩ দা নুপী মেম্বরশিংগী অপুনবা এনরোলমেন্ত অসি লাখ ৩.৩১ ওইখি। ২০২৩ গী ওক্তোবর থাদা ESI স্কিমগী মখাদা অপুনবা ত্রান্সজেন্দর ৫১ সু রেজিস্তর তৌখি হায়না দেতা অসিনা উৎলি। মসিনা তাকপদি ESIC না খুন্নাইগী কাংলুপ খুদিংমক্তা মসিগী কান্নবশিং ফংহন্নবগীদমক্তা লেপ্লে হায়বনি। দেতা জেনেরেসন তৌবগী থবক অসি লেপ্পা লৈতনা চত্থবা ওইবনা পেরোল দেতা অসি মরক্কী ওইনা তৌই।