Ministry of Railways
Railways earns Rs 14642 Crores from Freight loading in May 2023
Freight Earnings increases by 4% as compared to the same period of last year (Rs. 14,084 Crores)
Railways achieve Freight Loading of 134 MT in May 2023, showing an improvement of 2% over last year freight loading 131 MT for the same period
08 JUN 2023 5:23PM by PIB Delhi
During the month of May 2023, originating freight loading of 134 MT has been achieved against loading of 131.50 MT in May 2022, which is an improvement of approx 2% over the last year. Freight revenue of Rs. 14641.83 crore have been achieved in May 2023 against Rs 14083.86 crore freight earnings in May 2022, thereby an improvement of about 4% over last year.
On cumulative basis from April – May 2023, freight loading of 260.28 MT achieved against last year loading of 253.48 MT, an improvement of approximate 3% over last year loading. Railways have earned Rs 28512.46 crore against Rs 27066.42 crore over the last year which is an improvement of approx 5% as compared to the same period of the last year.
IR has achieved freight loading of 65.89 MT in Coal, followed by 15.23 MT in Iron Ore, 13.20 MT in cement, 10.96 MT in Balance other goods, 6.79 MT in containers, 4.89 MT in Fertilizer, 4.85 MT in Food grains and 4.23 MT in mineral oil in May’2023.
Following the Mantra, “Hungry For Cargo”, IR has made sustained efforts to improve the ease of doing business as well as improve the service delivery at competitive prices. The customer centric approach and work of Business Development Units backed up by agile policy making helped Railways towards this significant achievement.

রেলৱে মন্ত্রালয়
২০২৩গী মেদা রেলৱেনা পোৎ পুথোক-পুসিন তৌবদা লুপা করোর ১৪৬৪২ তানখি
হৌখিবা চহিগী মানবা মতমগা চাংদম্নবদা পোৎ পুথোক-পুসিন তৌবদা চাদা ৪ হেন্না তানখি (লুপা করোর ১৪,০৮৪)
২০২৩গী মেদা রেলৱেনা মেত্রিক তন ১৩৪গী পোৎ পুথোক-পুসিন তৌদুনা মমাং চহিগী মানবা মতমদা মেত্রিক তন ১৩১গী পোৎ পুথোক-পুসিন তৌখিবা অদুদগী চাদা ২ হেনগৎপা অদু উৎলে
08 JUN 2023 5:23PM by PIB Imphal
রেলৱেনা ২০২৩গী মে থা মনুংদা মেত্রিক তন ১৩৪গী পোৎ পুথোক-পুসিন তৌখি, মমাং চহিগী মে থাদা মেত্রিক তন ১৩১.৫০গী পোৎ পুথোক-পুসিন তৌখি। মমাং চহিগা য়েংনবদা পোৎ পুথোক-পুসিন তৌবদা চাউরাক্না চাদা ২ হেনগৎখি। ২০২২গী মে থাদা পোৎ পুথোক-পুসিন তৌবগী রেভেন্যু লুপা করোর ১৪০৮৩.৮৬ ওইখিবা অদু ২০২৩গী মে থাদা লুপা করোর ১৪৬৪১.৮৩ ওইদুনা মমাং চহিদগী চাউরাক্না চাদা ৪ হেনখি।
মমাং চহিগী এপ্রিলদগী মে ফাওবদা মেত্রিক তন ২৫৩.৪৮গী পোৎ পুথোক-পুসিন তৌখিবা অদুগা চাংদম্নবদা ২০২৩গী এপ্রিলদগী মে ফাওবদা মেত্রিক তন ২৬০.২৮গী পোৎ পুথোক-পুসিন তৌদুনা মমাং চহিদগী চাউরাক্না চাদা ৩ হেনগৎলে। রেলৱেনা হৌখিবা চহিদা লুপা করোর ২৭০৬৬.৪২ তানখিবা অদুগা য়েংনবদা লুপা করোর ২৮৫১২.৪৬ তান্দুনা মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা চাউরাক্না চাদা ৫ হেনখি।
২০২৩গী মে থাদা ইন্দিয়ন রেলৱেনা কোয়লাদা মেত্রিক তন ৬৫.৮৯গী পোৎ পুথোক-পুসিন তৌবা ঙমখি, মদুগী মখা তারকপদা আইরন ওরদা মেত্রিক তন ১৫.২৩, সিমেন্তদা মেত্রিক তন ১৩.২০, লেমহৌরিবা অতোপ্পা পোৎ-চৈশিংদা মেত্রিক তন ১০.৯৬, কন্তেনরদা মেত্রিক তন ৬.৭৯, ফর্তিলাইজরদা মেত্রিক তন ৪.৮৯, মহৈ মরোংদা মেত্রিক তন ৪.৮৯ অমসুং মিনরেল ওইলদা মেত্রিক তন ৪.২৩ পুথোক-পুসিন তৌখি।
হঙগ্রী ফোর কার্গোগী মন্ত্রা ঙাক্না চৎতুনা ইন্দিয়ন রেলৱেনা লালোন ইতিক তৌবা লাইথোকহনবা হেনগৎহনবগা লোয়ননা কম্পিতিতিব প্রাইসতা সর্বিস দিলিবরী ফগৎহন্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি। এজাইল পোলিসীনা ঙাকলৌ পীবা কস্তমর সেন্ত্রিক এপ্রোচ অমসুং বিজিনেস দিবলপমেন্ত য়ুনিতশিংগী থবক্না রেলৱেবু মশক নায়বা এচিবমেন্ত অসি ফংবদা মতেং ওইরি।