Prime Minister's Office
PM to dedicate to nation Phase 1 of India International Convention and Expo Centre, called ‘Yashobhoomi’, at Dwarka, New Delhi on 17th September
Developed at a cost of about Rs. 5400 crore and total project area of over 8.9 lakh square metres, ‘Yashobhoomi’ will be among the world’s largest MICE destination
‘Yashobhoomi’ boasts of a magnificent Convention Centre, multiple Exhibition halls and other facilities
Convention Center, with seating capacity of more than 11000 delegates, comprises of 15 convention rooms, the Grand ballroom and 13 meeting rooms
Convention Center is equipped with largest LED media facade in the country
Plenary hall of the Convention Center with state of the art seating facilities will provide world class experience to visitors
Yashobhoomi to be connected to Delhi Airport Metro Express line
PM to also inaugurate the extension of Delhi Airport Metro Express line from Dwarka Sector 21 to a new metro station ‘Yashobhoomi Dwarka Sector 25’
15 SEP 2023 4:37PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will dedicate to the nation Phase 1 of India International Convention and Expo Centre (IICC), called ‘Yashobhoomi’, at Dwarka, New Delhi on 17th September 2023 at 11 AM. Prime Minister will also inaugurate the extension of Delhi Airport Metro Express line from Dwarka Sector 21 to a new metro station ‘Yashobhoomi Dwarka Sector 25’.
Prime Minister’s vision of having a world class infrastructure for hosting meetings, conferences and exhibitions in the country will be strengthened with the operationalization of ‘Yashobhoomi’ at Dwarka.
With a total project area of over 8.9 lakh square metres and total built up area of more than 1.8 lakh square metres, ‘Yashobhoomi’ will find its place among the world’s largest MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions) facilities.
‘Yashobhoomi’, which is developed at a cost of around Rs. 5400 crore, boasts of a magnificent Convention Centre, multiple Exhibition halls and other facilities.
The Convention Center, built across more than 73 thousand square metres of area, comprises 15 convention rooms including the Main auditorium, the Grand ballroom and 13 meeting rooms with a total capacity of holding 11,000 delegates. The Convention centre has the largest LED media facade in the country. The plenary hall in the Convention Center is equipped with a seating capacity of around 6,000 guests. The auditorium has one of the most innovative automated seating systems which allows the floor to be a flat floor or an auditorium style tiered seating for different seating configurations. The wooden floors and the acoustic wall panels used in the auditorium will ensure the world class experience for the visitor. The Grand Ballroom, with a unique petal ceiling, can host around 2,500 guests. It also has an extended open area that can seat up to 500 people. The 13 meeting rooms that are spread across eight floors are envisaged to hold a variety of meetings of different scales.
‘Yashobhoomi’ also offers one of the largest Exhibition halls in the world. These Exhibition halls, built across over 1.07 lakh square metres, will be utilised for hosting exhibitions, trade fairs, and business events, and are connected to a grand foyer space which is uniquely designed with copper ceiling which filters light in the space through the various skylights. Foyer will house various support areas such as Media rooms, VVIP lounges, Cloak facilities, visitor information centre, ticketing among others.
All public circulation areas in ‘Yashobhoomi’ have been designed in such a way that it represents continuity with convention centres outdoor space. It is made of materials and objects inspired from Indian culture in the form of terrazzo floors with Brass inlay representing rangolis patterns, suspended sound absorbent metal cylinders and lit up patterned walls.
‘Yashobhoomi’ also demonstrates a strong commitment to sustainability as it is equipped with a state-of-the-art wastewater treatment system with 100% wastewater reuse, provisions of rainwater harvesting, and its campus has received Platinum certification from CII’s Indian Green Building Council (IGBC).
‘Yashobhoomi’ is also equipped with high-tech security provisions to ensure safety for the visitors. The underground car parking facility for over 3,000 cars is also equipped with more than 100 electric charging points.
‘Yashobhoomi’ will also be connected to Delhi Airport Metro Express line with the inauguration of the new metro station ‘Yashobhoomi Dwarka Sector 25’. The new Metro Station will have three subways - a 735m long subway connecting the station to the Exhibition halls, convention centre, and Central Arena; another connecting the entry/exit across Dwarka Expressway; while the third one connecting the Metro station to the foyer of the future Exhibition halls of ‘Yashobhoomi’.
Delhi Metro will also increase the operational speed of Metro trains on Airport Express Line from 90 to 120 km/hr reducing the travel time. The total journey from ‘New Delhi’ to ‘Yashobhoomi Dwarka Sector 25’ will take about 21 minutes.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না সেপ্তেম্বর 17দা নই দিল্লীগী দ্বার্কাদা ‘য়াশোভুমী’ কৌবা ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল কনভেন্সন অমসুং এক্সপো সেন্তরগী ফেজ 1বু লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি
চাউরাকপা লুপা করোর 5400 চঙদুনা পুন্না স্ক্বার মীতর লাখ 8.9 হেন্না পাক চাউবা মফমদা শারিবা ‘য়াশোভুমী’না মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা MICE পন্তংফমগী মনুংদা অমা ওইরগনি
য়াশোভুমী’দা নীংথিরবা কনভেন্সন সেন্তর, একজিবিসন হোল কয়া অমা অমসুং অতোপ্পা ফেসিলিতী কয়া লৈগনি
দেলিগেত 11000 হেনবনা ফম্বা য়াবা কনভেন্সন সেন্তর অসিদা কনভেন্সনগী কা 15, অচৌবা বোলরুম অমসুং মীফম পাংথোকফম কা 13 লৈগনি
কনভেন্সন সেন্তর অসিদা লৈবাক্কী ওইনা খ্বাইদগী চাউবা LED মীদিয়া ফেকেদ য়াওরি
স্তেত ওফ দি আর্ত সিতিং ফেসিলিতী লৈবা কনভেন্সন সেন্তরগী প্লেনরী হোল অসিনা মফমসিদা লাকপশিংগী মফমদা মালেমগী থাক্তা লৈবা এক্সপেরিএন্স ফংহনগনি
য়াশোভুমীগা দিল্লী এয়রপোর্ত মেত্রো এক্সপ্রেস লাইনগসু শম্নগনি
পি.এম.না দ্বার্কা সেক্তর 21দগী অনৌবা মেত্রো স্তেসন ‘য়াশোভুমী দ্বার্কা সেক্তর 25’ ফাওবগী দিল্লী এয়রপোর্ত মেত্রো এক্সপ্রেস লাইনগী এক্সতেন্সনসু শঙ্গাগনি
15 SEP 2023 4:37PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেপ্তেম্বর 17, 2023গী অয়ুক্কী পুং 11 তাবা মতমদা দা নই দিল্লীগী দ্বার্কাদা ‘য়াশোভুমী’ কৌবা ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল কনভেন্সন অমসুং এক্সপো সেন্তর (IICC)গী ফেজ 1বু লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি। প্রধান মন্ত্রীনা দ্বার্কা সেক্তর 21দগী অনৌবা মেত্রো স্তেসন ‘য়াশোভুমী দ্বার্কা সেক্তর 25’ ফাওবগী দিল্লী এয়রপোর্ত মেত্রো এক্সপ্রেস লাইনগী এক্সতেন্সনসু শঙ্গাগনি।
লৈবাক অসিদা মীফম, কনফরেন্স অমসুং একজিবিসন কয়া পাংথোক্নবা মালেমগী থাক্তা লৈবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমা লৈবা হায়রিবা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান অসি দ্বার্কাদা লৈরিবা ‘য়াশোভুমী’ চলাইবা হৌবদগীদি মপাঙ্গল হেন্না লৈরগনি।
প্রোজেক্তনা কোনবা অপুনবা পাক চাউবনা স্ক্বার মীতর লাখ 8.9 অমসুং শেমগৎ-শাগৎপগী পাক চাউবনা স্ক্বার মীতর লাখ 1.8 ওইদুনা শারিবা ‘য়াশোভুমীঅসিনা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা MICE (মীতিং, ইন্সেন্তিব, কনফরেন্স অমসুং একজিবিসন)কী ফেসিলিতীশিংগী মনুংদা অমা ওইবগী ফমসু কল্লগনি।
চাউরাকপা লুপা করোর 5400 চঙনা শাবা ‘য়াশোভুমী’দা নীংথিরবা কনভেন্সন সেন্তর অমা, একজিবিসন হোল কয়া অমা অমসুং অতোপ্পা ফেসিলিতী কয়া য়াওরি।
স্ক্বার মীতর লিশিং 75 হেনবগী পাক চাউবা মফমদা শাবা কনভেন্সন সেন্তর অসিদা মপুং ওইবা ওদিতোরিয়ম য়াওনা কনভেন্সন পাংথোকফম কা 15, অচৌবা বোলরুম অমসুং দেলিগেত 11,000 ফম্বা চনগদবা মীফম পাংথোকফম কা 13 য়াওরি। কনভেন্সন সেন্তর অসিদা লৈবাক্কী ওইনা খ্বাইদগী চাউবা LED মীদিয়া ফেকেদসু লৈরি। কনভেন্সন সেন্তর অসিগী প্লেনরী হোল অসিদা মীথুংলেন চাউরাক্না 6000 ফম্বা চনগনি। ওদিতোরিয়ম অসিদা খ্বাইদগী ইন্নোভেতিব ওইবা সিতিং সীস্তেমশিংগী মনুংদগী সীস্তেম অমসু য়াওরি, মসিনা তোঙান-তোঙানবা সিতিং কনফিগ্যুরেসন লৈবা য়াহন্নবা লৈমায়বু পাকহনবা নত্ত্রগা ওদিতোরিয়মগী মওংদা তাইয়র নাইনা খাইবসু য়াহল্লি। ওদিতোরিয়মদা শিজিন্নরিবা উগী লৈমায় অমসুং একোস্তিক ৱাল পেনেল কয়ানা ভিজিতরশিংগী মফমদা মালেমগী থাক্তা লৈবা এক্সপেরিএন্স অমা পীগনি। থম্বাল মনাগী মতৌদা শাবা তোপ-তোপ্পা সিলিং পানবা অচৌবা বোলরুম অসিনা মীথুংলেন চাউরাকপা 2500গী য়ুম্বু ওইবা য়াগনি। মসিদা মীওই 500 ফাওবা ফম্বা চনগদবা অহেনবা অহাঙবা মফম অমসু য়াওরি। মথোল নিপাল শিনবা থুংনা চাইথোক্তুনা লৈরিবা মীফম পাংথোকফম কা 13 অসিদা মখল কয়াগী অচৌবা মীফমশিং পাংথোকপা য়াগনি।
য়াশোভুমী অসিদা মালেমগী ওইবা খ্বাইদগী চাউবা একজিবিসন হোল অমা য়াওরি। স্ক্বার মীতর লাখ 1.07 হেন্না পাক চাউবা মফমদা শারিবা একজিবিসন হোলশিং অসি একজিবিসন, ত্রেদ ফেয়র অমসুং কারবারগী থৌরম কয়া পাংথোকপদা শিজিন্নগনি অমসুং মখোয়শিং অসি মখল কয়াগী স্কাইলাইত কয়াদগী মঙাল চুমথবা ঙম্বা কোপ্পরগী সিলিং পালহন্দুনা তোপ-তোপ্পা মওংদা দিজাইন তৌরবা অচৌবা ফোয়র স্পেস অমগা শম্নগনি। ফোয়র অসিদা মীদিয়াগী কা, VVIPগী পোত্থাফম, ফিরোল থম্ফম, লাক্লিবা ভিজিতরশিংনা ই-পাউ লৌনবা মফম, তিকেত ককফম্নচিংবা তেংবাংবগী মফমশিংসু লৈগনি।
‘য়াশোভুমী’দা লৈরিবা মীয়াম পুনবা মফম খুদিংমক কনভেন্সন সেন্তরগী মপান থংবদা লৈবা মফমশিংগা নীংথিনা শম্নবা মানবগী মওংদা দিজাইন তৌবনি। মখোয়শিং অসিদি ভারতকী চৎনবীনা ইথিল পীবা পোৎলমশিংনা শাবনি। মখোয়শিং অসিদা রঙ্গোলীগী মওং উৎপা ব্রাস ইনলেগা লোয়নবা তেরাজো লৈমাই, য়ান্থদুনা থম্লবা খোঞ্জেল চুপশিনবা মেতল সিলিন্দর অমসুং পেত্তর্ন কয়ানা ঙালহনবা ফক্লাংশিংগী মওং-মতৌ য়াওরি।
‘য়াশোভুমী’না সস্তেনেবল ওইবগী ৱাফমদা খোঙফম চেৎপগী মতৌ উৎলি, মসিদা 100% ৱেস্তৱাতর রি-য়ুজ, নোংগী ঈশিং লোকশিনবগী ফেসিলিতীগুম্বা স্তেত-ওফ-দি-আর্ত থৌওং কয়া য়াওরি। মসিগী কেম্পস অসিনা CIIগী ইন্দিয়ন গ্রীন বিলদিং কাউন্সিল (IGBC)দগী প্লাতিনম সর্তিফিকেতসু ফংলবনি।
‘য়াশোভুমী’ অসিদা ভিজিতরশিংগী তেক্ত-কায়দনবা হাইতেক সেক্যুরিতী প্রোবিজন কয়া য়াওরি। কার 3000 খাম্বা য়াগদবা অন্দর্গ্রাউন্দ কার পার্কিং ফেসিলিতী অসিদা ইলেক্ত্রিক চার্জিং পোইন্ত 100 হেন্না থম্লি।
‘য়াশোভুমী’ অসিবু ‘য়াশোভুমী দ্বার্কা সেক্তর 25’ হায়রিবা অনৌবা মেত্রো স্তেসন শঙ্গাবগা লোয়ননা দিল্লী এয়রপোর্ত মেত্রো এক্সপ্রেসকা শম্নগনি। অনৌবা মেত্রো স্তেসন অসিদা সবৱে অহুম য়াওগনি। মখোয়শিং অদুদি – স্তেসনগা একজিবিসন হোল, কনভেন্সন সেন্তর অমসুং সেন্ত্রেল এরেনাগা শম্নহনবা মীতর 735 শাংবা সবৱে; দ্বার্কা এক্সপ্রেসৱেগী এন্ত্রী/একজিৎ শম্নবা সবৱে; অমসুং মেত্রো স্তেসনগা য়াশোভুমীগী তুংগী একজিবিসন হোলশিংগী ফোয়রগা শম্নবা সবৱেনি।
দিল্লী মেত্রোনা এয়রপোর্ত এক্সপ্রেস লাইনগী মেত্রো ত্রেনশিংগী ওপরেস্নেল স্পীদশিংবু 90দগী 120 km/hr ফাওবা হেনগৎহনগনি, মসিনা চত্থোক চৎশিনগী মতম কনগনি। নই দিল্লীদগী ‘য়াশোভুমী দ্বার্কা সেক্তর 25’ ফাওবগী অপুনবা খোঙচৎ অসি চৎপদা মিনিত 21 চঙগনি।