Ministry of Health and Family Welfare
Union Minister for Health and Family Welfare Dr Mansukh Mandaviya to inaugurate Swasthya Chintan Shivir on 14th July, 2023 at Dehradun, Uttarakhand
Union Ministers of State for Health and Family Welfare, Dr Bharati Pravin Pawar, Prof. SP Singh Baghel, and Health Ministers of States and Union Territories expected to attend Swasthya Chintan Shivir
12 JUL 2023 2:16PM by PIB Delhi
Union Minister for Health and Family Welfare, Dr Mansukh Mandaviya will inaugurate the Swasthya Chintan Shivir on 14th July, 2023 at Dehradun, Uttarakhand. The two day Swasthya Chintan Shivir will be organized by the Ministry of Health and Family Welfare along with the Central Council of Health and Family Welfare. The event will be attended by the Ministers of State for Health and Family Welfare, Dr Bharati Pravin Pawar and Prof. SP Singh Baghel. Health Ministers of various States and Union Territories as well as senior officials from the Health Ministry and States are expected to join this important event.
The two-day event will begin with tabling of the Action Taken Report of the 14th Convention of the Central Council of Health and Family Welfare. It will be followed by sessions focusing on various facets of healthcare in India today. The sessions will highlight four aspects of Ayushman Bharat, including Ayushman Bharat-Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (PMJAY), Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM), Health and Wellness Centres, as well as Pradhan Mantri Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission(PM-ABHIM).
The thematic sessions will also focus on the National Tuberculosis Elimination Programme, the elimination of measles, rubella, and the implementation of the PCPNDT Act in India. The sessions will highlight the role of Public Health Management Cadre, as well as the status of Medical, Nursing, and Allied Health Education in the country.
Discussions will also be held on National Organ Transplant Programme, as well as the District Residency Programme. Additionally, the sessions will focus on the burden of Non-communicable diseases, and Sickle Cell Disease.
The Swasthya Chintan Shivir will have interactive sessions with the stakeholders with the aim to arrive at solutions for healthcare challenges in the country, as well as harness the opportunities to create a healthier nation.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা উত্তরাখন্দগী দেহরাদুন্দা জুলাই ১৪, ২০২৩দা স্বস্থ্য চিন্তন সিবির হৌদোক্কদৌরি
হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দোক্তর ভারতী প্রবিন পৱার, প্রোফেসর এস.পি. সিংহ বঘেল, অমদি স্তেত অমদি য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংগী হকশেল মন্ত্রীশিংনা স্বাস্থ্য চিন্তন সিবিরদা শরুক য়ারবা য়াই
12 JUL 2023 2:16PM by PIB Imphal
হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী, দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা জুলাই ১৪, ২০২৩দা উত্তরাখন্দগী দেহরাদুন্দা স্বস্থ্য চিন্তন সিবির হৌদোক্কদৌরি‍। নুমিৎ নিনি চত্থগদবা স্বস্থ্য চিন্তন সিবির অসি হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না সেন্ত্রেল কাউন্সিল ওফ হেল্থ এন্দ ফেমিলী ৱেলফ্যারনা পুন্না পাঙথোক্কদবনি‍। থৌরম অসিদা হকশেল অমদি য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর ভারতী প্রবিন পৱার অমদি প্রোফেসর সিংহ বঘেল শরুক য়াগনি‍। তোঙান তোঙানবা স্তেত অমদি য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংগী হকশেল মন্ত্রীশিং লোয়ননা হকশেল মন্ত্রালয় অমদি স্তেতশিংগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংসু মরুওইবা থৌরমসিদা শরুক য়ারবা য়াই‍।
নুমিৎ নিনি চত্থগদবা থৌরম অসি ১৪শুবা কন্ভেন্সন ওফ দি সেন্ত্রেল কাউন্সিল ওফ হেল্থ এন্দ ফেমিলী ৱেলফ্যারগী এক্সন তেকন রিপোর্ত পুথোক্তুনা হৌদোক্কনি‍। মসিগী তুংদা, ঙসি ভারত্তা লৈরিবা হেল্থকেয়রগী তোঙান তোঙানবা মায়ওনশিংদা য়ুম্ফম ওইবা সেসনশিং পাঙথোক্কনি‍। সেসনশিং অসিনা অয়ুস্মান ভারত-প্রধান মন্ত্রী জন অরোগ্য য়োজনা (পি.এম.জে.এ.ৱাই.), অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.), হেল্থ এন্দ ৱেলনেস সেন্তরশিং, লোয়ননা প্রধান মন্ত্রী অয়ুস্মান ভারত হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর মিসন (পি.এম.-এ.বি.ঐচ.আই.এম.) হায়রিবা অয়ুস্মান ভারতকী মশা মরিগী মরমদা খন্নগনি‍।
থীম নাইবা সেসনশিংনা নেস্নেল ত্যুবরকুলোসিস ইলিমিনেসন প্রোগ্রাম, মীজল্স, রুবেলা মুত্থৎপা, অমদি ভারত্তা পি.সি.পি.এন.দি.তি. এক্ত চৎনহনবা হায়রিবশিং অসিদা মীৎয়েঙ থমগনি‍। সেসনশিং অসিনা পব্লিক হেল্থ মেনেজমেন্ত কেদরশিংগী থৌদাং, লোয়ননা লৈবাকসিগী মেদিকেল, নর্সিং অমদি এলাইদ হেল্থ এজুকেসনগী ফীভমশিং নৈনগনি‍।
নেস্নেল ওর্গান ত্রান্সপ্লান্ত প্রোগ্রাম, লোয়ননা দিস্ত্রিক্ত রেসিদেন্সী প্রোগ্রামগী মতাঙদসু খন্নগনি‍। মসিগী মথক্তা, সেসনশিং অসিনা লৌনগন্দবা লায়নাশিং অমদি সিকল সেল লায়নাশিংগী মতাঙদসু খন্নগনি‍।
স্বস্থ্য চিন্তন সিবির অসিদা লৈবাকসিগী হেল্থকেয়র চেলেঞ্জশিংগী পাম্বৈ পুথোকপা লোয়না মশা মউ হেন্না ফবা লৈবাক অমা শেম্নবগী খুদোংচাবশিং লোকশিনবগী পান্দমদা স্তেকহোল্দরশিংগা লোয়ননা ইন্তরেক্তিব সেসনশিংসু পাঙথোক্কনি‍।