Prime Minister's Office
PM to inaugurate 141st International Olympic Committee (IOC) Session in Mumbai
IOC session is being held in India after a gap of about 40 years
12 OCT 2023 7:03PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the 141st International Olympic Committee (IOC) Session on 14th October 2023 at the Jio World Centre in Mumbai.
The IOC session serves as a key meeting of the members of the International Olympic Committee (IOC). Important decisions regarding the future of Olympic games are made at the IOC Sessions. India is hosting the IOC session for the second time and after a gap of about 40 years. The IOC's 86th session was held in New Delhi in 1983.
The 141st IOC Session, being held in India, embodies the nation's dedication to fostering global cooperation, celebrating sporting excellence, and furthering the Olympic ideals of friendship, respect, and excellence. It provides an opportunity for interaction and knowledge sharing among the various sports related stakeholders.
The session will also be attended by President of the International Olympic Committee, Mr. Thomas Bach and other members of IOC, along with prominent Indian sports personalities and representatives from various sports federations, including the Indian Olympic Association.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মুম্বাইদা ইন্তরনেসনেল ওলেম্পিক কম্মিতি(আই ও সি)গী ১৪১গী মীফম হৌদোক্কনি
চহি ৪০গী মতুংদা ভারত্তা আই.ও.সিগী মীফম পাংথোক্কদবনি
12 OCT 2023 7:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ১৪,২০২৩দা মুম্বাইগী জিও ৱার্ল্দ সেন্তরদা ইন্তরনেসনেল ওলেম্পিক কম্মিতি(আই ও সি)গী ১৪১গী মীফম হৌদোক্কনি।
আই.ও.সিগী মীফম অসি ইন্তরনেসনেল ওলেম্পিক কম্মিতি(আই ও সি)গী মেম্বরশিং উন্নবগী মরুওইবা মীফম অমনি। তুংগী ওলেম্পিক গেমশিংগী মতাংদা মরুওইবা ৱারেপশিং আই.ও.সি মীফমশিংদা লৌই। চহি ৪০গী মতুংদা অনিরকশুবা ওইনা ভারতনা য়ুম্বু ওইদুনা আই.ও.সি মীফম পাংথোক্কদবনি। ১৯৮৩দা নিউ দিল্লিদা আই.ও.সিগী ৮৬শুবা মীফম পাংথোকখি।
ভারতনা আই.ও.সিগী ১৪১ মীফম য়ুম্বু ওইদুনা পাংথোক্কদৌরিবা অসিনা লৈবাক অসিনা মালেমগী মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা, শান্নবগী হৈথোই-শিংথোইবা হরাওবা ফোঙদোকপা, মরুপ-মপাং ওইবগী ওলেম্পিক্কী ফিদমশিং হেনগৎহনগনি। তোঙান-তোঙানবা শান্নবগা মরী লৈনবশিংগী মরক্তা লৌশিং পীথোক-পীশিন তৌনবা অমসুং ৱারি শানবগী খুদোংচাবা অমা মীফম অসিনা পীগনি।
মীফম অসিদা ইন্তরনেসনেল ওলেম্পিক কম্মিতি(আই ও সি)গী প্রসিদেন্ত থোমাস বাচ অমসুং আই.ও.সিগী অতোপ্পা মেম্বরশিং, ভারতকী শক্নাইরবা শান্নরোয়শিং অমসুং ইন্দিয়ান ওলেম্পিক এসোসিএসন য়াওনা তোঙান-তোঙানবা স্পোর্তস ফেদেরেসনশিংগী মীহুৎশিং শরুক য়াগনি।