Prime Minister's Office
PM’s departure statement ahead of his visit to South Africa and Greece
22 AUG 2023 6:17AM by PIB Delhi
I am visiting the Republic of South Africa from 22-24 August 2023 at the invitation of H.E Mr. Cyril Ramaphosa, President of South Africa, to attend the 15th BRICS Summit being held in Johannesburg under the South African Chairmanship.
BRICS has been pursuing a strong cooperation agenda across various sectors. We value that BRICS has become a platform for discussing and deliberating on issues of concern for the entire Global South, including development imperatives and reform of the multilateral system. This Summit will provide a useful opportunity for BRICS to identify future areas of cooperation and review institutional development.
During my stay in Johannesburg, I will also participate in BRICS–Africa Outreach and BRICS Plus Dialogue event that will be held as part of the BRICS Summit activities. I look forward to interacting with a number of guest countries that have been invited to participate in this event.
I also look forward to holding bilateral meetings with some of the Leaders present in Johannesburg.
From South Africa, I will travel to Athens, Greece on 25 August 2023 at the invitation of H.E. Mr. Kyriakos Mitsotakis, Prime Minister of Greece. This will be my first visit to this ancient land. I have the honour to be the first Indian Prime Minister to visit Greece after 40 years.
Contacts between our two civilizations stretch back over two millennia. In modern times, our ties have been strengthened by shared values of democracy, rule of law and pluralism. Cooperation in diverse sectors such as trade and investment, defence, and cultural and people-to-people contacts have been bringing our two countries closer.
I look forward to my visit to Greece opening a new chapter in our multifacted relationship.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মহাক্কী খা অফ্রিকা অমসুং গ্রিস খোঙচৎ মাংওইননা প্রধান মন্ত্রীগী খোঙশানবগী ৱারোল
22 AUG 2023 6:17AM by PIB Imphal
খা অফ্রিকাগী রাস্ত্রপতি মাতামেলা সিরিল রামাফোসানা চেবাউ পীরকপদগী খা অফ্রিকানা চিয়ারমেন ওইদুনা জোহেন্সবার্গতা পাংথোক্কদবা ১৫শুবা ব্রিক্স মীফম শরুক য়ানবা ওগস্ত ২২-ওগস্ত ২৪,২০২৩ ফাওবা ঐ খা অফ্রিকাগী চৎলি।
তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা মতেং পীনবা হেনগৎহন্নবা ব্রিক্সনা তকশিল্লি। চাউখৎ-থৌরাং অমসুং মালেমগী লুপশিংগী থবকশিংদা অওনবা পুরক্নবা য়াওনা গ্লোবেল সাউথকী ৱাফমশিং খন্ননবা ব্রিক্সনা মফম অমা ওইরে হায়না ঐখোয়না লৌরে। তুংগী মতেং পাংনগদবা হিরমশিং মশক খঙদোক্নবা অমসুং ইন্সতিতুৎশিংনা পায়খৎলিবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং হন্না য়েংশিন্নবা ব্রিক্সকী কান্নরবা খুদোংচাবা অমা মীফম অসিনা পীরগনি।
ঐনা জোহেন্সবার্গতা লৈরিঙৈদা, ব্রিক্স মীফমগী থবকশিংগী শরুক অমা ওইনা পাংথোক্কদবা ‘বিক্স-অফ্রিকা আউতরিচ এন্দ ব্রিকস প্লস দাইলোগ’ অখন্নবা থৌরম অমদা শরুক য়াগনি। মীফম অসি শরুক য়াবা লাক্কবা লৈবাকশিংগী লুচিংবশিংগা ৱারি শানগনি হায়বগী থাজবা ঐনা থম্লি।
খোঙচৎ মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা জোহেন্সবার্গতা লুচিংবা খরগা লৈবাক অনিগী ওইবা মীফমশিং পাংথোক্কনি হায়বগী থাজবা ঐনা থম্লি।
খা অফ্রিকা খোঙচৎ মতুংদা, ঐ ওগস্ত ২৫,২০২৩দা গ্রিসতা চৎকনি। মসি গ্রিসকী প্রধান মন্ত্রী কিরিয়াকো মিতসোতাকিসনা চেবাউ পীরকপগী চৎকদবনি। অরিবা লৈবাক অসিদা চৎপা মসিনা ঐগী অহানবা খোঙচৎনি। চহি ৪০গী মতুংদা গ্রিসতা চৎপা ভারতকী অহানবা প্রধান মন্ত্রী ওইগদবা অসিদা ঐ হরাওই।
ঐখোয়গী সভেত্য অনিগী মরক্ত মরী লৈনরক্নবা চহি লিশিং অনি হেল্লে। অনৌবা যুগশিংদা, লৈবাক অনিনা শরুক য়ামিন্নরিবা গনতন্ত্রগী গুনশিং, আইনগী কাংলোনশিং, ললোন-ইতিক, শেন থাদবা, ঙাক-শেন, কলচর অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা হিরম কয়াদা মতেং পীনবা হেনগৎহন্দুনা ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মরীশিং হেন্না চেৎশিনহল্লে।
ঐখোয়গী হিরম কয়াদা লৈরিবা মরুপ-মপাং ওইবা মরী অসি ঐগী গ্রিস খোঙচৎ অসিনা অনৌবা পান্দুপ অমা হাংদোক্লগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি।