Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at community programme in Sydney, Australia
23 MAY 2023 8:49PM by PIB Delhi
Namaste Australia!
Prime Minister of Australia and my dear friend, His Excellency Anthony Albanese, former Prime Minister of Australia, His Excellency Scott Morrison, Premier of New South Wales Chris Minns, Foreign Minister Penny Wong, Communications Minister Michelle Rowland, Energy Minister Chris Bowen, Leader of Opposition Peter Dutton, Assistant Foreign Minister Tim Watts, Honourable Members of the New South Wales Cabinet present here, Member of Parliament from Parramatta Dr Andrew Charlton, , Members of Parliament from Australia present here, Mayors, Deputy Mayors, Councillors, and the Indian diaspora living in Australia who have gathered here in such large numbers today! My greetings to all of you!
First of all, I acknowledge the traditional custodians of the lands that we are meeting here today. I pay my respect to the elders, past, present and emerging. I also celebrate all first nations people who may be with us today.
Friends,
When I came here in 2014, I had made a promise to you that you would not have to wait for 28 years for any Prime Minister of India again. So here in this arena in Sydney, I am here once again and I have not come alone. Prime Minister Albanese has also come along with me. Mr. Prime Minister, despite your extremely busy schedule, you have taken time out for all of us. It expresses your affection for us Indians. What you just said conveys to us the love that Australia has for India. This year, I also had the opportunity to welcome the Prime Minister on the Indian soil in Ahmedabad. Today, he was with me while unveiling the foundation stone of Little India here. I express my heartfelt gratitude to him! Thank you, my friend, Anthony! This Little India is also a recognition of the contribution of the Indian community towards the development of Australia. I would like to thank the Premier of New South Wales, the Mayor, Deputy Mayor and Councillors of the City of Parramatta for this special honour.
Friends,
I am glad that many people from the Indian diaspora in New South Wales are actively participating in public life and curving a niche for them. The Deputy Premier of the current New South Wales government Prue Car and Treasurer Daniel Mookhey are making a major contribution and just yesterday, Sameer Pandey was elected as Lord Mayor of Parramatta. I congratulate everyone! My heartiest congratulations!
Friends,
Today, while these developments are taking place in Parramatta, there is information that Sailani Avenue has been named after the Indian soldier Nain Singh Sailani in Perth city of Western Australia. He attained martyrdom while fighting for the Australian army during the First World War. With utmost respect, I congratulate the leadership of Western Australia for this honour.
Friends,
There was a time when it was said that 3C defines the relationship between India and Australia. What are these 3 Cs? These are - Commonwealth, Cricket and Curry. Later on it was said that India and Australia relations are based on 3 D i.e. Democracy, Diaspora and Dosti. Some people even said that India-Australia relations are based on 3 E or Energy , Economy and Education. That means, it was sometimes C, sometimes D, and sometimes E. This probably has been true in different periods. But the extent of historical relations between India and Australia is much greater than this, and do you know what the greatest foundation of all these relations is? Are you aware of it? No, the greatest foundation is Mutual Trust and Mutual Respect! This Mutual Trust and Mutual Respect has not developed only from the diplomatic relations of India and Australia. The real reason and the real strength behind it is you all, every single Indian living in Australia! You are its real strength. The real reason behind it is, more than 2.5 crore citizens of Australia.
Friends,
There is definitely a geographical distance between us, but the Indian Ocean connects us. Even though our lifestyles are different, Yoga connects us now. We have been associated with cricket for a pretty long time, but now even tennis and films are connecting us. We may have different styles of cooking, but now MasterChef unites us. Even though festivals are celebrated differently in our country, we are connected with the lights of Diwali and the celebrations of Baisakhi. The two countries may have different languages being spoken but we have a plethora of schools teaching Malayalam, Tamil, Telugu, Punjabi, Hindi languages here.
Friends,
The people of Australia, the residents here have a kind heart. They are so good and pure at heart that they accept this diversity of India with an open heart and that is why Parramatta Square becomes 'Paramatma' (divine) square for some; Wigram Street is known as Vikram Street and Harris Park becomes Harish Park for many people. By the way, I have heard that no one can beat the Chatkazz's Chaat, and jalebis of Jaipur Sweets in Harris Park. I have a request to all of you. Please take my friend PM Albanese to these places too. And friends, when it comes to food and chaat, it is natural to mention Lucknow. I have heard that there is a place named Lucknow near Sydney. But I don't know if chaat is available there too. Well, here too, there must be Delhi near Lucknow, isn't it? Indeed, there are so many streets like Delhi Street, Bombay Street, Kashmir Avenue, Malabar Avenue here in Australia that connect you to India. I was told that now India Parade is also going to start in Greater Sydney. I am also very delighted to know that here all of you have celebrated the 'Azaadi Ka Amrit Mahotsav' with great pomp and show. Several events have been organized in different city councils here. The Indian heart rejoices when the Sydney Opera House is lit up with the tricolour. India too was cheering on and so I express my special gratitude to the New South Wales Government for the same.
Friends,
Our cricketing ties have also completed 75 years. The greater the excitement on the cricket field, the deeper is our friendship off the field. This time, many women cricket players from Australia also came to India for the first time to play IPL and friends, we are not only friends in good times. A good friend is not only a companion during good times, but also a companion at the time of sorrow. When the great Shane Warne passed away last year, crores of Indians had mourned along with Australia. It was like we had lost a family member.
Friends,
You are all here in Australia, looking at the development here. All of you have had a dream that our India should also become a developed nation. Isn't it your dream? Isn't it your dream? Isn't it your dream? The dream that is in your heart, is also in my heart. This is my dream too. It is the dream of the 140 crore Indians.
Friends,
India is not short of potential. India does not have a shortage of resources either. Today, the country which has the world's largest and the youngest talent factory is India. You are right, that is India. I am repeating this again. Today, the country which has the world's largest and youngest talent factory is India! It is India! It is India! And now I will place some facts in front of you. And I would like to know the correct answer from you. Ready? During this corona pandemic, the country which started the fastest vaccination programme in the world, that country is India, that country is? It's India! That country is India! Today the country which is the fastest growing economy in the world is - India. That country is India! That country is India! Today the country which is the number 1 smartphone data consumer in the world is India! That country is India! That country is India! Today the country which is number 1 in FinTech adoption rate is India! That country is India! That country is India! Today the country which is number 1 in the world in terms of milk production is India! That country is India! That country is India! Today the country which is number 2 in the world in terms of internet users is: India! That is India! Today, the country which is the second largest mobile manufacturer in the world, that country is India! That country is India! Today, the country which is at number 2 in the world in terms of Rice, Wheat, Sugarcane production is: India, that is India! Today the country which is at number 2 in fruit and vegetable production in the world is India, that is India! Today, the country which has the third largest startup ecosystem in the world is India, that is India! The country where the world's third largest automobile market is located is called India, that country is India! The country which has the third largest civil aviation market in the world is India, that country is India and now the country which is moving ahead with the goal of becoming a developed nation in the next 25 years is India, that country is India!
Friends,
Today the IMF considers India as the bright spot of the global economy, and the World Bank believes that if anyone is challenging the Global Headwinds then it is India. Today, there is a crisis in the banking system in many countries of the world, but on the flip side, the strength of Indian banks is being praised all around. In the midst of the biggest crisis in the world in 100 years, India has made record exports last year. Today our Forex Reserve is touching new heights.
Friends,
Our digital stake is an example of how India is working for the global good. You all are well aware of India's FinTech revolution. You might remember when I came here in 2014, I shared a dream with you. It was my dream that the poorest of the poor in India should have their own bank accounts. You will feel proud, friends; you will be proud of the fact that in the last 9 years, we have opened bank accounts of about 50 crore Indians i.e. about 500 million. And our success is not just limited to opening bank accounts. We didn't stop there. It has transformed the entire ecosystem of public service delivery in India. We have created a JAM Trinity or a JAM Trinity of Jan Dhan Bank Account, Mobile Phone and Aadhaar ID. This has made Direct Benefit Transfer (DBT) possible to crores of countrymen just with one click, and you will be more happy to know that in the last 9 years - this figure will also give you a lot of joy - in the last 9 years Rs 28 lakh crore i.e. more than 500 billion Australian dollars have been sent directly to the bank accounts of those in need. During the Corona period, many countries found it difficult to send money to their citizens, but India was one of those countries which was doing this work in the blink of an eye with one click. Universal Public Interface i.e. UPI has taken financial inclusion to a new height in India. Today 40 percent of the world's real time digital payments take place in India alone. If you have visited India recently, you must have seen that digital transactions are taking place everywhere, be it fruit, vegetable or pani puri carts, or tea stalls.
Friends,
This digital revolution of India is not limited to FinTech only. India is developing modern systems. The Ease of Living of the people is increasing. An example of this is India's DigiLocker, which generates every document issued by the government from driving license to degrees and property papers, whatever the government issues. Nearly hundreds of types of documents are reflected in the digital locker. You do not need to store a physical copy. Just one password is enough. Now more than 15 crore i.e. more than 150 million Indians have joined it. Many such digital platforms are making Indians powerful today.
Friends,
Today the world wants to know about every step and every achievement of India. It is quite natural looking at the world order towards which the contemporary world is heading and looking for the possibilities. India is a living civilization which is thousands of years old. India is the Mother of Democracy. We have molded ourselves according to the times but have always stuck to our fundamentals. We see the nation as a family and also consider the world as a family, 'Vasudhaiva Kutumbakam', and therefore looking at the theme of India's G-20 Presidency, it reflects how India lives by its ideals. As G20 Presidency, India says, 'One Earth, One Family, One Future'. When India sets massive goals in terms of solar energy to protect the environment, it says 'One Sun, One World, One Grid'. When India wishes the global community to be healthy, it says 'One Earth, One Health'. India is the country which sent medicines to more than 150 countries of the world during the Corona crisis. India is the country which has saved the lives of crores of people by giving away free vaccines to more than 100 countries. The spirit of service with which you also worked here during the time of Corona is the specialty of our culture. Today is the Martyrdom Day of the fifth Sikh Guru Shri Guru Arjun Dev Ji. Guruji's life has imparted the lesson of serving everyone. It was Guru Arjun Dev Ji who started the Dasvandha system. Seeking inspiration from there, even during Corona, the langars of many Gurdwaras helped people here. In that period, the kitchens of many temples were opened for the affected persons here. Students living and studying in Australia also came forward to help people in large numbers. Various social organizations also helped a lot of people during this period. Wherever Indians are, a humanitarian spirit remains within them.
Friends,
Because of such works in the interest of humanity, today India is being called the Force of Global Good. Wherever there is a disaster, India is always ready to help. Whenever there is a crisis, India is ready to solve it. Today, whether it is to increase the use of solar energy through the International Solar Alliance, whether it is to create Disaster Resilient Infrastructure through mutual cooperation, whether it is to lead the International Big Cat Alliance, India has always been a binding force to unite different countries. Recently, when the earthquake led to devastation in Turkey, India extended a helping hand through Operation Dost. India sees its interests linked to the interests of all. 'Sabka Sath Sabka Vikas, Sabka Vishwas, Sabka Prayas' (everyone's support, everyone's development, everyone's faith and everyone's efforts) is not only the basis of our Domestic Governance but also the vision for Global Governance as well.
Friends,
Today the Strategic Partnership between India and Australia is continuously growing deeper. Recently we have signed the Economic Cooperation and Trade Agreement (ECTA). It is estimated that trade between the two countries will more than double in the next five years. Now we are working on a Comprehensive Economic Cooperation Agreement. We are building Resilient and Reliable Supply Chains. This will not only boost the business of both the countries, but also instill new confidence in the world. Today there are many direct flights between India and Australia. The number of flights has increased over the years. Their number will increase further in the coming days. Both countries have also moved forward in recognizing each other's degrees and this will greatly benefit our students. A consensus has also been reached on the Migration and Mobility Partnership Agreement. This will make it easier for our Skilled Professionals to come to Australia and work here, and friends, as I am here, I am going to make an announcement. The demand of the Indian community in Brisbane will now be fulfilled. Soon a new Consulate of India will be opened in Brisbane.
Friends,
India and Australia's deepening partnership will empower everyone who has faith in Maa Bharati. You have talent, you have the power of your skills and you also have your cultural values. These values play a major role in helping you blend in with the people of Australia. I just came from Papua New Guinea yesterday. There I dedicated the translation of Tamil literature Tirukkural in the local language. This translation has been done by a local Governor of Indian origin there. This is a living example of how even while living abroad, we should be proud of our roots and stay connected to our roots. You are also spreading the fragrance of Indian culture here in Australia. You are India's Cultural Ambassadors, India's Brand Ambassadors in Australia.
Friends,
I want to demand something from you before I conclude. Will you give it to me? Your voice has weakened a bit. Will you give it to me? Sure? Promise? So I would urge you that whenever you come to India, whenever you come to India, bring at least one Australian friend and his family along with you. This will give them a better chance to understand and know India. You have come in such large numbers and I got the opportunity to meet you after a long time. I wish you good health, happiness and joy! Once again, my heartiest thanks to all of you!
Say along with me - Bharat Mata Ki Jai!
Bharat Mata Ki Jai!
Bharat Mata Ki Jai!
Thank you very much!

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
অষ্ট্ৰেলিয়াৰ ছিডনীত কমিউনিটি প্ৰগ্ৰেমত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণৰ অসমীয়া অনুবাদ
23 MAY 2023 8:49PM by PIB Guwahati
নমস্কাৰ অষ্ট্ৰেলিয়া!
অষ্ট্ৰেলিয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু মোৰ প্ৰিয় বন্ধু মহামহিম এণ্টনি আলবানিজ, অষ্ট্ৰেলিয়াৰ প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম স্কট মৰিছন, নিউ চাউথ ৱেলছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ক্ৰীছ মিন্স, বৈদেশিক মন্ত্ৰী পেনি ৱং, যোগাযোগ মন্ত্ৰী মিচেল ৰ’লেণ্ড, শক্তি মন্ত্ৰী ক্ৰীছ ব’ৱেন, বিৰোধী দলৰ নেতা পিটাৰ ডাটন, সহকাৰী বৈদেশিক মন্ত্ৰী টিম ৱাটছ, ইয়াত উপস্থিত নিউ চাউথ ৱেলছৰ মন্ত্ৰীসভাৰ সন্মানীয় সদস্য, পাৰামাটাৰ পৰা সংসদৰ সদস্য ড° এণ্ড্ৰু চাৰ্লটন, ইয়াত উপস্থিত অষ্ট্ৰেলিয়াৰ সংসদৰ সদস্য, মেয়ৰ, ডেপুটি মেয়ৰ, কাউন্সিলাৰ, আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াত বাস কৰা ভাৰতীয় প্ৰব্ৰজনকাৰী যি আজি ইমান বৃহৎ সংখ্যক ইয়াত গোট খাইছে! আপোনালোক সকলোলৈ মোৰ শুভেচ্ছা!
প্ৰথমে আজি আমি ইয়াত লগ পোৱা পৰম্পৰাৰ ৰক্ষকসকলক স্বীকাৰ কৰিছো। অতীত, বৰ্তমান আৰু উদীয়মান বয়োজ্যেষ্ঠসকললৈ শ্ৰদ্ধা জনাইছো। আজি আমাৰ লগত থাকিব পৰা সকলো প্ৰথম জাতিৰ মানুহকো মই উদযাপন কৰো।
বন্ধুসকল,
২০১৪ চনত ইয়ালৈ অহাৰ সময়ত মই আপোনালোকক প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিলোঁ যে ভাৰতৰ কোনো প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাবে আপোনালোকে পুনৰ ২৮ বছৰ অপেক্ষা কৰিব নালাগিব। গতিকে ইয়াত ছিডনীৰ এই ক্ষেত্ৰখনত মই আকৌ এবাৰ ইয়ালৈ আহিছো আৰু মই অকলে অহা নাই। মোৰ লগত প্ৰধানমন্ত্ৰী আলবানিজো আহিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰী মহোদয়, আপোনাৰ অত্যন্ত ব্যস্ততাৰ মাজতো আপুনি আমাৰ সকলোৰে বাবে সময় উলিয়াইছে। আমাৰ ভাৰতীয়ৰ প্ৰতি আপোনাৰ মৰম প্ৰকাশ কৰিছে। আপুনি এইমাত্ৰ যি কৈছে, সেই কথাই আমাক বুজাইছে অষ্ট্ৰেলিয়াৰ ভাৰতৰ প্ৰতি যি মৰম আছে। এইবাৰ আহমেদাবাদত ভাৰতৰ মাটিত প্ৰধানমন্ত্ৰীক আদৰণি জনোৱাৰ সুযোগো পাইছিলোঁ। আজি ইয়াত লিটিল ইণ্ডিয়াৰ আধাৰশিলা উন্মোচন কৰাৰ সময়ত তেওঁ মোৰ লগত আছিল। তেখেতৰ প্ৰতি মোৰ আন্তৰিক কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰিছো! ধন্যবাদ, মোৰ বন্ধু, এন্থনী! এই লিটল ইণ্ডিয়া অষ্ট্ৰেলিয়াৰ উন্নয়নৰ দিশত ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ৰ অৱদানৰ স্বীকৃতিও। এই বিশেষ সন্মানৰ বাবে নিউ চাউথ ৱেলছৰ প্ৰিমিয়াৰ, পাৰামাটা চহৰৰ মেয়ৰ, উপ-মেয়ৰ আৰু কাউন্সিলাৰসকলক ধন্যবাদ জনাইছো।
বন্ধুসকল,
মই আনন্দিত যে নিউ চাউথ ৱেলছৰ ভাৰতীয় প্ৰব্ৰজনকাৰীৰ বহু লোকে জনজীৱনত সক্ৰিয়ভাৱে অংশগ্ৰহণ কৰি তেওঁলোকৰ বাবে এটা নিৰ্দিষ্ট স্থান বক্ৰ কৰি তুলিছে। বৰ্তমানৰ নিউ চাউথ ৱেলছ চৰকাৰৰ উপ-প্ৰিমিয়াৰ প্ৰু কাৰ আৰু কোষাধ্যক্ষ ডেনিয়েল মুখেই ডাঙৰ অৱদান আগবঢ়াইছে আৰু মাত্ৰ কালি সমীৰ পাণ্ডেক পাৰামাটাৰ লৰ্ড মেয়ৰ হিচাপে নিৰ্বাচিত হৈছে। সকলোকে অভিনন্দন জনাইছো! মোৰ আন্তৰিক অভিনন্দন!
বন্ধুসকল,
আজি এইবোৰ উন্নয়ন পাৰৰামাটাত চলি থকাৰ সময়তে পশ্চিম অষ্ট্ৰেলিয়াৰ পাৰ্থ চহৰত ভাৰতীয় সৈনিক নৈন সিং চাইলানীৰ নামেৰে চাইলানী এভিনিউৰ নামকৰণ কৰা হৈছে বুলি তথ্য পোৱা গৈছে। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত অষ্ট্ৰেলিয়া সেনাৰ হৈ যুঁজ দিওঁতে তেওঁ শ্বহীদ হৈছিল। এই সন্মানৰ বাবে পশ্চিম অষ্ট্ৰেলিয়াৰ নেতৃত্বক পৰম শ্ৰদ্ধাৰে অভিনন্দন জনাইছো।
বন্ধুসকল,
এটা সময়ত কোৱা হৈছিল যে ৩চিয়ে ভাৰত আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াৰ সম্পৰ্কৰ সংজ্ঞা দিয়ে। এই ৩টা চি কি কি? এইবোৰ হ'ল - কমনৱেলথ, ক্ৰিকেট আৰু কাৰি। পিছলৈ কোৱা হ’ল যে ভাৰত আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াৰ সম্পৰ্ক ৩ ডি অৰ্থাৎ গণতন্ত্ৰ, প্ৰব্ৰজন আৰু দস্তীৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি গঢ় লৈ উঠিছে। আনকি কিছুমানে কয় যে ভাৰত-অষ্ট্ৰেলিয়াৰ সম্পৰ্ক ৩ ই বা শক্তি, অৰ্থনীতি আৰু শিক্ষাৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি গঢ় লৈ উঠিছে। অৰ্থাৎ কেতিয়াবা চি, কেতিয়াবা ডি, আৰু কেতিয়াবা ই আছিল। এইটো সম্ভৱতঃ বিভিন্ন সময়ত সত্য হৈ আহিছে। কিন্তু ভাৰত আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াৰ মাজত ঐতিহাসিক সম্পৰ্কৰ পৰিসৰ ইয়াতকৈ বহু বেছি, আৰু এই সকলোবোৰ সম্পৰ্কৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ ভেটি কি সেয়া আপুনি জানেনে? আপুনি ইয়াৰ বিষয়ে সচেতন নেকি? নাই, আটাইতকৈ ডাঙৰ ভেটিটো হ’ল পাৰস্পৰিক বিশ্বাস আৰু পাৰস্পৰিক সন্মান! এই পাৰস্পৰিক বিশ্বাস আৰু পাৰস্পৰিক সন্মান কেৱল ভাৰত আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াৰ কূটনৈতিক সম্পৰ্কৰ পৰাই গঢ় লৈ উঠা নাই। ইয়াৰ আঁৰৰ আচল কাৰণ আৰু আচল শক্তি আপোনালোক সকলোৱে, অষ্ট্ৰেলিয়াত বাস কৰা প্ৰতিজন ভাৰতীয়! আপোনালোকেই ইয়াৰ প্ৰকৃত শক্তি। ইয়াৰ আঁৰৰ আচল কাৰণ হ’ল, অষ্ট্ৰেলিয়াৰ ২.৫ কোটিতকৈ অধিক নাগৰিক।
বন্ধুসকল,
আমাৰ মাজত ভৌগোলিক দূৰত্ব নিশ্চয় আছে যদিও ভাৰত মহাসাগৰে আমাক সংযোগ কৰিছে। আমাৰ জীৱনশৈলী বেলেগ হ’লেও যোগে আমাক এতিয়া সংযোগ কৰি ৰাখিছে। ক্ৰিকেটৰ সৈতে আমি যথেষ্ট দিনৰ পৰা জড়িত হৈ আছো, কিন্তু এতিয়া টেনিছ আৰু ছবিয়েও আমাক সংযোগ কৰিছে। আমাৰ ৰন্ধা-বঢ়াৰ শৈলী হয়তো বেলেগ বেলেগ, কিন্তু এতিয়া মাষ্টাৰচেফে আমাক একত্ৰিত কৰিছে। আমাৰ দেশত উৎসৱবোৰ বেলেগ ধৰণে পালন কৰা হ’লেও আমি দীপাৱলীৰ পোহৰ আৰু বৈশাখীৰ উদযাপনৰ সৈতে সংযুক্ত হৈ আছো। দেশ দুয়োখনতে হয়তো বেলেগ বেলেগ ভাষা কোৱা হৈছে কিন্তু আমাৰ ইয়াত মালয়ালম, তামিল, তেলেগু, পাঞ্জাবী, হিন্দী ভাষা পঢ়োৱা বিদ্যালয়ৰ অভাৱনীয় সংখ্যা আছে।
বন্ধুসকল,
অষ্ট্ৰেলিয়াৰ জনসাধাৰণ, ইয়াৰ বাসিন্দাসকলৰ হৃদয় আছে। তেওঁলোক ইমানেই ভাল আৰু নিৰ্মল হৃদয়ৰ যে ভাৰতৰ এই বৈচিত্ৰ্যক মুকলি হৃদয়েৰে গ্ৰহণ কৰে আৰু সেইবাবেই পাৰামাটা চৌহদ কিছুমানৰ বাবে ‘পৰমাত্মা’ (ঈশ্বৰীয়) চৌহদ হৈ পৰে; উইগ্ৰাম ষ্ট্ৰীট বিক্ৰম ষ্ট্ৰীট নামেৰে জনাজাত আৰু হেৰিছ পাৰ্ক বহু লোকৰ বাবে হৰিশ পাৰ্ক হৈ পৰে। শুনিছোঁ হেৰিছ পাৰ্কত থকা চটকাজৰ চাট, আৰু জয়পুৰ মিঠাইৰ জালেবি কোনেও চেৰ পেলাব নোৱাৰে। আপোনালোক সকলোলৈ মোৰ এটা অনুৰোধ। অনুগ্ৰহ কৰি মোৰ বন্ধু পিএম আলবানিজকো এই ঠাইবোৰলৈ লৈ যাওক। আৰু বন্ধুসকল, খাদ্য আৰু চাটৰ কথা আহিলে লক্ষ্ণৌৰ কথা কোৱাটো স্বাভাৱিক। শুনিছোঁ ছিডনীৰ ওচৰতে লক্ষ্ণৌ নামৰ ঠাই এখন আছে। কিন্তু তাতো চাট পোৱা যায় নে নাই নাজানো। বাৰু, ইয়াতো লক্ষ্ণৌৰ ওচৰত দিল্লী নিশ্চয় আছে নহয়নে? সঁচাকৈয়ে ইয়াত অষ্ট্ৰেলিয়াত দিল্লী ষ্ট্ৰীট, বম্বে ষ্ট্ৰীট, কাশ্মীৰ এভিনিউ, মালাবাৰ এভিনিউৰ দৰে ইমানবোৰ ৰাস্তা আছে যিয়ে আপোনাক ভাৰতৰ সৈতে সংযোগ কৰে। মোক কোৱা হৈছিল যে এতিয়া গ্ৰেটাৰ ছিডনীতো ইণ্ডিয়া পেৰেড আৰম্ভ হ’ব। মই এইটোও জানি অতি আনন্দিত হৈছো যে ইয়াত আপোনালোক সকলোৱে 'আজাদি কা অমৃত মহোৎসৱ' অতি আড়ম্বৰ আৰু প্ৰদৰ্শনেৰে উদযাপন কৰিছে। ইয়াত বিভিন্ন নগৰ পৰিষদত কেইবাটাও অনুষ্ঠানৰ আয়োজন কৰা হৈছে। ছিডনী অপেৰা হাউচ ত্ৰিৰঙেৰে পোহৰাই তোলা হ’লে ভাৰতীয় হৃদয় আনন্দিত হয়। ভাৰতেও উল্লাস কৰিছিল আৰু সেয়েহে একেটাৰ বাবে নিউ চাউথ ৱেলছ চৰকাৰৰ প্ৰতি মোৰ বিশেষ কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰিছো।
বন্ধুসকল,
আমাৰ ক্ৰিকেটৰ সম্পৰ্কয়ো ৭৫ বছৰ সম্পূৰ্ণ কৰিলে। ক্ৰিকেট খেলপথাৰত যিমানেই উত্তেজনা বেছি সিমানেই খেলপথাৰৰ বাহিৰত আমাৰ বন্ধুত্ব গভীৰ হৈ পৰে। এইবাৰ অষ্ট্ৰেলিয়াৰ বহু মহিলা ক্ৰিকেট খেলুৱৈও প্ৰথমবাৰৰ বাবে ভাৰতলৈ আহিছিল আই পি এল খেলিবলৈ আৰু বন্ধু, আমি কেৱল ভাল সময়ত বন্ধু নহয়। এজন ভাল বন্ধু কেৱল ভাল সময়ত সংগী নহয়, দুখৰ সময়তো সংগী। যোৱা বছৰ মহান শ্বেন ৱাৰ্ণৰ মৃত্যুৰ সময়ত অষ্ট্ৰেলিয়াৰ লগতে কোটি কোটি ভাৰতীয়ই শোক প্ৰকাশ কৰিছিল। যেন আমি পৰিয়ালৰ এজন সদস্যক হেৰুৱালোঁ।
বন্ধুসকল,
আপোনালোক সকলোৱে ইয়াত অষ্ট্ৰেলিয়াত আছে, ইয়াৰ উন্নয়ন চাই আছে। আপোনালোক সকলোৰে এটা সপোন আছিল যে আমাৰ ভাৰততো এখন উন্নত ৰাষ্ট্ৰ হ’ব লাগে। তোমাৰ সপোন নহয় জানো? তোমাৰ সপোন নহয় জানো? তোমাৰ সপোন নহয় জানো? তোমাৰ হৃদয়ত যি সপোন আছে, মোৰ হৃদয়তো আছে। এয়া মোৰো সপোন। ১৪০ কোটি ভাৰতীয়ৰ সপোন।
বন্ধুসকল,
ভাৰতৰ সম্ভাৱনাৰ অভাৱ নহয়। ভাৰততো সম্পদৰ অভাৱ নাই। আজি যিখন দেশত বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ আৰু কম বয়সীয়া প্ৰতিভাৰ কাৰখানা আছে সেয়া হৈছে ভাৰত। আপুনি ঠিকেই কৈছে, সেয়াই ভাৰত। এই কথা আকৌ আওৰাইছো। আজি যিখন দেশত বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ আৰু কম বয়সীয়া প্ৰতিভাৰ কাৰখানা আছে ভাৰত! ই ভাৰত! ই ভাৰত! আৰু এতিয়া আপোনালোকৰ সন্মুখত কিছুমান তথ্য ৰাখিম। আৰু শুদ্ধ উত্তৰ আপোনালোকৰ পৰা জানিব বিচাৰিছো। সাজু? এই কৰ’না মহামাৰীৰ সময়ত যিখন দেশে বিশ্বৰ ভিতৰতে দ্ৰুততম টিকাকৰণ কাৰ্যসূচী আৰম্ভ কৰিছিল, সেইখন দেশ ভাৰত, সেইখন দেশ? ই ভাৰত! সেইখন দেশ ভাৰত! আজি যিখন দেশ বিশ্বৰ আটাইতকৈ দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পোৱা অৰ্থনীতি হৈছে - ভাৰত। সেইখন দেশ ভাৰত! সেইখন দেশ ভাৰত! আজি যিখন দেশ বিশ্বৰ ১ নম্বৰ স্মাৰ্টফোন ডাটা কনজিউমাৰ হৈছে ভাৰত! সেইখন দেশ ভাৰত! সেইখন দেশ ভাৰত! আজি ফিনটেক গ্ৰহণৰ হাৰত ১ নম্বৰত থকা দেশখন ভাৰত! সেইখন দেশ ভাৰত! সেইখন দেশ ভাৰত! আজি গাখীৰ উৎপাদনৰ ক্ষেত্ৰত বিশ্বৰ ১ নম্বৰ স্থানত থকা দেশ ভাৰত! সেইখন দেশ ভাৰত! সেইখন দেশ ভাৰত! আজি ইণ্টাৰনেট ব্যৱহাৰকাৰীৰ ক্ষেত্ৰত বিশ্বৰ ভিতৰত ২ নম্বৰ স্থানত থকা দেশখন হ’ল: ভাৰত! সেইটোৱেই ভাৰত! আজি যিখন দেশ বিশ্বৰ দ্বিতীয় বৃহত্তম মোবাইল নিৰ্মাতা, সেইখন দেশ ভাৰত! সেইখন দেশ ভাৰত! আজি চাউল, ঘেঁহু, চুপাৰিৰ উৎপাদনৰ ক্ষেত্ৰত বিশ্বৰ ২ নম্বৰ স্থানত থকা দেশখন হ’ল: ভাৰত, অৰ্থাৎ ভাৰত! আজি বিশ্বৰ ফলমূল আৰু শাক-পাচলি উৎপাদনৰ ক্ষেত্ৰত ২ নম্বৰ স্থানত থকা দেশ ভাৰত, অৰ্থাৎ ভাৰত! আজি যিখন দেশত বিশ্বৰ তৃতীয় বৃহত্তম ষ্টাৰ্টআপ ইক’চিষ্টেম আছে সেয়া হৈছে ভাৰত, অৰ্থাৎ ভাৰত! যিখন দেশত বিশ্বৰ তৃতীয় বৃহত্তম অটোমোবাইলৰ বজাৰ আছে সেইখন দেশৰ নাম ভাৰত, সেই দেশ ভাৰত! যিখন দেশত বিশ্বৰ ভিতৰতে তৃতীয় বৃহত্তম অসামৰিক বিমান পৰিবহণৰ বজাৰ আছে ভাৰত, সেই দেশ ভাৰত আৰু এতিয়া যিখন দেশ আগন্তুক ২৫ বছৰত উন্নত ৰাষ্ট্ৰ হোৱাৰ লক্ষ্যৰে আগবাঢ়িছে ভাৰত, সেইখন দেশ ভাৰত!
বন্ধুসকল,
আজি আই এম এফে ভাৰতক বিশ্ব অৰ্থনীতিৰ উজ্জ্বল স্থান বুলি গণ্য কৰে, আৰু বিশ্ব বেংকে বিশ্বাস কৰে যে যদি কোনোবাই গ্ল’বেল হেডউইণ্ডছক প্ৰত্যাহ্বান জনাইছে তেন্তে সেয়া হৈছে ভাৰত। আজি বিশ্বৰ বহু দেশত বেংকিং ব্যৱস্থাত সংকটৰ সৃষ্টি হৈছে যদিও ফ্লিপ চাইডত ভাৰতীয় বেংকৰ শক্তিক চৌদিশে প্ৰশংসা কৰা হৈছে। ১০০ বছৰৰ ভিতৰত বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ সংকটৰ মাজতে ভাৰতে যোৱা বছৰ অভিলেখ সৃষ্টি কৰিছে ৰপ্তানি। আজি আমাৰ ফৰেক্স ৰিজাৰ্ভে নতুন উচ্চতা স্পৰ্শ কৰিছে।
বন্ধুসকল,
ভাৰতে বিশ্বৰ মংগলৰ বাবে কেনেদৰে কাম কৰি আছে তাৰ উদাহৰণ আমাৰ ডিজিটেল ষ্টেক। ভাৰতৰ ফিনটেক বিপ্লৱৰ বিষয়ে আপোনালোক সকলোৱে ভালদৰেই জানে। আপোনালোকৰ হয়তো মনত আছে ২০১৪ চনত যেতিয়া মই ইয়ালৈ আহিছিলো, মই আপোনালোকৰ লগত এটা সপোন শ্বেয়াৰ কৰিছিলো। মোৰ সপোন আছিল যে ভাৰতৰ আটাইতকৈ দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ নিজাকৈ বেংক একাউণ্ট থাকিব লাগে। আপোনালোকে গৌৰৱ অনুভৱ কৰিব বন্ধুসকল; আপুনি গৌৰৱ কৰিব যে যোৱা ৯ বছৰত আমি প্ৰায় ৫০ কোটি ভাৰতীয় অৰ্থাৎ প্ৰায় ৫০ কোটি ভাৰতীয়ৰ বেংক একাউণ্ট খুলিছো। আৰু আমাৰ সফলতা কেৱল বেংক একাউণ্ট খোলাতে সীমাবদ্ধ নহয়। আমি ইয়াতেই থমকি ৰোৱা নাছিলো। ই ভাৰতৰ জনসেৱা প্ৰদানৰ সমগ্ৰ পৰিৱেশ তন্ত্ৰক ৰূপান্তৰিত কৰিছে। আমি জন ধন বেংক একাউণ্ট, মোবাইল ফোন আৰু আধাৰ আইডিৰ জেএএম ত্ৰিনীতি তৈয়াৰ কৰিছো। ইয়াৰ ফলত কোটি কোটি দেশবাসীৰ বাবে ডাইৰেক্ট বেনিফিট ট্ৰেন্সফাৰ (ডিবিটি) কেৱল এটা ক্লিকতে সম্ভৱ হৈছে, আৰু আপুনি জানি অধিক সুখী হ’ব যে যোৱা ৯ বছৰত - এই সংখ্যাই আপোনাকো বহুত আনন্দ দিব - যোৱা ৯ বছৰত ২৮ লাখ কোটি টকা অৰ্থাৎ ৫০০ বিলিয়নতকৈ অধিক অষ্ট্ৰেলিয়ান ডলাৰ পোনপটীয়াকৈ আৰ্তজনৰ বেংক একাউণ্টলৈ প্ৰেৰণ কৰা হৈছে। ক’ৰ’নাৰ সময়ত বহু দেশে নিজৰ নাগৰিকলৈ ধন পঠিয়াবলৈ অসুবিধা পাইছিল, কিন্তু ভাৰত এনেকুৱা এখন দেশ আছিল যিয়ে চকুৰ পলকতে এটা ক্লিকতে এই কামটো কৰি আছিল। ইউনিভাৰ্চেল পাব্লিক ইন্টাৰফেচ অৰ্থাৎ ইউপিআইয়ে ভাৰতত আৰ্থিক অন্তৰ্ভুক্তিক এক নতুন উচ্চতালৈ লৈ গৈছে। আজি বিশ্বৰ ৰিয়েল টাইম ডিজিটেল পেমেণ্টৰ ৪০ শতাংশ কেৱল ভাৰততে হয়। যদি আপুনি শেহতীয়াকৈ ভাৰত ভ্ৰমণ কৰিছে, তেন্তে আপুনি নিশ্চয় দেখিছে যে সকলোতে ডিজিটেল লেনদেন চলি আছে, সেয়া ফল-মূল, শাক-পাচলি বা পানী পুৰী গাড়ী হওক, বা চাহৰ ষ্টল হওক।
বন্ধুসকল,
ভাৰতৰ এই ডিজিটেল বিপ্লৱ কেৱল ফিনটেকতে সীমাবদ্ধ নহয়। ভাৰতে আধুনিক ব্যৱস্থা গঢ়ি তুলিছে। জনসাধাৰণৰ জীৱনধাৰণৰ সহজতা বাঢ়িছে। ইয়াৰ উদাহৰণ হ’ল ভাৰতৰ ডিজিলকাৰ, যিয়ে চৰকাৰে যিয়েই নহওক কিয়, ড্ৰাইভিং লাইচেন্সৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ডিগ্ৰী আৰু সম্পত্তিৰ কাগজলৈকে চৰকাৰে প্ৰদান কৰা প্ৰতিটো নথি-পত্ৰ সৃষ্টি কৰে। ডিজিটেল লকাৰত প্ৰায় শ শ ধৰণৰ নথি-পত্ৰ প্ৰতিফলিত হয়। আপুনি এটা ভৌতিক কপি সংৰক্ষণ কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই। মাত্ৰ এটা পাছৱৰ্ড যথেষ্ট। এতিয়া ১৫ কোটিৰো অধিক অৰ্থাৎ ১৫ কোটিতকৈও অধিক ভাৰতীয়ই ইয়াত যোগদান কৰিছে। এনে বহু ডিজিটেল প্লেটফৰ্মে আজি ভাৰতীয়ক শক্তিশালী কৰি তুলিছে।
বন্ধুসকল,
আজি বিশ্বই ভাৰতৰ প্ৰতিটো খোজ আৰু প্ৰতিটো কৃতিত্বৰ বিষয়ে জানিব বিচাৰিছে। সমসাময়িক জগতখন যি দিশলৈ গৈ আছে, সেই বিশ্বব্যৱস্থাটোলৈ চাই সম্ভাৱনা বিচাৰি উলিওৱাটো একেবাৰে স্বাভাৱিক। ভাৰত এখন জীৱন্ত সভ্যতা যি হাজাৰ হাজাৰ বছৰ পুৰণি। ভাৰত গণতন্ত্ৰৰ মাতৃ। আমি সময় অনুসৰি নিজকে গঢ় দিছো যদিও সদায় আমাৰ মৌলিক কথাত আবদ্ধ হৈ আছো। আমি জাতিটোক এটা পৰিয়াল হিচাপে চাওঁ আৰু লগতে পৃথিৱীখনক এটা পৰিয়াল হিচাপে গণ্য কৰোঁ, ‘বসুধৈৱ কুটুম্বকম’, আৰু সেয়েহে ভাৰতৰ জি-২০ অধ্যক্ষতাৰ বিষয়বস্তুলৈ চালে ভাৰতে নিজৰ আদৰ্শৰে কেনেদৰে জীৱন যাপন কৰে তাৰ প্ৰতিফলন ঘটে। জি-২০ৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হিচাপে ভাৰতে কয়, ‘এখন পৃথিৱী, এক পৰিয়াল, এক ভৱিষ্যত’। যেতিয়া ভাৰতে পৰিৱেশ সুৰক্ষাৰ বাবে সৌৰশক্তিৰ ক্ষেত্ৰত বৃহৎ লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰে তেতিয়া ইয়াত লিখা থাকে ‘এক সূৰ্য্য, এক পৃথিৱী, এক গ্ৰীড’। যেতিয়া ভাৰতে বিশ্ব সমাজখন সুস্থ হোৱাটো কামনা কৰে তেতিয়া ইয়াত লিখা থাকে ‘এক পৃথিৱী, এক স্বাস্থ্য’। কৰ'না সংকটৰ সময়ত বিশ্বৰ ১৫০ খনতকৈও অধিক দেশলৈ ঔষধ প্ৰেৰণ কৰা দেশ ভাৰত। ১০০ খনতকৈও অধিক দেশক বিনামূলীয়াকৈ ভেকচিন দি কোটি কোটি মানুহৰ জীৱন ৰক্ষা কৰা দেশ ভাৰত। কৰ'নাৰ সময়ত আপুনিও ইয়াত যি সেৱাৰ মনোভাৱেৰে কাম কৰিছিল সেয়া আমাৰ সংস্কৃতিৰ বিশেষত্ব। আজি পঞ্চম শিখ গুৰু শ্ৰী গুৰু অৰ্জুন দেৱ জীৰ শ্বহীদ দিৱস। গুৰুজীৰ জীৱনে সকলোকে সেৱা কৰাৰ পাঠ প্ৰদান কৰিছে। গুৰু অৰ্জুন দেৱজীয়েই দাসবন্ধ ব্যৱস্থা আৰম্ভ কৰিছিল। তাৰ পৰা প্ৰেৰণা বিচাৰি, আনকি কৰ’নাৰ সময়তো বহু গুৰদ্বাৰৰ লেংগাৰে ইয়াৰ মানুহক সহায় কৰিছিল। সেই সময়ছোৱাত ইয়াৰ ক্ষতিগ্ৰস্ত লোকসকলৰ বাবে বহু মন্দিৰৰ পাকঘৰ মুকলি কৰা হৈছিল। অষ্ট্ৰেলিয়াত বাস কৰা আৰু অধ্যয়ন কৰা ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলেও বৃহৎ সংখ্যক লোকক সহায় কৰিবলৈ আগবাঢ়ি আহিছিল। বিভিন্ন সামাজিক সংগঠনেও এই সময়ছোৱাত বহু লোকক সহায় কৰিছিল। ভাৰতীয়সকল য’তেই নাথাকক কিয়, তেওঁলোকৰ ভিতৰত মানৱীয় মনোভাৱ ৰৈ যায়।
বন্ধুসকল,
মানৱতাৰ স্বাৰ্থত এনেধৰণৰ কামৰ বাবেই আজি ভাৰতক গোলকীয় ভালৰ শক্তি বুলি কোৱা হৈছে। য'তেই দুৰ্যোগ হয়, ভাৰত সদায় সহায়ৰ বাবে সাজু। যেতিয়াই সংকট আহে তেতিয়াই ইয়াৰ সমাধানৰ বাবে ভাৰত সাজু। আজি আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সৌৰ মিত্ৰতাৰ জৰিয়তে সৌৰশক্তিৰ ব্যৱহাৰ বৃদ্ধি কৰাই হওক, পাৰস্পৰিক সহযোগিতাৰ জৰিয়তে দুৰ্যোগ প্ৰতিৰোধী আন্তঃগাঁথনি সৃষ্টি কৰাই হওক, আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিগ কেট মিত্ৰজোঁটৰ নেতৃত্ব দিয়াই হওক, ভাৰত সদায় বিভিন্ন দেশক একত্ৰিত কৰাৰ এক বান্ধোন শক্তি হৈ আহিছে। শেহতীয়াকৈ যেতিয়া ভূমিকম্পৰ ফলত তুৰস্কত ধ্বংসলীলা হৈছিল, তেতিয়া ভাৰতে অপাৰেচন দোষ্টৰ জৰিয়তে সহায়ৰ হাত আগবঢ়াইছিল। ভাৰতে নিজৰ স্বাৰ্থ সকলোৰে স্বাৰ্থৰ সৈতে জড়িত বুলি ভাবে। 'সবকা সাথ সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস, সবকা প্ৰয়াস' (সকলোৰে সহযোগিতা, সকলোৰে বিকাশ, সকলোৰে বিশ্বাস আৰু সকলোৰে প্ৰচেষ্টা) কেৱল আমাৰ ঘৰুৱা শাসনৰ ভিত্তিই নহয়, বিশ্ব শাসনৰ বাবেও দৃষ্টিভংগী।
বন্ধুসকল,
আজি ভাৰত আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াৰ মাজত কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব ক্ৰমাগতভাৱে গভীৰ হৈ আহিছে। শেহতীয়াকৈ আমি অৰ্থনৈতিক সহযোগিতা আৰু বাণিজ্য চুক্তি (ইচিটিএ)ত স্বাক্ষৰ কৰিছো। আগন্তুক পাঁচ বছৰত দুয়োখন দেশৰ মাজত বাণিজ্য দুগুণতকৈও অধিক হ’ব বুলি অনুমান কৰা হৈছে। এতিয়া আমি এক ব্যাপক অৰ্থনৈতিক সহযোগিতা চুক্তিৰ কাম কৰি আছো। আমি স্থিতিস্থাপক আৰু নিৰ্ভৰযোগ্য যোগান শৃংখল নিৰ্মাণ কৰি আছো। ইয়াৰ দ্বাৰা দুয়োখন দেশৰ ব্যৱসায় বৃদ্ধি হোৱাই নহয়, বিশ্বত নতুন আত্মবিশ্বাসৰ সৃষ্টি হ’ব। আজি ভাৰত আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াৰ মাজত বহু পোনপটীয়া বিমান সেৱা চলি আছে। বছৰ বছৰ ধৰি বিমানৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে। অনাগত দিনত তেওঁলোকৰ সংখ্যা আৰু বৃদ্ধি পাব। দুয়োখন দেশেই ইজনে সিজনৰ ডিগ্ৰীক স্বীকৃতি দিয়াৰ ক্ষেত্ৰতো আগবাঢ়িছে আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা আমাৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকল যথেষ্ট উপকৃত হ’ব। প্ৰব্ৰজন আৰু গতিশীলতা অংশীদাৰিত্ব চুক্তিৰ ক্ষেত্ৰতো একমতত উপনীত হৈছে। ইয়াৰ ফলত আমাৰ দক্ষ পেছাদাৰীসকলে অষ্ট্ৰেলিয়ালৈ আহি ইয়াত কাম কৰাটো সহজ হ’ব, আৰু বন্ধুসকল, যিহেতু মই ইয়াত আছো, মই এটা ঘোষণা কৰিবলৈ ওলাইছো। ব্রিজবেনত ভাৰতীয় জনগোষ্ঠীৰ দাবী এতিয়া পূৰণ হ’ব৷ অতি সোনকালে ব্রিজবেনত ভাৰতৰ নতুন কনছুলেট মুকলি হ’ব৷
বন্ধুসকল,
ভাৰত আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াৰ গভীৰ অংশীদাৰিত্বই মা ভাৰতীৰ প্ৰতি বিশ্বাস থকা প্ৰতিজন ব্যক্তিক সবল কৰি তুলিব। আপোনাৰ প্ৰতিভা আছে, আপোনাৰ দক্ষতাৰ শক্তি আছে আৰু আপোনাৰ সাংস্কৃতিক মূল্যবোধো আছে। এই মূল্যবোধসমূহে আপোনাক অষ্ট্ৰেলিয়াৰ জনসাধাৰণৰ সৈতে মিলি যোৱাত সহায় কৰাত মুখ্য ভূমিকা পালন কৰে। কালি মাত্ৰ পাপুয়া নিউগিনিৰ পৰা আহিছো। তাতে স্থানীয় ভাষাত তামিল সাহিত্য তিৰুক্কুৰালৰ অনুবাদ উচৰ্গা কৰিলোঁ। এই অনুবাদ তাত ভাৰতীয় মূলৰ স্থানীয় ৰাজ্যপাল এজনে কৰিছে। বহিঃৰাজ্যত থাকিও আমি কেনেকৈ নিজৰ শিপাক লৈ গৌৰৱ কৰিব লাগে আৰু নিজৰ শিপাৰ লগত সংযুক্ত হৈ থাকিব লাগে তাৰ এক জীয়া উদাহৰণ এয়া। আপুনি ইয়াত অষ্ট্ৰেলিয়াতো ভাৰতীয় সংস্কৃতিৰ সুগন্ধি বিয়পাইছে। আপুনি ভাৰতৰ সাংস্কৃতিক ৰাষ্ট্ৰদূত, অষ্ট্ৰেলিয়াত ভাৰতৰ ব্ৰেণ্ড এম্বেছাদৰ।
বন্ধুসকল,
মই সিদ্ধান্ত লোৱাৰ আগতে আপোনাৰ পৰা কিবা এটা দাবী কৰিব বিচাৰিছো। মোক দিব নেকি? তোমাৰ মাতটো অলপ দুৰ্বল হৈ পৰিছে। মোক দিব নেকি? নিশ্চয়? প্ৰতিশ্ৰুতি? গতিকে মই আপোনালোকক অনুৰোধ কৰিম যে যেতিয়াই আপুনি ভাৰতলৈ আহে, যেতিয়াই ভাৰতলৈ আহে তেতিয়াই অন্ততঃ এজন অষ্ট্ৰেলিয়ান বন্ধু আৰু তেওঁৰ পৰিয়ালক লগত লৈ আহিব। ইয়াৰ দ্বাৰা তেওঁলোকে ভাৰতক বুজিবলৈ আৰু চিনি পোৱাৰ সুযোগ লাভ কৰিব। ইমান বৃহৎ সংখ্যাত আপুনি আহিছে আৰু বহুদিনৰ মূৰত লগ পোৱাৰ সুযোগ পাইছো। আপোনাৰ সুস্বাস্থ্য, সুখ আৰু আনন্দৰ কামনা কৰিলোঁ! আকৌ এবাৰ আপোনালোক সকলোকে মোৰ আন্তৰিক ধন্যবাদ!
মোৰ লগতে কওক - ভাৰত মাতা কি জয়!
ভাৰত মাতা কি জয়!
ভাৰত মাতা কি জয়!
আপোনালোকক অশেষ ধন্যবাদ!