Prime Minister's Office
PM to inaugurate the International Museum Expo 2023 on 18th May
PM to inaugurate a virtual walkthrough of the upcoming National Museum at North and South Blocks
16 MAY 2023 6:52PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the International Museum Expo 2023 at 10:30 AM on 18th May at Pragati Maidan, New Delhi.
The International Museum Expo is being organised as part of Azadi ka Amrit Mahotsav, to celebrate the 47th International Museum Day (IMD). The IMD theme for this year is ‘Museums, Sustainability and Well Being’. The Museum Expo is designed to initiate a holistic conversation on Museums with museum professionals to enable them to evolve as cultural centres that play a pivotal role in India’s cultural diplomacy.
During the programme, Prime Minister will inaugurate a virtual walkthrough of the upcoming National Museum at the North and South Blocks. The Museum is a comprehensive effort to highlight and showcase historical events, personalities, ideas and achievements related to India’s past that has contributed to the making of India’s present.
Prime Minister will also unveil the Mascot of the International Museum Expo, the Graphic Novel – A Day at the Museum, the Directory of Indian Museums, the Pocket Map of Kartavya Path, and Museum Cards.
The Mascot of the International Museum Expo is a contemporized version of the Dancing girl made of wood in the Chennapatnam art style. The Graphic Novel portrays a group of children visiting the National Museum where they learn about the different career opportunities that are available at a museum. The Directory of India Museums is a comprehensive survey of Indian museums. The Pocket Map of the Kartavya Path highlights the various Cultural Spaces and institutions and it also traces the history of the iconic pathways. Museums Cards are a set of 75 cards with illustrated facades of iconic museums across the country, and is an innovative way to introduce museums to people of all ages and each card holds brief information of Museums.
The programme will also witness participation of international delegations from cultural centres and museums from across the world.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মে ১৮দা প্রধান মন্ত্রীনা ইন্তরনেসনেল মিউজম এক্সপো ২০২৩ হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা নোর্থ অমসুং সাউথ ব্লোকশিংদা শেমগৎলিবা নেসনেল মিউজমগী ভর্চুএল ৱাল্কথ্রু অমা শঙ্গাগনি
16 MAY 2023 6:52PM by PIB Imphal
মে ১৮গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবদা নিউ দিল্লিগী প্রগাতি মৈদান্দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্তরনেসনেল মিউজম এক্সপো ২০২৩ হৌদোক্কনি।
ইন্তরনেসনেল মিউজম এক্সপো অসি, ৪৭শুবা ইন্তরনেসনেল মিউজম দে পাংথোক্নবা অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক অমা ওইনা পাংথোকপনি। চহি অসিগী ইন্তরনেসনেল মিউজম দেগী থিমদি ‘ মিউজমস, স্তেনেবিলিতি এন্দ ৱেল বিংস’ হায়বনি। ভারতকী কলচরগী থবকশিংদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরিবা মিউজমশিং কলচরগী মফম অমা ওইনা থবক তৌবা ঙম্নবা মিউজমশিং অমসুং মিউজমগী শীনফমদা থবক তৌরিবশিংগা ৱারি-ৱাতাই শান্নবা মিউজম এক্সপো অসি পাংথোকপনি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা নোর্থ অমসুং সাউথ ব্লোকশিংদা শেমগৎলিবা নেসনেল মিউজমগী ভর্চুএল ৱাল্কথ্রু অমা শঙ্গাগনি। মিউজম অসি পুৱারিগী থৌদোকশিং, মীওইশিং, ৱাখল্লোনশিং অমসুং হৌজিক্কী ভারত অসিদা মমাংঙৈগী ভারতনা লৌখিবা থৌদাং উৎনবা মফম অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্তরনেসনেল মিউজম এক্সপোগী মাস্কোত, গ্রাফিক নোবেল-এ দে এত মিউজম, ভারতকী মিউজমশিংগী দাইরেক্তোরি, কর্তভ্যা পথকী পোক্কেদ মেপ অমসুং মিউজম কার্দশিং হাংদোক্কনি।
ইন্তরনেসনেল মিউজম এক্সপোগী মাস্কোত অসি চেন্নাপত্নম আর্ত স্তাইলগী উনা শাবা জগোয় শাবী নুপী অসি মতম অসিগী অনৌবা মওং অমদা শেমদোক্লবা মখল অমনি। গ্রাফিক নোবেল অসিদা অঙাং কাংবু অমা নেসনেল মিউজম য়েংবা অমসুং মখোয়না মিউজম অমদা ফংলিবা তোঙান-তোঙানবা শীনফমশিংদা চৎনবগী খুদোংচাবশিং অদু উৎলি। ভারতকী মিউজমশিংগী দাইরেক্তোরি অসি ভারতকী মিউজমশিং থিজিনবগী খোমজিনবা অমনি। কর্তভ্যাগী পোক্কেদ মেপ অসিদা তোঙান-তোঙানবা কলচরগী মফমশিং অমসুং ইন্সতিতুসনশিং উৎলি অমসুং মসিদা শিংথানিঙাই ওইরবা পাথৱেজশিংগী পুৱারিশিং খোঙ্গুল লিরি। মিউজম কার্দশিং অসিদা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা মিউজমশিংগী মমাইশিং উৎপা কার্দ ৭৫ য়াওরি অমসুং মসি চহি কাংলুপ খুদিংমক্কী মীওইশিংদা মিউজম মশক তাক্নবা অনৌবা লম্বী অমনি অমসুং কার্দ অমমমদা মিউজমশিংগ অতেনবা ৱারোলশিং য়াওরি।
থৌরম অদুদা মালেমগী মফম কয়াদা লৈরিবা কলচরেল সেন্তরশিং অমসুং মিউজমশিংগী ইন্তরনেসনেল দেলিগেদশিং শরুক য়াগনি।