Ministry of Road Transport & Highways
Draft notification issued mandating installation of air-conditioning system in cabins of motor vehicles belonging to categories N2 and N3, manufactured from 1st January 2025 onwards
11 JUL 2023 4:42PM by PIB Delhi
Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH) has issued a draft notification dated 10 July 2023 mandating the installation of air-conditioning system in the cabins of motor vehicles belonging to categories N2 and N3, manufactured from 1st January 2025 onwards.
Click here to see the gazette notification

ସଡକ ପରିବହନ ଓ ରାଜପଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
2025 ଜାନୁଆରୀ ପହିଲାରୁ ନିର୍ମାଣ ହେବାକୁ ଥିବା ଏନ2 ଓ ଏନ3 ମୋଟର ଯାନ କ୍ୟାବିନରେ ଏୟାର କଣ୍ଡିସନ ଲଗାଇବା ବାଧ୍ୟତାମୂଳକ
ସଡ଼କ ପରିବହନ ଓ ରାଜପଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଚିଠା ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି
11 JUL 2023 4:42PM by PIB Bhubaneswar
ଆଗାମୀ 2025 ଜାନୁଆରୀ ପହିଲା ପରେ ନିର୍ମାଣ ହେବାକୁ ଥିବା ଏନ2 ଏବଂ ଏନ3 ବର୍ଗର ମୋଟର ଯାନ କ୍ୟାବିନରେ ବାତାନୁକୂଳିତ ବା ଏୟାର କଣ୍ଡିସନ ସିଷ୍ଟମ ସଂଯୋଗ କରିବା ବାଧ୍ୟତାମୂଳକ ହେବ । ଏ ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ 10 ଜୁଲାଇ 2023ରେ ସଡ଼କ ପରିବହନ ଓ ରାଜପଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଚିଠା ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି କରାଯାଇଛି ।
ଏୟାର କଣ୍ଡିସନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଲାଗିବାକୁ ଥିବା କ୍ୟାବିନର ପ୍ରଦର୍ଶନ ପରୀକ୍ଷଣକୁ ଆଇଏସ 14618: 2022 ଅନୁଯାୟୀ କରାଯିବ, ଯାହାକି ବିଭିନ୍ନ ସମୟରେ ସଂଶୋଧନ କରାଯାଇଛି।