প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না গুগলগী CEO সুন্দর পিচাইগা ৱারী শাখ্রে
পি.এম. মোদী অমসুং সুন্দর পিচাইনা ভারত্তা ইলেক্ত্রোনিক্স মেন্যুফেকচরিং ইকোসিস্তেম পাকথোক-চাউথোকহন্নবগী মতাংদা খন্নখ্রে
সুন্দর পিচাইনা পি.এম. মোদীদা UPI শীজিন্নদুনা ভারত্তা ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পাইখৎকদবা গুগলগী থৌরাংশিংগী মতাংদা পাউদমখ্রে
16 OCT 2023 10:02PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অঙনবদা গুগল অমসুং অল্ফাবেৎকী CEO শ্রী সুন্দর পিচাইগা লোয়ননা ভর্চুএল ওইনা ৱারী শাখ্রে।
ৱারী শাবা অদুদা প্রধান মন্ত্রী অমসুং শ্রী পিচাইনা ভারত্তা ইলেক্ত্রোনিক্স মেন্যুফেকচরিং ইকোসিস্তেম পাকথোক-চাউথোকহনবদা শরুক য়ানবা গুগলগী থৌরাংগী মতাংদা খন্নখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা ভারত্তা ক্রোমবুকশিং মেন্যুফেকচর তৌনবা HPগা লোয়ননা গুগলনা তৌরিবা পার্তনরশিপ অদুবু থাগৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা গুগলগী লোল 100গী ইনিসিএতিব অদু শকখঙখি অমসুং ভারতকী লোলশিংদা AI তুলশিং ফংহন্নবা পাইখৎলিবা খোঙথাংশিংবু পুক্নিং থৌগৎখ্রে। মহাক্না গুদ গভর্নান্সকী AI তুলশিংদা গুগলনা থবক পাইখৎকদৌরিবা অসি পুক্নিং থৌগৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা গান্ধীনগরদা লৈবা গুজরাত ইন্তর্নেস্নেল ফাইনান্স তেক-সিতী (GIFT)দা মাগী গ্লোবেল ফিনতেক ওপরেসন্স সেন্তর হাংদোক্নবা গুগলগী থৌরাংবু তরাম্না ওকখ্রে।
শ্রী পিচাইনা প্রধান মন্ত্রীদা GPay অমসুং UPIগী শক্তি শীজিন্নদুনা ভারত্তা ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন হেনগৎহন্নবা গুগলগী থৌরাংশিংগী মতাংদা পাউদমখ্রে। মহাক্না ভারতকী দিবেলপমেন্ত ত্রেজেক্তরীদা গুগলনা শরুক তম্নবা লৌরিবা ফিরেপকী মতাংদসু ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা নই দিল্লীদা দিসেম্বর 2023দা ভারতনা য়ুম্বু ওইদুনা পাঙথোক্কদৌরিবা গ্লোবেল পার্তনরশিপ ওন AI সম্মিৎতা গুগলনা শরুক তম্নবা গুগলদা বর্তনসু তৌখ্রে।

Prime Minister's Office
PM interacts with Google CEO Sundar Pichai
PM Modi & Sundar Pichai discussed expanding electronics manufacturing ecosystem in India
Sunder Pichai apprised PM Modi of Google's plans to work on strengthening financial inclusion in India by leveraging UPI
16 OCT 2023 10:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi virtually interacted with CEO of Google and Alphabet Mr. Sundar Pichai earlier today.
During the interaction, Prime Minister and Mr. Pichai discussed Google's plan to participate in expanding the electronics manufacturing ecosystem in India. Prime Minister appreciated Google’s partnership with HP to manufacture Chromebooks in India.
Prime Minister acknowledged Google’s 100 languages initiative and encouraged efforts to make AI tools available in Indian Languages. He also encouraged Google to work on AI tools for Good Governance.
Prime Minister welcomed Google’s plans to open its global fintech operations center at the Gujarat International Finance Tec-City (GIFT) in Gandhinagar.
Mr. Pichai informed the Prime Minister regarding Google’s plans to improve financial inclusion in India by leveraging the strength and reach of GPay and UPI. He also emphasized Google’s commitment to contribute to the development trajectory of India.
Prime Minister also invited Google to contribute to the upcoming Global Partnership on AI Summit, which will be hosted by India in December 2023 in New Delhi.