Prime Minister's Office
PM interacts with Google CEO Sundar Pichai
PM Modi & Sundar Pichai discussed expanding electronics manufacturing ecosystem in India
Sunder Pichai apprised PM Modi of Google's plans to work on strengthening financial inclusion in India by leveraging UPI
16 OCT 2023 10:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi virtually interacted with CEO of Google and Alphabet Mr. Sundar Pichai earlier today.
During the interaction, Prime Minister and Mr. Pichai discussed Google's plan to participate in expanding the electronics manufacturing ecosystem in India. Prime Minister appreciated Google’s partnership with HP to manufacture Chromebooks in India.
Prime Minister acknowledged Google’s 100 languages initiative and encouraged efforts to make AI tools available in Indian Languages. He also encouraged Google to work on AI tools for Good Governance.
Prime Minister welcomed Google’s plans to open its global fintech operations center at the Gujarat International Finance Tec-City (GIFT) in Gandhinagar.
Mr. Pichai informed the Prime Minister regarding Google’s plans to improve financial inclusion in India by leveraging the strength and reach of GPay and UPI. He also emphasized Google’s commitment to contribute to the development trajectory of India.
Prime Minister also invited Google to contribute to the upcoming Global Partnership on AI Summit, which will be hosted by India in December 2023 in New Delhi.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଗୁଗଲ ସିଇଓ ସୁନ୍ଦର ପିଚାଇଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆଲୋଚନା
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏବଂ ସୁନ୍ଦର ପିଚାଇ ଭାରତରେ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଉତ୍ପାଦନ ଇକୋସିଷ୍ଟମର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ଉପରେ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି
ୟୁପିଆଇ ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ଭାରତରେ ଆର୍ଥିକ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତିକୁ ମଜଭୁତ କରିବା ପାଇଁ ଗୁଗଲର ଯୋଜନା ବାବଦରେ ସୁନ୍ଦର ପିଚାଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କୁ ଜଣାଇଛନ୍ତି
16 OCT 2023 10:02PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଗୁଗଲ ତଥା ଆଲଫାବେଟ୍ ସିଇଓ ଶ୍ରୀ ସୁନ୍ଦର ପିଚାଇଙ୍କ ସହ ଭର୍ଚୁଆଲି ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି ।
ଆଲୋଚନାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ପିଚାଇ ଭାରତରେ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଉତ୍ପାଦନ ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ବିସ୍ତାର କରିବା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥିଲେ । ଭାରତରେ କ୍ରୋମବୁକ୍ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଏଚପି ସହ ଗୁଗଲର ସହଭାଗିତାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁଗଲର ୧୦୦ ଭାଷାର ପଦକ୍ଷେପ ଏବଂ ଭାରତୀୟ ଭାଷାରେ ଏଆଇ ସାଧନ ଉପଲବ୍ଧ କରାଇବାର ପ୍ରୟାସକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିଛନ୍ତି । ସୁଶାସନ ପାଇଁ ଏଆଇ ସାଧନ ଉପରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ଲାଗି ମଧ୍ୟ ସେ ଗୁଗଲକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଛନ୍ତି ।
ଗାନ୍ଧୀନଗରରେ ଗୁଜରାଟ ଇଣ୍ଟରନ୍ୟାସନାଲ ଫାଇନାନ୍ସ ଟେକ୍‌-ସିଟି (ଜିଆଇଏଫଟି)ରେ ଏହାର ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଫିନଟେକ ଅପରେସନ ସେଣ୍ଟର ଖୋଲିବା ଲାଗି ଗୁଗଲର ଯୋଜନାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସ୍ୱାଗତ କରିଛନ୍ତି ।
ଗୁଗଲ ପେ ଏବଂ ୟୁପିଆଇର ଶକ୍ତିକୁ ବ୍ୟବହାର କରି ଭାରତରେ ଆର୍ଥିକ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ଗୁଗଲର ଯୋଜନା ବାବଦରେ ଶ୍ରୀ ପିଚାଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଭାରତର ବିକାଶରେ ଯୋଗଦାନ କରିବାକୁ ଗୁଗଲର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଉପରେ ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ।
୨୦୨୩ ଡିସେମ୍ବରରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଭାରତ ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜିତ ହେବାକୁ ଥିବା ଏଆଇ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଗ୍ଲୋବାଲ ପାର୍ଟନରସିପରେ ଯୋଗଦାନ କରିବାକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁଗଲକୁ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କରିଥିଲେ ।