Prime Minister's Office
Prime Minister reviews readiness of Gaganyaan Mission
Indian Space Station to be set up by 2035
India to send Man to Moon by 2040
India to undertake missions to Venus and Mars
17 OCT 2023 1:53PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired a high-level meeting to assess progress of India’s Gaganyaan Mission and to outline the future of India’s space exploration endeavours.
The Department of Space presented a comprehensive overview of the Gaganyaan Mission, including various technologies developed so far such as human-rated launch vehicles and system qualification. It was noted that around 20 major tests, including 3 uncrewed missions of the Human Rated Launch Vehicle (HLVM3) are planned. First demonstration flight of the Crew Escape System Test Vehicle is scheduled on 21 October. The meeting evaluated the mission’s readiness, affirming its launch in 2025.
Building on the success of the Indian space initiatives, including the recent Chandrayan-3 and Aditya L1 Missions, Prime Minister directed that India should now aim for new and ambitious goals, including setting up ‘Bharatiya Antariksha Station’ (Indian Space Station) by 2035 and sending first Indian to the Moon by 2040.
To realize this Vision, the Department of Space will develop a roadmap for Moon exploration. This will encompass a series of Chandrayaan missions, the development of a Next Generation Launch Vehicle (NGLV), construction of a new launch pad, setting up human-centric Laboratories and associated technologies.
Prime Minister also called upon Indian scientists to work towards interplanetary missions that would include a Venus Orbiter Mission and a Mars Lander.
Prime Minister Modi expressed confidence in India’s capabilities and affirmed the nation's commitment to scaling new heights in space exploration.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গগনয়ান মিসনগী শেম-শারিবশিং প্রধান মন্ত্রীনা হন্না য়েংশিনখ্রে
২০৩৫দা ভারতকী স্পেস স্তেসন শেমগৎকনি
২০৪০দা ভারতনা থাদা মীওইবা থাগনি
ভারতনা ভেনস অমসুং মার্সকী মিসনশিং পায়খৎকনি
17 OCT 2023 1:53PM by PIB Imphal
ভারতকী গগনয়ান মিসনগী খুমাঙচাউশিনবা য়েংশিন্নবা অমসুং ভারতকী তুংগী সুন্দ্রংগী থবক-থৌরমশিং য়াৎথোক্নবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংদুনা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
হুমেন-রেতেৎ লঞ্চ ভেহিকলশিং অমসুং সিস্তেম ক্বালিফিকেসন য়াওনা হৌজিক ফাওবদা শেমগৎলবা তোঙান-তোঙানবা তেক্নোলোজিশিং য়াওনা গগনয়ান মিসনগী অপুনবা শক্তম অমা স্পেস দিপার্তমেন্তনা উৎখি। মী য়াওদবা হুমেন রেতেৎ লঞ্চ ভেহিকল(ঐচ এল ভি এম ৩) অহুম য়াওনা অচৌবা চাংয়েং ২০ পাংথোক্নবা থৌরাং তৌরে। ওক্তোবর ২১দা ক্রিয়ু ইস্কেপ তেস্ত ভেহিকলগী অহানবা দেমোন্সত্রেসন ফ্লাইত পাংথোক্কনি। মিসন অসি ২০২৫দা থাগৎনবা মিসনগী শেম-শারিবশিং মীফম অদুদা খন্ন-নৈনখি।
চন্দ্রয়ান-৩ অমসুং অদিত্য এল-১ মিসন মাইপাকখিবগা লোয়ননা, ২০৩৫দা ‘ভারতিয়া অন্তরিকা স্তেসন’(ভারতকী স্পেস স্তেসন) লিংখৎনবা অমসুং ২০৪০দা ভারতনা অহানবা ওইনা থাদা মী থানবা পান্দমশিং য়াওনা অনৌবা পান্দমশিং থম্নবা প্রধান মন্ত্রীনা পাউতাক পীখি।
মঙলান অসি থবক ওইনা পাংথোক্নবা, থা মশক খঙদোক্নবা স্পেস দিপার্তমেন্তনা থৌরাং অমা পুথোক্লগনি। মসিনা চন্দ্রয়ান মিসনশিংগা লোয়ননা, মসিনা নেক্স জেনেরেসন লঞ্চ ভেহিকল অমা শেমগৎপা, অনৌবা লঞ্চ পেত অমা শাবা, মীওইবগী য়াইফনবা থবক তৌবা লেবোরেতোরিশিং অমসুং তেক্নোলোজিশিং শেমগৎপা য়াওরি।
ভেনসু ওর্বিতর মিসন অমা অমসুং মার্স লেন্দর অমা য়াওনা ইন্তরপ্লানেতরি মিসনশিংগী মতাংদা থবক তৌনবা প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী সাইন্তিস্তশিংদা পাউতাক পীখি।
সুন্দ্রংগী লমদা ভারত অনৌবা থাকশিং য়ৌনবা থবক তৌগনি হায়বগী ভারতকী তৌবা ঙম্বশিং অমসুং থাজবশিং প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।