Prime Minister's Office
Grand welcome as PM Modi arrives in Bengaluru after productive trip to South Africa & Greece
26 AUG 2023 10:04AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi landed at Bengaluru after his four day visit to South Africa and Greece, today. The Prime Minister participated in the BRICS Summit in South Africa and later visited Greece. The Prime Minister had various bilateral meetings and meetings with local thought leaders. He also met with the vibrant Indian communities in both the countries. The Prime Minister who had witnessed the landing of Chandrayaan-3 Moon Lander via VC landed in Bengaluru to interact with the ISRO team later.
PM Modi who was given a warm welcome outside HAL Airport started his address to the gathered citizens with Jai Jawan, Jai Kisan and added Jai Vigyan, Jai Anusandhan. Shri Modi said that he witnessed the same enthusiasm in South Africa and Greece over India's momentous success.
Expressing his eagerness to be with the ISRO team,The Prime said that he had decided to come to Bengaluru first on his return. The Prime Minister thanked the Governor, Chief Minister and the Deputy Chief Minister for their cooperation regarding his request for not taking troubles related to the protocol.
The Prime Minister thanked everyone for the welcome and noted the enthusiasm among the gathered citizens and proceeded to ISRO to be among the Chandrayaan team in a roadshow.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
দক্ষিণ আফ্ৰিকা আৰু গ্ৰীচলৈ সফল ভ্ৰমণৰ পিছত বেংগালুৰুত প্ৰধানমন্ত্ৰী মোডীক আড়ম্বৰপূৰ্ণ আদৰণি
26 AUG 2023 10:04AM by PIB Guwahati
দক্ষিণ আফ্ৰিকা আৰু গ্ৰীচ ভ্ৰমণৰ অন্তত আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে বেংগালুৰুলৈ উভতি আহে। এই ভ্ৰমণৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দক্ষিণ আফ্ৰিকাত অনুষ্ঠিত ব্ৰিকছ শীৰ্ষ সন্মিলনত অংশ লৈ পৰৱৰ্তী সময়ত গ্ৰীচ ভ্ৰমণ কৰে। তেওঁ কেইবাখনো দ্বিপাক্ষিক বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰি দুয়োখন দেশৰ স্থানীয় চিন্তাশীল নেতাৰ সৈতে যোগাযোগ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দক্ষিণ আফ্ৰিকা আৰু গ্ৰীচৰ সজীৱ ভাৰতীয় জনগোষ্ঠীসমূহৰ সৈতেও বৈঠকত মিলিত হৈ তেওঁলোকৰ অৱদানক স্বীকাৰ কৰে আৰু জনসাধাৰণৰ সম্পৰ্ক সুদৃঢ় কৰে। ভ্ৰমণৰ সময়ত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে চন্দ্ৰযান-৩ৰ ঐতিহাসিক অৱতৰণ প্ৰত্যক্ষ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইছৰোৰ দলৰ সৈতে ব্যক্তিগতভাৱে মত বিনিময় কৰিবলৈ আৰু ভাৰতৰ উল্লেখযোগ্য চন্দ্ৰ কৃতিত্বৰ বাবে অভিনন্দন জনাবলৈ বেংগালুৰুত অৱতৰণ কৰে।
বেংগালুৰুৰ এইচ এ এল বিমানবন্দৰৰ বাহিৰত সমবেত হোৱা উৎসাহী নাগৰিকৰ পৰা প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীক উষ্ম আদৰণি জনোৱা হয়। “জয় জৱান, জয় কিষাণ” এই উত্তেজিত শ্লোগানেৰে ভাষণৰ আৰম্ভণিতে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিজ্ঞান আৰু গৱেষণাৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ শক্তিৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি “জয় বিজ্ঞান, জয় অনুসন্ধান” যোগ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে শ্বেয়াৰ কৰে যে দক্ষিণ আফ্ৰিকা আৰু গ্ৰীচ ভ্ৰমণৰ সময়ত তেওঁ ভাৰতৰ ঐতিহাসিক কৃতিত্বৰ ওপৰত তাত থকা লোকসকলৰ মাজত একেটা উত্তেজনা আৰু গৌৰৱৰ সাক্ষী হৈছিল, বিশেষকৈ চন্দ্ৰযান-৩ৰ সফলতাক লৈ, যিয়ে জাতিটোক বিশ্বব্যাপী স্বীকৃতি কঢ়িয়াই আনিছে।
ইছৰোৰ দলটোক সাক্ষাৎ কৰিবলৈ আগ্ৰহ প্ৰকাশ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতলৈ উভতি অহাৰ লগে লগে তেওঁ প্ৰথমে বেংগালুৰুলৈ অহাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। তেওঁ কৰ্ণাটকৰ ৰাজ্যপাল, মুখ্যমন্ত্ৰী, আৰু উপ-মুখ্যমন্ত্ৰীক চৰকাৰী প্ৰট’কল সৰল কৰাৰ বাবে কৰা অনুৰোধক গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে সহায় আৰু সহযোগিতাৰ বাবে ধন্যবাদ জনায়, যাতে তেওঁৰ ভ্ৰমণ দেশৰ বিজ্ঞানীসকলৰ কৃতিত্ব উদযাপনৰ ওপৰত কেন্দ্ৰিত হৈ থাকে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আদৰণিৰ বাবে সকলোকে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰি সমবেত নাগৰিকসকলৰ মাজত থকা উৎসাহৰ কথা লক্ষ্য কৰি ইছৰোলৈ আগবাঢ়ি গৈ চন্দ্ৰযান দলৰ মাজত এটা ৰোডশ্ব’ত অংশগ্ৰহণ কৰে।