Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah approves release of Rs.6,194.40 crore to 19 State Governments under the State Disaster Response Fund (SDRF)
The Central Government, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, has already approved release of Rs.3649.40 crore as Central share of SDRF to 09 States during year 2023-24
Based on 15th Finance Commission recommendations, the Central Government, has allocated Rs.1,28,122.40 crore for SDRF for years 2021-22 to 2025-26
30 JUN 2023 7:50PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, today approved release of Rs.6,194.40 crore to 19 State Governments under the State Disaster Response Fund (SDRF).
The amount includes Rs.1,209.60 crore as Central share of the State Disaster Response Fund (SDRF) to four States (Chhattisgarh, Meghalaya, Telangana, Uttar Pradesh) for year 2022-23 and Rs.4,984.80 crore to 15 States (Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Bihar, Goa, Haryana, Himachal Pradesh, Kerala, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Odisha, Punjab, Tamil Nadu, Tripura) for year 2023-24. The release of funds will help States undertake relief measures during the current Monsoon season.
The Central Government, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, has already approved release of Rs.3649.40 crore as Central share of SDRF to 09 States during year 2023-24. Based on 15th Finance Commission recommendations, the Central Government, has allocated Rs.1,28,122.40 crore for SDRF for years 2021-22 to 2025-26.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমদি কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা স্তেত দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দ (এস.দি.আর.এফ.)কী মখাদা স্তেত ১৯গী লৈঙাক্তা লুপা করোর ৬,১৯৪.৪০ থাদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা কেন্দ্র লৈঙাক্না ২০২৩-২৪ মনুংসিদা স্তেত ০৯দা এস.দি.আর.এফ.গী কেন্দ্রগী শরুক ওইনা লুপা করোর ৩৬৪৯.৪০ থাদোক্নবা হান্ননা অয়াবা পীখ্রবনি
১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসন্দা য়ুম্ফম ওইরগা, কেন্দ্র লৈঙাক্না ২০২১-২২ দগী ২০২৫-২৬ ফাওবগী ওইনা এস.দি.আর.এফ.কী লুপা করোর ১,২৮,১২২.৪০ খাইদোক্তুনা থম্লে
30 JUN 2023 7:50PM by PIB Imphal
ঙসি কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমদি কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত সাহনা স্তেত দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দ (এস.দি.আর.এফ.)কী মখাদা স্তেত লৈঙাক ১৯দা লুপা করোর ৬,১৯৪.৪০ থাদোক্নবা অয়াবা পীখ্রে।
শেনফম অসিদা, ২০২২-২৩গী ওইনা স্তেত মরি (ছত্তিসগর, মেঘালয়, তেলঙ্গনা, উত্তর প্রদেশ)তা স্তেত দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দ (এস.দি.আর.এফ.)কী কেন্দ্রগী শরুক ওইনা লুপা করোর ১,২০৯.৬০ অমদি ২০২৩-২৪গী ওইনা স্তেত ১৫ (অন্ধ্র প্রদেশ, অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, বিহার, গোৱা, হরিয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, কেরলা, মহারাস্ত্র, মনিপুর, মেঘালয়, ওরিসা, পঞ্জাব, তামিল নাদু, ত্রিপুরা)গী লুপা করোর ৪,৯৮৪.৮০ য়াওরি। ফন্দ অসি থাদোকপনা চৎলিবা নোংজুথা মতমসিদা স্তেতশিংনা তেংবাংগী থবক থৌরাংশিং পায়খৎপদা মতেং ওইহল্লগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা কেন্দ্র লৈঙাক্না ২০২৩-২৪ মনুংদা স্তেত ০৯দা এস.দি.আর.এফ.গী কেন্দ্রগী শরুক ওইনা লুপা করোর ৩৬৪৯.৪০ থাদোক্নবা অয়াবা হান্ননা পীখ্রবনি। ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসন্দা য়ুম্ফম ওইরগা, কেন্দ্র লৈঙাক্না ২০২১-২২ দগী ২০২৫-২৬ ফাওবগী ওইনা এস.দি.আর.এফ.কী লুপা করোর ১,২৮,১২২.৪০ খাক্তুনা থমখ্রে।