Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi speaks with President of South Africa
The two leaders note progress in bilateral cooperation as India and South Africa celebrate 30th anniversary of diplomatic relations
President Ramaphosa briefs PM on the preparations underway for the BRICS Summit
PM looks forward to his visit to Johannesburg to participate in the BRICS Summit
President Ramaphosa conveys his full support to India’s G20 Presidency
03 AUG 2023 8:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi had a telephone conversation today with His Excellency, Mr. Matemela Cyril Ramaphosa, President of the Republic of South Africa.
The two leaders positively assessed the progress in bilateral cooperation, including in the context of the thirtieth anniversary of establishment of bilateral diplomatic relations being celebrated in 2023.
President Ramaphosa invited PM for the BRICS Summit being hosted by South Africa on August 22-24, 2023 and briefed him on the preparations for the same. PM accepted the invitation and conveyed that he looked forward to his visit to Johannesburg to participate in the Summit.
They also exchanged views on a number of regional and global issues of mutual interest.
President Ramaphosa conveyed his full support to India’s initiatives as part of its ongoing G-20 Presidency and said that he looked forward to visiting India to attend the G-20 Summit.
The two leaders agreed to remain in touch.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা খা অফ্রিকাগী রাস্ত্রপতিগা ৱারি শানখ্রে
ভারত অমসুং খা অফ্রিকানা কুতনিতিগী মরী লৈনরকপা চহি ৩০ মপুংফারকপগী হরাওবা ফোঙদোকপা ওইনা নাকল অনি মতেং পাংনবা হেনগৎলক্লিবা অসি লুচিংবা অনিনা খন্নখ্রে
ব্রিক্স মীফমগী থৌরাং তৌরিবগী মতাংদা রাস্ত্রপতি রামফোসানা প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখ্রে
ব্রিক্স মীফম শরুক য়ানবা মহাক জোহেন্সবর্গতা চৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা পীখ্রে
ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইরিবা অসিদা রাস্ত্রপতি রামাফোসানা মপুংফানা শৌগৎপা ফোঙদোকখ্রে
03 AUG 2023 8:28PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তেলিফোন্দা খা অফ্রিকাগী রাস্ত্রপতি মাতেমালা রামাফোসাগা ৱারি শানখ্রে। চৎলিবা চহি অসিদা ভারত অমসুং খা অফ্রিকানা কুতনিতিগী মরী লৈনরকপা চহি ৩০ মপুংফারকপগী থৌরম পাংথোক্কদৌরিবা অসি য়াওনা নাকল অনি মতেং পাংনবা চাউখৎলক্লিবা অসি লুচিংবা অনিনা খন্নখ্রে।
খা অফ্রিকানা য়ুম্বু ওইদুনা ওগস্ত ২২-২৪,২০২৩দা পাংথোক্কদৌরিবা ব্রিক্স মীফম শরুক য়ানবা রাস্ত্রপতি রামাফোসানা প্রধান মন্ত্রীদা চেবাউ পীখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা চেবাউ অদু অয়াবা পীখ্রে অমসুং মীফম অসি শরুক য়ানবা মহাক জোহেন্সবর্গতা চৎকনি হায়না মহাক্না থাজবা পীখি।
মখোয়না লৈবাক অনিমক্না দরকার ওইবা ৱাফমশিং অমসুং মালেমগী ওইবা ৱাফমশিং খন্নখি।
ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইদুনা লৈবাক অসিনা পায়খৎলিবা থবকশিংদা রাস্ত্রপতি রামাফোসানা মপুংফানা শৌগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং জি-২০ মীফম শরুক য়ানবা মহাক ভারত্তা চৎকনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
মখা তানা পাউ ফাউনবা হায়না লুচিংবা অনিনা য়ানখি।