Prime Minister's Office
PM lays foundation stone for several infrastructure development projects worth around Rs 6,100 crores in Warangal, Telangana
Lays foundation stone for 176 km long National Highway projects worth over Rs 5,550 crores
Lays foundation stone for Railway Manufacturing Unit in Kazipet worth over Rs 500 crores
Performs darshan & Puja at Bhadrakali Temple
“Capabilities of Telugu people have always enhanced the capabilities of India”
“The new youthful India of today is brimming with energy”
“Fast-paced development in India is impossible with obsolete infrastructure”
“Telangana is connecting surrounding economic centers and becoming a hub of economic activity”
“Manufacturing sector is becoming huge source of employment for youth”
08 JUL 2023 12:46PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi laid the foundation stone for several crucial infrastructure development projects in Telangana worth around Rs 6,100 crores in Warangal, Telangana today. The development works include 176 km long National Highway Projects worth over Rs 5,550 crores and a Railway Manufacturing Unit in Kazipet to be developed at a cost of over Rs 500 crores. The Prime Minister also performed darshan and pooja at Bhadrakali Temple.
Addressing the gathering, the Prime Minister remarked that even though Telangana is a relatively new state and has completed only 9 years of its existence, the contributions of Telangana and its people have been very significant in the history of India. “The capabilities of Telugu people have always enhanced the capabilities of India”, he said. The Prime Minister highlighted the significant role of the citizens of Telangana in making India the 5th largest economy in the world and expressed confidence in the growth in opportunities as the world looks towards India as an investment destination. “There is a lot of anticipation for Viksit Bharat”, he added.
“The new youthful India of today is brimming with energy”, the Prime Minister said as he acknowledged the advent of a golden period in the third decade of the 21st century and urged everyone to make full use of this period. Stressing that no part of India should be left behind in terms of fast-paced development, the Prime Minister highlighted the emphasis on improving Telangana’s infrastructure and connectivity in the last 9 years. He congratulated the people of Telangana for the projects of today that are worth more than 6,000 crores.
The Prime Minister stressed the need to find new ways to achieve new goals as he pointed out that fast-paced development in India is impossible with obsolete infrastructure. Noting that poor connectivity and expensive logistic costs hinder the progress of businesses, the Prime Minister highlighted the multifold increase in the speed and scale of development by the Government. He gave examples of highways, expressways, economic corridors and industrial corridors which are creating a network and said the two-lane and four-lane highways are being converted to four and six-lane highways respectively. The Prime Minister informed that the highway network of Telangana has seen a two-fold rise from 2500 km to 5000 km. He also mentioned that the construction of 2500 km of national highways is under different stages of development. He also informed that the dozens of corridors that are under construction as part of the Bharatmala Project pass through Telangana and gave examples of Hyderabad - Indore Economic Corridor, Chennai - Surat Economic Corridor, Hyderabad - Panji Economic Corridor and Hyderabad - Visakhapatnam Inter Corridor. In a way, the Prime Minister continued, Telangana is connecting the surrounding economic centers and becoming a hub of economic activity.
Speaking about the Mancherial – Warangal section of Nagpur – Vijayawada Corridor whose foundation stone is laid today, the Prime Minister said that it will provide modern connectivity to Telangana with Maharashtra and Andhra Pradesh while also reducing the distance between Mancherial and Warangal and put an end to traffic woes. “The region is home to many tribal communities and has been neglected for a long time”, he interjected. Shri Modi said that this corridor will give vision to multimodal connectivity in the state and the four-laning of the Karimnagar-Warangal section will strengthen connectivity to the Hyderabad-Warangal Industrial Corridor, Kakatiya Mega Textile Park and Warangal SEZ.
The Prime Minister emphasized that the increased connectivity in Telangana is directly benefiting the industry and tourism of the state as traveling to heritage centers and places of faith in Telangana is now becoming more convenient. He also mentioned the agricultural industry and the granite industry of Karimnagar and said that the efforts of the Government are directly assisting them. “Be it farmers or laborers, students or professionals, everyone is getting benefited. The youth are also getting new employment and self-employment opportunities near their homes”, he added.
Throwing light on the Make in India campaign and how the manufacturing sector is becoming a huge source of employment for the youth in the country, the Prime Minister mentioned the PLI scheme to encourage manufacturing in the country. “Those who are manufacturing more are getting special assistance from the Government”, Shri Modi said he informed about more than 50 big projects being implemented in Telangana under this scheme. The Prime Minister also touched upon India creating a new record in defence exports this year. He informed that India's defence export which was around Rs 1000 crores 9 years ago, has crossed Rs 16,000 crores today. He mentioned Bharat Dynamics Limited based in Hyderabad and said that it is also reaping the benefits.
The Prime Minister also touched upon Indian Railways setting new records and new milestones in terms of manufacturing. He highlighted the buzz around ‘Made in India’ Vande Bharat trains and said that Indian Railways has manufactured thousands of modern coaches and locomotives over the years. Referring to the Railway Manufacturing Unit, Kazipet whose foundation stone is laid today, the Prime Minister said that it is a rejuvenation of Indian Railways and Kazipet will become part of the new energy of Make in India. Due to this, the Prime Minister said, new employment opportunities will be created in this area and every family will be benefited in one way or the other. Concluding the address, the Prime Minister said, “This is Sabka Saath, Sabka Vikas” as he urged to take Telangana forward on this mantra of development.
Governor of Telangana, Dr Tamilisai Soundararajan, Union Minister for Road, Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari, Union Minister for Tourism, Shri G Kishan Reddy and Member of Parliament, Shri Sanjay Bandi among others were present on the occasion.
Background
The Prime Minister laid the foundation stone for 176 km long National Highway projects worth over Rs 5,550 crores. The projects include 108 km long Mancherial – Warangal section of Nagpur – Vijayawada Corridor. The section will reduce the distance between Mancherial and Warangal by around 34 km, thus reducing travel time and decongesting traffic on NH-44 and NH-65. He also laid the foundation stone for the upgradation of the 68 km long Karimnagar – Warangal section of NH-563 from the existing two-lane to a four-lane configuration. This will help in improving connectivity to Hyderabad-Warangal Industrial Corridor, Kakatiya Mega Textile Park and SEZ at Warangal.
The Prime Minister laid the foundation stone of the Railway Manufacturing Unit, Kazipet. To be developed at a cost of over Rs 500 crores, the modern manufacturing unit will have enhanced Rolling Stock manufacturing capacity. It will be equipped with the latest technology standards and facilities such as Robotic Painting of Wagons, State-of-the-art Machinery and a Plant with modern material storage and handling. It will help in local employment generation and the development of ancillary units in nearby areas.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা তেলাঙ্গানাগী ৱারাঙ্গলদা লুপা করোর ৬,১০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
লুপা করোর ৫,৫৫০ রোমগী কিমি ১৭৬গী নেসনেল হায়ৱেজ প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি
কাজিপেত্তা লুপা করোর ৫০০ চঙনা রেলৱে মেনুফেকচরিং য়ুনিত শানবা উরেপ-উয়ুং তমখি
ভাদ্রকালি লাইশঙদা পুজা পাংথোকখি
“তেলুগু মীয়ামগী হৈথোই-শিংথোইবনা ভারতকী থবক তৌবা ঙম্বা হেনগৎহল্লে”
“ঙসিগী ভারতকী নহারোলশিং শক্তিগা লোয়ন্না শরুক য়ারি”
“ইনফ্রাস্ত্রকচর নিংথিনা লৈতনা ভারতনা য়াংনা চাউখৎপা ঙম্লোই”
“শেন-থুমগী মফমশিংগা তেলাঙ্গানাগা শম্নরি অমসুং শেন-থুম তানবগী মফম অমা ওইরে”
“মেনুফেকচরিং সেক্তর অসি নহারোলশিং থবক পীনবা অচৌবা মফম অমা ওইরক্লে”
08 JUL 2023 12:46PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তেলাঙ্গানাগী ৱারাঙ্গলদা লুপা করোর ৬,১০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগী মনুংদা লুপা করোর ৫,৫৫০ রোমগী কিমি ১৭৬গী নেসনেল হায়ৱেজ প্রোজেকশিং অমসুং কাজিপেত্তা লুপা করোর ৫০০ চঙনা রেলৱে মেনুফেকচরিং য়ুনিত শাবা য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা ভাদ্রকালি লাইশঙদা পুজা পাংথোকখি।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তেলাঙ্গানা অসি অনৌবা রাজ্য অমা ওইরবসু রাজ্য অসি চহি ৯ মপুংফারে। ভারতকী পুৱারিদা তেলাঙ্গানা অমসুং মসিগী মীয়াম্না পাংথোকখিবা থবকশিং শিংথানিঙাইনি। তেলুগু মীয়ামগী হৈথোই-শিংথোইবনা ভারতকী থবক তৌবা ঙম্বা হেনগৎহল্লে। মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা ৫শুবা ইকোনোমি ওইহনবদা তেলাঙ্গানা মীয়ামগী থৌদাং শিংথানিঙাইনি অমসুং মালেম্না ভারত অসি শেন থাদফম অমা ওইনা লৌনরবা মরম্না খুদোংচাবা কয়া হেনগৎলক্নবগী থাজবা লৈরে। চাউখৎলবা ভারতকী মরমদা ৱারি শান্নবা কয়া লৈরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসিগী ভারতকী নহারোলশিং শক্তিগা লোয়ন্না শরুক য়ারি। ২১শুবা চহিচাগী অহুমসুবা দিকেত্তা সনাগী যুগ অমা হৌরকখি অমসুং মীওই খুদিংমক্না মতম অসি মপুংফানা শীজিন্নগদবনি। চাউখৎ-থৌরাংগী লমদা ভারতকী মফম অমতা হুন্দোকলম্লোইদবনি। হৌখিবা চহি ৯ অসিদা তেলাঙ্গানাগী ইনফ্রাস্ত্রচরশিং শিংথাবা য়ানা চাউখৎলে। ঙসিগী লুপা করোর ৬০০০ হেনবগী প্রোজেকশিং অসিগীদমক মহাক্না তেলাঙ্গানাগী মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পান্দমশিং ফংনবা অনৌবা লম্বীশিং থিবা দরকার ওই অমসুং ইনফ্রাস্ত্রচর য়াওদনা ভারতনা য়াংনা চাউখৎপা ওইথোক্লোই। লম্বী-থোং ফত্তবা অমসুং পুথোক-পুশিন্দা শেন য়াম্না চঙহনবা অসিনা ললোন-ইতিক চাউখৎপদা থিন্থহল্লি। সরকারনা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং য়াংনা অমসুং পাক-চাউনা পায়খৎলে। হায়ৱেশিং, এক্সপ্রেৱেশিং, ইকোনোমিক কোরিদোরশিং অমসুং ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোরশিংগী নেতৱার্ক অমা শেম্লে অমসুং লেন-২ অমসুং লেন-৪গী হায়ৱেশিং লেন-৪ অমসুং লেন-৬গী হায়ৱেশিং ওইনা ওনখৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তেলাঙ্গানাগী হায়ৱে নেতৱার্ক শরুক অনি হেনগত্তুনা কিমি ২৫০০দগী কিমি ৫০০০দা হেনগৎলে। কিমি ২৫০০গী নেসনেল হায়ৱেশিং শেমগৎপগী থবক চৎথরি। তেলাঙ্গানা ফাওদুনা ভারতমালা প্রোজেক্কী মখাদা কোরিদোর কয়া শেমগৎলি অমসুং মসিগী মনুংদা হায়দ্রবাদ-ইন্দোর ইকোনোমিক কোরিদোর, চেন্নাই-সুরত ইকোনোমিক কোরিদোর, হায়দ্রবাদ-পানজি ইকোনোমিক কোরিদোর অমসুং হায়দ্রবাদ-ভিশাখাপত্নম ইন্তর কোরিদোর য়াওরি। শেন-থুমগী মফমশিংগা তেলাঙ্গানাগা শম্নরি অমসুং শেন-থুম তানবগী মফম অমা ওইরে।
ঙসি উরেপ-উয়ুং তমখিবা নাগপুর-বিজায়াৱাদা কোরিদোরগী মাঞ্চেরিয়েল-ৱারাঙ্গল সেক্সনগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মসিনা তেলাঙ্গানাগা মহারাস্ত্রা অমসুং অন্ধ্র প্রদেসকা শম্নবা হেনগৎহনগনি অমসুং মাঞ্চেরিয়েল অমসুং ৱারাঙ্গলগী মরক্তা লৈরিবা অরাপ্পা হন্থহল্লগনি। লমদম অসি ত্রাইবেল ফুরুপ কয়াগী লৈফম্নি অমসুং মতম কয়া মীরাইদুনা লাকখি। মসিগী কোরিদোর অসিনা রাজ্য অসিদা চৎথোক-চৎশিনগী থবক ফগৎহল্লগনি অমসুং কারিমনগর-ৱারাঙ্গল সেক্সন লেন-৪দা ওনখৎপা অসিনা হায়দ্রবাদ-ৱারাঙ্গল ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর, কাকাতিয়া মেগা তেক্সতাইল পার্ক অমসুং ৱারাঙ্গল এস.ই.জেৎ শম্নবা হেনগৎহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা হায়খি তেলাঙ্গানাগী লম্বী-থোং ফগৎহনবা অসিনা রাজ্য অসিগী হেরিতেচ সেন্তরশিং অমসুং লাইনিংগী মফমশিংদা চৎপদা হেন্না খুদোংচাহন্দুনা মসিনা তেলাঙ্গানাগী তুরিজম অমসুং ইন্দস্ত্রিদা হকথেংননা কান্নবা পীরগনি। করিমনগরগী লৌউ-শিংউগী উদোগ অমসুং গ্রেনাইত ইন্দস্ত্রি সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিংনা কান্নবা পীরে। লৌমীশিং নত্ত্রগা শিন্মীশিং, মহৈরোয়শিং নত্ত্রগা শীনফম অমগী মীওইশিং, মীওই খুদিংমক কান্নবা ফংলে। নহারোলশিং মখোয়গী য়ুম ময়াদা অনৌবা থবক অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজনবা খুদোংচাবশিং ফংলে।
কমদৌনা মেনুফেকচরিং সেক্তর অসি নহারোলশিং থবক পীনবা অচৌবা মফম অমা ওইরকপগে হায়বগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পি.এল.আই স্কিম্না লৈবাক অসিদা মেনুফেকচরিং পুক্নিং থৌগৎলে। মেনুফেকচরিংদা লৈরিবা মীওইশিং খুদোংচাবা হেন্না ফংলে। স্কিম অসিগী মখাদা তেলাঙ্গানাদা অচৌবা প্রোজেক ৫০ হেন্না পায়খৎলে। চহি অসিদা ভারতনা ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং মপান্দা থাদোকপগী অনৌবা রেকোর্দ থম্লে। হৌখিবা চহি ৯দা ভারতনা ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং মপান্দা থাদোকপা লুপা করোর ১৬,০০০ য়ৌখি। ভারত দাইনামিক্স লিমিতেদ হায়দ্রবাদনা মসিগী কান্নবশিং ফংলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মেনুফেকচরিংগী লমদা ভারত রেলৱেজনা অনৌবা রেকোর্দশিং থম্লে অমসুং অনৌবা থবক কয়া মাইপাক্না পায়খৎলে। মেক ইন ইন্দিয়াগী মখাদা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেনশিং শারে অমসুং চহি খর অসিদা ভারত রেলৱেজনা অনৌবা কোচশিং অমসুং লোকোমোতিপ লিশিং কয়া শাখ্রে। কাজিপেত্তা রেলৱে মেনুফেকচরিং য়ুনিত শানবা ঙসি উরেপ-উয়ুং তম্লিবা অসিনা ভারত ৱেলৱে হেন্না ফগৎহল্লগনি অমসুং কাজিপেত মেক ইন ইন্দিয়াগী অনৌবা শক্তিগী অনৌবা মফম অমা ওইরগনি। প্রোজেক অসিনা মফম অসিদা অনৌবা থবক ফংনবা খুদোংচাবা কয়া ফংলগনি অমসুং মওং অমা নত্ত্রগা মওং অমদা ইমুং খুদিংমক কান্নবা ফংলগনি। মসি সবকা সাথ, সবকা বিকাস হায়বা অদুনি অমসুং মসিগী চাউখৎপগী লাইৱা অসিগা লোয়ননা তেলাঙ্গানা মাঙলোমদা চঙশিনগনি।
থৌরম অদুদা তেলাঙ্গানাগী রাজ্যপাল দোক্তর তামিলিসাই সাউন্দরারাজন, রোদ, ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকরি, তুরিজমগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী জি কিসন রেদ্দি অমসুং এম.পি শ্রী সঞ্জয় বান্দি শরুক য়াখি।
নুঙগীৱারোল
প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমখিবা মরুওইবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা লুপা করোর ৫,৫০০ হেনবগী কিলোমিতর ১৭৫ শাংবা নেসনেল হায়ৱেজ প্রোজেকশিং য়াওরি। প্রোজেকশিংগী মনুংদা নাগপুর-বিজায়াৱাদা কোরিদোরগী কিলোমিতর ১০৮ শাংবা মাঞ্চেরিয়েল-ৱারাঙ্গাল সেক্সন য়াওরি। সেক্সন অসিনা মাঞ্চেরিয়েল অমসুং ৱারাঙ্গালগী কিলোমিতর ৩৪ তেনশিনহনগনি অমসুং এন.ঐচ-৪৪ অমসুং এন.ঐচ-৬৫ দা লম্বী চিনবা হন্থহনগনি। মহাক্না এন.ঐচ-৫৬৩গী কিলোমিতর ৬৮ শাংবা কারিমনাগর-ৱারাঙ্গাল সেক্সন ফগৎহন্নবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। মসিনা হায়দ্রবাদ-ৱারাঙ্গাল ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর, কাকাতিয়া মেগা তেক্সতাইল পার্ক অমসুং এস.ই.জেৎ ৱারাঙ্গালদা চৎথোক-চৎশিনগী ফিবম ফগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱে মেনুফেকচরিং য়ুনিত, কাজিপেত শানবা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। ৱাগোন শানবা য়ুনিত অসি লুপা করোর ৫০০ চঙনা পায়খৎকদবনি। মসিদা খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজি অমসুং ৱাগোনশিং রোবোতনা রং থাবগী থবকশিং য়াওগনি অমসুং অনৌবা মেছিনশিং অমসুং অনৌবা পোৎ-চৈ থমফমশিং য়াওগনি। মসিনা মফম অদুদা থবক ফংনবগী খুদোংচাবা পীগনি।